Det har sina fördelar att vara sjuk


Min mamma är bäst ingen protest! Hon har åkt iväg och hem kommer hon att komma med Bohemian Raspberry. Har dock aldrig provat denna smak innan. Någon som har en kommentar?

Efter två år ger mitt immunförsvar upp..

Igår kväll var jag en stolt Hanna, jag tyckte jag pluggat jätte bra på de 8 första sidorna om statsskick i alla länder till provet som vi har på fredag. Så innan jag gick och la mig var ju tanken att jag skulle göra lika bra ifrån mig imorgon (alltså idag, tisdag) efter lattjo dagen i skolan. Idag har vi nämligen möte med kamratstödjarna hela förmiddagen sedan klockan ett skulle vi kika på basket, där några av mina vänner spelar för att ta hem ett sm guld.

Men så vaknar jag mitt i natten och känner mig hur dålig som helst, feber, halsont, huvudvärk, snorig .. allt man kan tänka sig. Jag är inte van vid det, att vara sjuk alltså så det känndes jätte jobbigt (har inte varit sjuk på 2 år). Jag lipar så högt så min kära far kommer in och hjälper mig. En ipren senare och när klocklan slår 08.00 stiger jag upp. Jag kände mig piggelin, åt frukost och tanken var såklart att jag skulle till skolan. Mor min vägrar, sjukanmäler mig och jag går och lägger mig igen. Sover ytterligare tre timmar.

Tack mamma att du tvinga mig stanna hemma, nu ska jag inte skriva mer om mina bekymmer. Ska istället ta mig en ipren, käka glass och försöka plugga lite politik.

tummen upp för helg..


Här har vi vitaminerna jag ska käka för att minska stress och annat, här i finns verkligen allting, islandsmossa, nova scotia dulse, senapsgrees osv. jag tror ni fattar? Det finns såklart också "vanliga" saker som mango, äpple & blåbär. Smaken var faktiskt inte så äcklig som jag hade föreställt mig, nu gäller det bara att komma ihåg att jag ska äta detta två gånger om dagen. Jag är bäst på att glömma, glömmer alltid mina fiskoljetabletter. Nej nu tror ni att jag äter massa olika vitaminer och piller hit och dit, så är det inte.

En kommentar om gårdagens kullaberg ska ni också få, Adam Tensta märkte jag inte ens att han var där vilket måste ha varit ett tecken på att jag antingen inte är något större fan eller att han var jävligt dålig. Men annars var kvällen mycket lyckad!

Så spelade jag min andra fotbollsmatch idag också. Det gick faktiskt riktigt bra för allihopa. Vi mötte ett bra lag från Torslanda så trots förlust med 1-3 så tycker jag att vi ska vara riktigt nöjda. På fredag åker vi till Falkenberg på träningsläger och jag hoppas det kan få oss mer "sammansvetsade".

Det var allt från mig nu blir det samhällsplugg. Saftigt prov på fredag!

Nu ska skakningarna bort..

Jag hatar när folk inte tar det seriöst de man säger. Som att jag har haft dom här förbannade skakningarna ett tag. "Du gör dig till Hanna" eller "Du är bara nervös".  Men igår när jag gick in och skulle hjälpa min farmor med hennes mobil då insåg hon verkligen hur mycket jag faktiskt skaka. Vilken tur jag hade, hon skulle till sin homeopat samma dag.

Så igår kväll, när jag satt framför min bästa vän datorn ringde farmor till mig. Homeopaten menade att detta berodde på mycket stress i och med skolan bland annat. Så han rekommendera ett par vitaminer jag ska käka två gånger dagligen plus att jag ska få behandling en gång i veckan, massage och healing. Jag hoppas verkligen att detta kan hjälpa för annars vet jag inte vart jag ska ta vägen, jag hatar att skaka!

Nu ska jag gå och göra mig i ordning det sista, jag och mor ska åka till Borås, när jag kommer hem ska jag försöka hinna med ett besök på solhörnan och sedan blir det fix och don inför kvällen. Ha en bra lördag allihopa! 



Jag tror jag har börjat åldras i förtid...

Fredag och äntligen helg. Tog en sväng till "the biggest city" Kinna innan för att se om vi kunde hitta något snyggt att ha på oss till morgondagens händelse, Adam Tensta på kullaberg. Men utbudet i Kinna är lika med noll. Vi gjorde ett sista och mycket desperat försök i en "tantaffär" Linn sa "Fan nu får vi verkligen hoppas att ingen ser oss". Jag var beredd att hålla med. Men som mamma sa innan när jag sa att jag hatar att gå i jeans hemma " Det är 40+ varning på att byta om till mjukisbyxor när man kommer hem". Så jag kanske har börjat åldras i förtid? Jag tar ju till och med den bruna bananen i fruktskålen framför den gula.

Till och med min farmor lovade att kolla upp med sin homopat (jag vet faktiskt inte riktigt vad det är) idag om mina skakningar, som bara blivit värre den senaste tiden. Har jag sagt att jag skakar? Om inte säger jag det igen.. Det kan hända och ske när som helst överallt, i skolan, hemma, träningen .. som sagt när som helst. Så jag ska ta ett snack med min farmor sedan, om hur vi ska åtgärda detta mycket jobbiga bekymmer.

Som sagt blir det partaj imorgon och jag har inget att ta på mig och ingen är villig att följa med mig till staden Borås för shopping. Men med lite tur och med min oerhörda övertalningsförmåga ska jag nog lyckas få med mig mammsen. Ikväll blir det lugnt med godis och popcorn framför tvn med min mycket kära familj.



Vi har också satt upp studsmattan, sommaren på språng?
Sedan kan jag också meddela att min linslus till syster blivit interjuvad av radio 7 idag ..


Jag är fullt frisk, det var ju skönt att veta..

Igår när vi satt och käka fick jag reda på att vi ska åka till Sälen på påsklovet. Det kom väldigt hastigt och min första tanke var att jag inte ville följa med. Men med lite övertalningar från höger och vänster har jag nu bestämt mig för att åka med. Har inte varit i Sälen sedan jag var mini heller så det ska bli spännande. Så en gång till i år ska skidorna plockas fram, härligt!

Hade sådant hälsosamtal idag som alla ettor har med skolsystern. Jag var fruktansvärt nervös innan men det gick ju som en dans. Jag trodde det var fel på både min syn och hörsel men inte då. Sedan fick man också svara på massor utav frågor som exempel hur ofta man äter grönsaker eller vilket smör man har på mackan.. Det är bara jobbigt tillslut! Men enligt det där formuläret så är jag mycket nyttig och tränar helt okej. Så det firades med lite kakor innan.

Imorgon är det marddrömsprovet i historia och jag är inte tillräckligt förbered, så säger jag alltid i och för sig men det känns alltid så dåligt innan. Sedan brukar det gå ganska fint ändå i och för sig. Så vi får hålla tummarna och hoppas att det är så nu också.

lite bilder från skolan...

fotograf; Frida Johansson, den sista bilden är hon väldigt nöjd med, men jag vet att hon gillar mig ändå trots att jag kan vara lite elak ibland.

25/3-09

Våffeldagen i all ära. Men framför allt Johannas 17 årsdag, GRATTIS!




Det där med stress och att hinna med allt är en hel vetenskap..

Imorse när jag vakna kände jag mig riktigt utvilad (sovmorgon). När jag ska slå mig ner för att käka min delicata frukost ligger tidningen uppslagen mitt framför näsan på mig, vilket är väldigt konstigt för annars brukar den alltid ligga i en liten prydlig hög. Så då tänkte jag att detta måste vara något speciellt mamma/pappa vill att jag ska ta mig tid att läsa. Och om det var, det var ett repotage om stress och att hinna med skolan och alla andra saker man vill hinna med. Där i stod till exempel tipset att man ska ha dator/mobil avstängd medans man pluggar (vilket jag är sämst på). Så detta körde jag idag och det gick faktiskt otroligt mycket bättre att plugga när man inte hade ett sms eller en msn konversation igång.

Det stod många fler bra tips så jag tycker du ska läsa detta repotaget i GP del 1. Och efter jag hade pluggat fick jag heller inget "dator/mobil begär" utan jag provade istället igenom hela min garderob för att se vad som inte behöver köpas och vad som borde införskaffas snarast.

Snart blir det att slänga sig i soffan och kolla på ett nytt och mycket efterlängtat avsnitt av desperate housewives. Finns det någon bättre serie, säg till!


23/3-09

Ledsen fans det blir inget riktigt inlägg idag. Är fullt upptagen med historia boken! 100 sidor historiaprov på fredag, vad väntar jag på? Ska läsa tills ögonen blöder som lärarna föreslog idag..

söndag söndag åter söndag..

Nu när solen lyst så länge tar man för givet att den kommer lysa många dagar framöver, men icke då. Hade tänkt att ta mig en prommenad i solen men det ska nog gå lika bra utan sol, jag tar bara med mig min vän ipoden. Idag blir ingen större latjo dag, ska verkligen ta mig i kragen och komma igåg med historian.

Rapport om gårdagens match, förlust med 2-1 men vi var så otroligt mycket bättre och jag var väldigt nervös i första halvlek. Men om jag får betygsätta min egen insats så får jag helt klart Godkänt. Det är inte lätt att inte ha tränat på så länge och sedan träna två träningar och efter det ställa sig i ett mål på en match. Idag blir det fotbollsträning igen, det enda negativa är alla blåmärken (vilket problem).

Sedan vill jag önska min mormor och morfar plus kusiner med familj en trevlig resa i Norge, närmare bestämt Hemsedal. Jag är avundsjuk och vill också åka skidor. Men jag ska väl inte klaga, hade en kanon vecka i Österrike!


Spikmattan hjälpte inte denna gång..

Jag vaknade ovanligt tidigt idag. Varför vaknar man alltid tidigt när man får sova länge? Jaja det är skönt att komma upp i tid också, man känner sig så mycket piggare då. Idag ska jag i vilket fall spela min första match. Jag ska också plugga historia innan det bär av mot Lindome. Hisoria prov på 100 sidor på fredag, lagom skoj! Ikväll blir det också party så det kan man ju glädja sig av.

Bara den där jävla träningsvärken vill lämna min kropp. Jag gjorde allt igår. Låg på den mycket effektiva spikmattan och smörjade in med massa krämer som ska hjälpa. Vaknade ändå med stela ben och rumpa. Får hoppas det vill släppa lite innan matchstart i alla fall.

Nu blir det historia, vi hörs ..


Shoppingen blev mer än lyckad & pinsam!

Jag har kommit hem från en mycket lyckad shoppingdag. Man hittar som mest när man inte tänkt att köpa så mycket. Jag tackar Britta så mycket för det trevliga sällskapet och jag tror hon tackar mig eftersom jag tvingade på henne att köpa en super läcker jeansjacka hon aldrig kommer att ångra. Klart man är avundsjuk men jag fick i alla fall köpt parfymen som vi båda trånat efter länge.

Nu har farmor varit här och vi har ätit mycket god mat plus tårta. Ikväll lär inte hända så mycker mer än att jag slänger mig framför tvn innan jag går och lägger mig. Det gäller att samla sig för matchen imorgon.

Dagens något pinsamma händelse;
Efter att vi ätit varsin macka på espresso house blev vi väldigt godissugna men vi tänkte att vi shoppar klart först. Så gick vi in i en skoaffär och till våran lycka finns det godisskålar utplacerade lite överallt i hela butiken. Vi tar varsin och kikar vidare. Men det räcker väl inte med en godisbit när man är sugen? Så både jag och Britta stoppar ner "några" i fickan (vem har inte gjort det liksom?). Sedan påvägen ut säger jag (högt som jag alltid pratar) "Britta jag har fan hela fickan full med godis" och till våran förvåning står en som jobbar i affären precis utanför och röker. Hon kollar konstigt på oss och jag säger hastigt "Nae jag skoja bara lite Britta" men varken Britta eller jag kan hålla oss och brister ut i ett totalt skrattanfall.

dock inte denna utan den nya parfymen!


En fredag med träningsvärk och shopping!

Godmorgon..
Jag vaknade upp med världens träningsvärk, jag är inte lämpad för utfallssteg och skridskohopp. Men det är väl som med allting, det tar ett tag innan man kommer in i det. På lördag, alltså imorgon ska jag spela match. Ni anar inte så nervös jag är, men det är ju "bara" en träningsmatch som tur är. Jag är rädd för att göra fel och det får jag verkligen inte vara det är då allt blir fel men tyvärr är det ju mina misstag som syns som målvakt, men jag ska ge allting mer kan man inte göra.

Idag slutar vi klockan ett och det är underbart, jag och Britta ska ta bussen in till Borås och shoppa lite vårkläder, sist vi var och shoppa fick vi också syn på en parfym vi båda blev helt stört kära i. Så förhoppningsvis ska jag införskaffa mig den också. Nej nu ska jag åka mot skolan vi ska vara med i någon tävling idag om FN. Läskigt, jag kan inget om FN!  Jag vet att det betyder förenta nationerna .. men var det ens FN det skulle handla om? Hmm nu blev jag osäker.

Hej så länge ..


ååå detta härliga väder, bli sommar fort!

Det ligger vår i luften och här ska spelas fotboll!

Det blev en promenad hem från skolan idag. Det var riktigt skönt att få rensa tankarna lite och få inse att det faktiskt är vårväder ute. Men så kommer jag till Habyskolan där springer en liten kille runt med mössa, tjocka vantar och ser sådär ritkigt vintrig ut. Då började jag tvivla på om det faktiskt var så varmt ute som jag trott (jag gick nämligen bara i en tunn tröja och frös inte det minsta). Nej jag tror ändå att våren är påväg, jag såg till och med knoppar på ett träd, det är väl ändå ett starkt vårtecken?

Nu ska jag alldeles strax slänga på mig lite fotbollskläder och bege mig till Sahara för att träna fotboll. Jag vill verkligen få tillbaka målvaktskänslan för förra träningen var hur rolig som helst även om det kanske inte gick så bra. Så jag hoppas jag kan få kombinera det roliga med att få spela bra.

Jag har sagt det förut men jag säger det igen, Britta vilken vän!


18/3-09

GRATTIS VERONICA 17 ÅR!


ETT ÅR KVAR ...


Varför inte börja bugga?

Nu har jag gått och blivit sjuk, en mycket allvarlig sjukdom, latmasken heter den. Idag när idrotten blev inställd "åh så skönt" eller när jag tänkte tagit mig en spring runda när jag kom hem "nej jag går istället" men tror ni jag gick? "jag pluggar istället" och jag tror ni förstår att jag inte orka plugga heller. Vilket egentligen är väldigt behövligt med tanke på allt som ligger och väntar innan vi på samhäll (och säkert ni andra också) ska få gå på ett härligt men kort påsklov.

Sedan har jag en liten fundering kring att börja ta buggkurs. Mina "vänninor" Emilia och Linnea har blvit "gamla" och gör nu mera detta på måndagar. De verkar ha hur roligt som helst och sedan drar ju inte viljan ner på att börja när dom har en super fräsch 20-åring med i gruppen. Som dessutom bjöd upp Emilia två gånger. Linnea försökte dölja sin besvikelse med att säga "Men gubben jag dansa med var jätte gullig och trevlig". Jo Linnea det tror jag säker. Men jag tror jag ska följa trenden och hänga med en gång och prova på, man kan ju inte veta om det är skoj innan man provat.


Här har vi mina buggande kompisar, visst är dom tuffa?


Jan Björklund, snälla avskaffa muntliga presentationer!

Jag ber om ursäkt för dålig uppdatering. Sitter just nu i skolan och har nästan blivit klar med ett bildspel som vi ska ha till underlag för våran muntliga presentation. Det blir mycket muntligt denna veckan. Idag hade jag min demonstation i svenskan, jag hatar verkligen muntliga redovisningar, det är hemskt att prata inför folk. Man kan ju tycka att det ska släppa efter att man pratat i någon minut men inte då. Jag valde att prata om bantningsmetoder, konstigt val av ämne kanske men jag pratade i vilket fall för länge. Så även om inte det var bra är jag ändå nöjd med mitt betyg med tanke på min skräck för redovisningar.

Sedan en liten kommentar om lördagens melodifestival, även om jag höll min lilla tumme för EMD tycker jag att helt rätt låt vann. Sedan kan man ju inget annat än att älska Petra Mede.. "Sådär, nu ska vi bara kvala med alla u-länder"

Nej nu ska jag ta mitt pick och pack och vänta på mor min, vi ska till friskis och jag ska försöka träna upp min kondition. Jag tränade min första fotbollsträning igår och jag insåg att jag överskattat min kondition! Skärpning nu Hanna! Förövrigt var fotbollsträningen väldigt rolig, vi får väl se vad jag tycker efter torsdag då ska det tydligen vara mer tempo!

Hej så länge ..

Helt plötsligt låg jag bara där... pinsamt!

Jag är experten själv på att skämma ut mig eller vara klumpig kanske både och, bestäm själva! Jag fick äntligen släpat med mig Simon till att traska ner mot Skene och köpa min efterlängtade Ben and Jerry´s glass (det blev smaken cookie dough) och promenaden tog ca 70 minuter, där blev det plus minus noll. I alla fall nu ska jag komma till saken. Efter vi traskat sådär halva vägen råkar jag bara helt plötsligt trilla, plattfall! Men det var ju inte det som var det skämmiga (eller jo de var det ju också men kolla nu detta) precis 10 meter ifrån där jag ligger sitter ett gäng människor på deras inglasade altan och "asgarvar", inklusive "Habys Hunk" (som jag inte går in närmare på) det måste sett väldigt roligt ut.

Gissa vem som skrattade och skämmdes hela vägen till Hemmakväll?

fredagsshopping!


Åh nu är jag glad igen. Har beställt hem denna skönhet. Hoppas leveransen går fort! Så om man är sur och inte har tillgång till glass har man ju nästan alltid tillgång till internet och kan shoppa på den vägen. Vilken underbar uppfinning internet är ändå! Jag är glad att jag lever i denna moderna tid.

Ben & Jerry´s tack!

Fredag och vi sluta tidigt, härligt. Har varit i Kinna och hämtat ut målvaktshandskar (varför har jag så små händer så det bara finns mindre bra grejer kvar?). Är trött och sur, vill tröstäta så ge mig Ben & Jerry´s innan jag blir tokig!


Det blev springrunda och situps istället ..

Jag bara älskar att sitta vid farmors dator. Hennes nya laptop är suverän det känns så "tufft" (kom inte på något bättre ord) att sitta och skriva vid den. Vill ni ha rapport om hur fotbollen gick? Då får nu vänta tills på efter söndag (då blir det konstgräs träning), träningen blev inställd. Inte så konstigt kanske eftersom det snöat sedan klockan två. Så när väl pappa kört mig dit stannade jag och prata lite med dom "nya" tränarna. Det blir säkert kanon bra. Sedan vände vi hemmåt och min fader släppte av mig vid vägen så sprang jag hem. Det var riktigt skönt att få springa av sig, men det känns i vaderna, det inte lätt att springa i en decimeters snö (det hade jag ju i och för sig bevis på i Österrike). Om jag fjäskar ritkigt ordentligt kanske farmor kan massera dom. Men nu bjuder hon på mat så då är det regeln "En sak i taget" som gäller.

Sköt om er mina vänner.

"Vad gör det om hundra år"

Jag erkänner det, jag är bäst i världen på att bli nervös för saker och ting. Känner ni igen att ha ont i magen eller att skaka som en mixer? (Vet dock inte varför jag skakar när jag äter mat). Kom igen nu Hanna det är bara fotboll och som Elin sa till mig idag "Vad gör det om hundra om det går dåligt". Jag måste hålla med henne, vad gör det om ett år om de gått dålig? Förresten så har jag inga större förväntnigar på mig själv heller och det hoppas jag att dom andra inte heller har.

Men vad är detta för väder? Det var ju sommar vi ville ha. Jag tror alla någon gång den senaste veckan har varit med om något vårtecken. Men nu är det ju helt vitt utanför fönstret. Tråkig säger jag bara! Nej nu ska jag försöka göra något vettigt innan det blir dags att slänga på sig understället och ge sig ut mot fotbollsplan.


Vad har jag nu gett mig in på?



Det kom helt otippat och helt oplanerat. Igår när jag var i Borås fick far min ta emot ett telefonsamtal (som egentligen var till mig) där dom fråga om jag var intresserad av att börja träna fotboll igen. När pappa säger detta till mig blir jag helt klart genast jätte nyfiken och ställer mig den stora frågan: Varför? .. Varför vill dom att jag ska börja spela igen? Jag har inte spelat på två år! Inte en chans att min gamla "talang" sitter kvar. Men han sa att han skulle återkomma till mig senare, sagt och gjort, idag ringer Lars till mig och frågar om jag är intresserad av att börja träna med 93orna. Ni som följer bloggen min vet ju att jag tjatat om hur mycker jag saknar fotbollen osv. Men nu när det väl kom till kritan tvekade jag faktiskt, det är ju egentligen det gamla laget jag vill ha tillbaka. Men vad sjutton jag ger det en chans, det får gå som det går, vad kan man begära av en som inte stått i ett mål eller rört en boll på två hela år? Första träningen är redan imorgon. Jag är nervös! Och inte för så längesedan slängde jag av allt som hade med fotbollen att göra, handskar, benskydd, brallor... Jaja om jag rotar längst in i garderoben kanske det ligger att par handskar eller fotbollsskor där.

Nu måste jag vara super fokuserad och peppad imorgon, här ska spelas fotboll .. igen!

"Ta ett djupt andetag och räkna till tio"

Idag är en väldigt konstig dag, jag har fått gjort saker i skolan. Helt otroligt! Det brukar alltid vara så annars att man bara sitter av tiden och gör allt hemma istället men idag har det rullat på riktigt ordentligt och jag är helt slut nu. Men tro inte att jag ska ligga på latsidan för det, nu blir det tyskaplugg och sedan intensivjympa pass. Jag har äntligen "lurat" med mig mamma.

Jag är helt slut egentligen men jag får göra som frida säger "Ta ett djupt andetag och räkna till tio". Det kan ju vara värt ett försök!


En tripp till Borås!

En smootie och några tyskaglosor rikare orkar inte jag mer. Eller orkar gör jag väl men det är tråkigt, någon som har koll på hur många skoldagar det är kvar till sommarlovet? I alla fall så ska jag åka till Borås och gå på bio med Simon. Män som hatar kvinnor kanske? Mikael Nyqvist är ju med och han är enligt min åsikt sveriges bästa skådespelare. Jag ringde mamma precis och då säger hon att dom har fått in massa fina vårkläder i affärerna, hoppas jag hinner kika lite!


Män som hatar kvinnor eller ska jag få min vilja igenom och få se i taket lyser stjärnorna?

Måste också tala om vad min oerhört goda smootie innehöll, trodde aldrig det skulle gå för det tog 20 minuter innan jag fick ihop mixern! Men tur att jag är så mekanisk och kunde till och med plocka isär alla delar för att diska den sedan. Det blev en riktigt hälsodrink: Annanas, banan, kiwi, vindruvor och massor av is. Smaskens!


studiedag

Vaknade nyss, det är så skönt att få sova ut! Jag älskar studiedagar. Det är skönt att vara ledig mitt i veckan då känns allt så mycket kortare till helgen. Men denna studiedagen ska tillbringar som den låter, på studier! Eftersom jag inte öppnade en bok igår (kollade på fotboll istället) måste jag faktiskt göra det idag, tyskaprov på fredag och min tyska är inte det bästa för tillfället. Någon som följer med på en tysk-språkresa?


jag vill ha sommar, lov och grekland!
(bild från cyprus)

jag älskar impulser

Olivia är för gullig, tack för att ni tjata tjejer, jag gillar spontana saker!


Mina vänner är sköna typer!

godkväll ..
Jag sitter nu framför datorn och äter min otroligt lyxiga kvällsmat, macka och yogurt! Nej helt ärligt så är det inte så pjåkigt, jävligt cleant som Linnea hade sagt. Jag "hotta" upp mackan med lite brieost och salami. Dagen har bjudit på mycket planerande och många härligt skratt (som vanligt). Men det där med att planera har vi inte gjort på länge så idag fick vårat lilla "gäng" någon form av kick. Här ska firas veronica med en tvättäkta tjejkväll, vi ska tälta på påsklovet och till sommaren håller vi tummarna för en tripp till vårat kära grannland Danmark (snälla mamma jag kan väl få, jag vet att du läser detta).

Sedan vill jag också ha lite medlidanade med Frida som ska få tandställning och jag vet hur mycket hon hatar detta, men jag kunde inte låta bli och skratta när hon helt ärligt kläcker ur sig denna kommentaren "Tänk när det är kallt och regnar ute, då kommer ju tandställningen att rosta". Frida jag ska lugna dig, den är gjord i rostfritt stål!

Nu blir det .. inte helt oväntat .. plugg .. såklart!


tummen upp för helgen!


Tummen upp för igår (bilden dock från juldagen) Linn var ändå med mig igår och vi säger bara mer sådana kvällar! Den bästa på länge. Vi får tacka André så mycket för en lyckad fest. Sedan får vi inte glömma att idag är det den internationella kvinnodagen, om jag ska vara ärlig så har jag inte någon större koll på vad det innebär men jag har nog ändå greppat att det har med jämställdhet att göra och den har jag förstått är förjävlig på många håll. Så mer rätt åt kvinnorna!

Nu blir det historiaplugg.. ååh vad jag inte tycker om söndagar, får man lov att liva upp det med lite godis?

Familjen Dafgårds kåldolmar kan man inte leva på!

Igår efter mitt inlägg där jag beskrev att jag inte var någon stjärna i köket hände en väldigt "komisk" sak. Det första jag gjorde efter jag publicerat inlägget var att ta mig ner till köket för att skära upp en annanas. Tror ni inte jag skär mig i fingret med den stora och vassa Anders Petter kniven? Plåster är en väldigt bra och enkel uppfinning. Dock vill såret inte läka så om ni undrar varför jag gått runt och sugit på fingret idag är det för att jag inte haft några plåster och för att undvika allt jag tar i ska bli blodigt.

För att "spinna" vidare på det där med matlagning så undrar jag om man någonsin kommer lära sig laga mat eller om man ska klara sig på Billy's pan-pizza eller Familjen dafgårds kåldolmar när man flyttar hemifrån? Varför kan mormor laga så god mat? Visst träning ger färdighet men om man inte har något intresse till det? Nej nu blir jag riktigt orolig, jag som älskar god mat, men att laga den är mindre skoj. Men än så länge behöver jag inte oroa mig jag har inga som helst planer på att flytta. Jag får köra pappa stilen "Jag kan egentligen laga mat, det är inte så svårt, bara man vet vad man ska laga och om man har ett recept att följa" Jo visst pappa det har vi märkt, varför får vi då pannkakor varje torsdag?

Äntligen helg måste också tilläggas, det är så underbart att komma hem en fredag och veta att man inte behöver plugga. Åh jag älskar fredagar! En sak till ska sägas jag sitter nu inne hos min farmor och skriver på hennes nya flashiga laptop, jag blir bara så avundsjuk! Har också hittat endel gamla bilder som hon också lagt in på datorn, jag bjuder på dom!


Det där med matlagning är inte min grej!

Springrundan gick fin fint, jobbigt som tusan bara att springa i medvind, det blåser mycket här uppe på haby-fjäll vill jag lova er. Så jag kanske ljög lite, det var inte skönt att springa men det är alltid lika skönt och härligt efteråt. Efter när man har sprungit (eller tränat över huvudetaget) vill man ju fortsätta att känna sig duktig och nyttig (ja, sådan är jag i alla fall) genom att äta riktigt nyttiga saker som egentligen inte är goda men man äter det bara för man vet att det ska vara bra.

Egentligen vet jag inte vad som är nyttigt och bra efter träning men en sak vet jag, jag är ändå sämst på att laga mat så det hade nog inte spelat någon större roll om jag vetat vad jag skulle laga. Så idag (för att slippa pappas traditionella torsdags pannkakor) kokade jag pasta och stekte mamma scans köttbullar till mig och min roliga lillasyster. Det är ungefär den nivån min matlagning ligger på, jo te kan jag också koka. Hur kunde jag få betyget MVG i Hemkunskap? Mamma kom hem jag vill ha god mat! 


Jag fick agera kock men Annie var nog mer än nöjd.
Hon var jävligt mätt också för den delen!
Heja mig!
Nej nu blir det matteplugg, hur lyckas man alltid hamna här?

Vilken idiot tackar nej till skjus?

Dagens guldstjärna går till Patrik för han var så snäll och plockade upp mig i Skene och körde mig till mitt hus. Ni anar inte så glad jag blev när han veva ner rutan och fråga om jag ville åka med. Vilken dum fråga? När börja man tacka nej till skjus? Nu när jag kom hem rusade jag upp för trappporna och till min vän datorn för att kolla om det fanns några platser kvar på "kombination spinning cirkelgym" men icke då, varför är det alltid så när man äntligen vågar prova på nya pass? Men jag har nu bestämt mig för att ta en liten springrund, jag känner mig till och med oerhört motivierad. Heja Hanna som min mentor Gunborg hade sagt! Ska bara fixa mig en ny spellista på ipoden och sedan ge mig ut, undra om jag kännt mig så här motiverad någon gång? 



 

Det är inte varje dag man skickar mejl till Islands Ambassad.

Jag sitter just nu i skolan på en samhällslektion (jag vet att jag borde ägna mig åt det och inget annat). Men jag måste bara meddela er att jag känner mig så otroligt vuxen eftersom jag precis skickat iväg ett mejl till Islands Ambassad om frågor gällande Hälsa och Sjukvård. Låter inte det väldigt vuxet? Det ska faktiskt bli riktigt spännande att få svar där ifrån och se om dom tar mig seriöst.

Medans jag nu är så inne i skrivandet ska jag försöka när jag kommer hem (eller kanske till helgen) att skriva ett CV för första gången. Någon som vet hur det går till? Jag kommer att behöva hjälp med detta. Fast jag föredrar nog hellre att skriva ett sådant än att ringa, har jag sagt att jag hatar att prata i telefon?

Nej nu ska jag fokusera på skolan.. önska mig lycka till på provet också snälla!

all kärlek;
Hanna Claesson


En vanlig grå tisdag!

Det ska bli så skönt att komma iväg till mitt stammis ställe friskis, för ett stryka medel pass. Är slö i hela kroppen efter dagens plugg känns ju som jag bara läst utan att förstå vad jag egentligen läst. Om bara "hur en stjärna föds och dör" vill sätta sig i hjärnan blir jag glad. Nej nu är det bara hålla tummarna för att det är lagom mycket folk på passet (så man kan göra extra stora rörelser) och att det går som på räls att köra moped ner till Skene (jag glömmer alltid hur man startar mopeden så vi får se om jag ens kommer iväg).


denna stress och denna press, idag är jag sjukskriven!

Godmorgon alla glada människor.
Idag (men bara för idag) är jag sjukskriven. Om jag ska klara av det där förbannade naturgeografiprovet imorgon kan jag bara säga att denna dagen är guldvärd. Så alldeles strax ska jag sätta mig ner med det och börja plugga plugga plugga .. ja jag tror ni förstår hur min dag kommer se ut. Men jag hoppas jag är så effektiv och att min hjärna vill koppla så jag ikväll kan ha tid med träning och säsongspremiären av den bästa serien som gjorts, desperate housewives!

Jag har tänkt på en sak när man blir stressad, då tänker man inte klart! Som igår när jag i lugn och ro började trampa mot bussen och väl framme kommer jag på "jävlar jag har glömt busskortet". Virrig som jag är plockar jag upp mobilen och ringer ett akutsamtal till min farmor som jag vet är hemma. Hon kommer snällt och plockar upp mig och när jag väl sitter i bilen kommer jag också på att det är över 1 timme kvar innan jag börjar och jag likaväl kunde ha cyklat ända till skolan. Men icke då, då hade jag stressat upp min rara farmor också.

Visst blir det så ofta när man stressar? Man kan inte tänka och ingenting blir rätt. Det är därför man måste sluta med stressen, varken kroppen eller själen mår bra av det. Därför tror jag att det är nyttigt för mig att vara sjukskriven idag.

all kärlek;
Hanna Claesson


hata hata hata skolan!

Nu är mars här och det känns härligt ett steg närmare vår och de vi alla väntar på, sommar! Men nu är det inte sommar än på ett tag för det är en grå och trist söndag med massor av plugg. Men för att klara av pluggdagen har jag också utsett denna dag till en ohälsosam dag och jag har lyckats fruktsansvärt bra hittills. Det är ingen konst precis att vräka i sig choklad och massor av tårta som blev över från kalaset igår. Nej nu ropar dom fika ner ifrån köket! Bäst att lyda?

Förresten, jag hade verkligen inte en aning om att gossip girl börjat igen, snacka om dåligt uppdaterad! Så 19.00 ikväll ska här bänkas framför tvn, kanske med en skål godis?

Hoppas eran söndag är mer lyckad!

all kärlek;
Hanna Claesson


RSS 2.0