nytt år, nya löften (man ändå aldrig kommer att hålla!)

Som alla redan boggar om och som alla redan vet är detta den sista dagen på år 2008, äntligen. Jag vill ha ett nytt år! Fast egentligen varför blir man så hysterisk bara för det blir ett nytt år. "Alla" vill göra året bättre och de allra flesta sätter upp mål, jag är en av dom. Egentligen är det väldigt konstigt för när man väl är i mitten av året då tänker man inte "wow 2009, året som jag skulle göra till det bästa någonsin" då lever man bara på som om det skulle vara 2008 igen. Trots detta så sätter jag ändå upp mål och krav på mig själv. Men som alltid, till ingen nytta, alla vet ju att man bryter nyårslöften?

Trots att jag vet att jag kommer bryta dom efter en månad gör jag ett försök, här är mina nyårslöften 2009:
♣ äta mindre onyttigt (klassikern)
♣ börja träna på riktigt igen. Nu ska här börja springas! (till sommaren i alla fall)
♣ sluta med fjortissnacket (uttryck som; oh my good och jag dör)
det pinsama just nu är att jag hade många fler löften, men glömt av dom (då förstår ni innebörden av mina nyårslöften). Jag vill tillsist önska alla ett riktigt gott nytt år!

all kärlek;
Hanna Claesson


av någon konstig anledning kunde jag inte ladda upp raketbilder,
så istället får det bli en bild på de skor jag kommer slita sönder av användning
då jag 2009 ska försöka uppnå mitt mål med att springa!


huvudvärksmedicin och galen busschaffis!

goddag alla människor ute i vinter Sverige.
Dagen har tillbringats i Sveriges näst största stad Göteborg tillsammans med Britta och Linn. Mycket trevligt trots min huvudvärk och flimmer för ögonen. Då säger jag bara att det är tur att just jag har världens bästa kompis Britta som köpte ett paket alvedon till mig. Poff, jag är "frisk i huvudet" och orkar gå en sväng på Lagerhaus innan vi springer mot terminalen (utan att ha en blekaste aning ifall det går någon buss hem). Vi har TUR, bussen kommer precis då vi också kommer. Vi stiger på bussen och om jag säger att busschauffören var kass på att köra buss är det bara förnamnet. Hon kör som en galning, missar minst två stycken hållplatser, stannar på en hållplats och käkar en banan, pratar i mobil oavbrutet hela vägen, bländar bilar med helljuset och tvärnitar då det kommer fartkameror, heja västtrafik ni har lyckats!

Shoppingen blev lyckad, alla inköp inköpta på indiska där jag aldrig tidiagare köpt ett enda plagg. Varför är det alltid så att när man åker iväg för att shoppa, när man har tänkt att inte köpa något hittar man alltid grejer och tvärtom. Det vore kul om någon skulle kunna förklara det för mig. Ha en bra kväll alla!

all kärlek;
Hanna Claesson


bilden därför att Britta är så söt och att jag glömt prislappen under skon!

RESUMÉ 2008

Som jag tidigare nämnt så ska det bli en kort resumé av det gångna året, så här kommer den!

 Januari: jag slutade träna fotboll.
Februari: vi for till Österrike.
Mars: alla åttor och nior åkte till Klövsjö.
April: jag och mina vänner anordande en weekend i Varberg tillsammans.
Maj: alla nio tog spex kort, har har vi resultatet.
Juni: 9C är över, dags för sommarlov.
Juli: mormor och morfar bjöd på världens bästa resa till Cypern.
Augusti: min underbara kompis Linn tog SM GULD i höjdhopp.
Augusti: gymnasiestart och samhällsprogrammet.
September: den månaden som innehöll det mesta, en toppen månad!
Oktober: Jag börjar blogga. (Även om inte detta är det mest intressanta inlägg så är det väldigt skoj)
November: November är som ett stort svart hål, jag minns inget. Kanske att vi (några i klassen) lärt känna varandra allt bättre.
December: Månaden är inte slut än men detta har också varit en månad där man inte kan peka ut något speciellt. Mycket har hänt men för att nämna något är jullovet i fullgång och det är underbart hittills (har inte öppnat böckerna en enda gång). Jag hoppas på ett fortsatt bra lov med mycket händelser helt enkelt.

Detta är en väldigt kort resumé där jag plockat ut de "viktigaste" grejerna. Jag har missat oerhört mycket men jag vet att jag kommer minnas det så bra ändå. Detta inlägg var nog inte det roligaste för dig att läsa, men det struntar jag i för det tog en jävla tid (ursäkta språket) att minnas vissa saker. Så när du läser detta kan du ju i alla fall låtsas som om du är intresserad i vad jag gjorde detta året.

all kärlek;
Hanna Claesson


juldagen och kullaberg

juldagen, dagen efter julafton.
Dagen har sett ut som; en härlig långprommenad (trots Annies gnäll gick det fint), sedan kollat igenom alla mina fina julklappar. Tack så otroligt mycket för allt fint. Sedan har jag inte hunnit med så mycket mer. Har precis duschat klart och väntar nu på min vän Frida som ska komma och hämta mig för vidare färd mot Kinna där dagens fix och förfest till kullaberg ska hållas. Vi hoppas på en toppen kväll!

all kärlek;
Hanna Claesson


snygg bild från insparken den 31 augusti 2008.

2008 år sedan jesus föddes!

GOD JUL ALLIHOPA!

•TA DET NU LUGNT OCH ÄT INTE FÖR MYCKET PÅ JULBORDET, DET BLIR EFTERÄTT OCKSÅ
•VAR SNÄLL MOT TOMTEN, SÅ HAN KOMMER TILLBAKA NÄSTA ÅR
•TA HAND OM VARANDRA, DET ÄR DEN TJUGOFJÄRDE DECEMBER, JULAFTON!

all kärlek;
Hanna Claesson


årets gran och tomte i nattlinne!

Julafton är en mysig tradtion men utan samma känsla som när man var liten.

Idag är det dan före dopparedan och det "ligger" något speciellt över Mark. Det är världens rusch i både annars mycket döda Kinna och Skene. Jag måste tillägga att det är mycket kul att se alla glada eller något stressade människor som är på jakt efter de sista klapparna (skönt att inte vara ute i sista sekund). Vart man än går så är det alltid någon man känner eller känner igen. Då önska man bara att det alltid kunde vara så mycket liv i Sveriges största håla. Men nu är det ju inte så och frågan är om det någonsin kommer att vara det heller (det lär ju inte komma fler människor bara för Kappahl öppnar, varför inte satsa på en större kedja?)

Imorse sa systra min "Imorgon är det julafton, hur ska jag kunna somna inatt?". Hjälp! Vilken reaktion jag fick på det, jag förstod inte varför hon sa så, jag menar det är ju inget märkvärdigt, egentligen. Men då kom jag i samma sekund också på att jag (och alla andra) var exakt likadan(a) bara för några år sedan. Jag minns hur tydligt som helst när man låg på natten till den tjugofjärde, vände och vred sig och kunde knappt bärga sig tills man fick öppna det första lilla paketet som tomten hade lagt i julstrumpan. Vilken lycka det var på morgonen när man hörde att mamma eller pappa gått upp och börja stöka i köket, då slängde man av sig täcket och sprang till sin strumpa för att sedan slita upp det lilla paketet, som för det mesta antingen var en film eller en bok men alltid lika kul att få öppna det första. Det går knappt att beskriva känslan, eller det går nog inte, man var så spänd och glad hela den dagen och allt var så roligt.

Jag menar ju nu inte att jag ser julafton som vilken dag som helst. Det är en riktigt trevlig liten och mysig tradtion som jag också ser fram emot. Mysigt att få umgås med familj och "tjocka släkten", äta god julmat (som verkar vara det enda jag tänker på i dessa dagar) och träffa tomten. Men jag tror dock att jag inatt kommer sova lika gott som jag gjorde natten till idag. 

all kärlek;
Hanna Claesson

   
bilder ifrån julafton förra året.
jag och annie
"boråsgranen"
tomtens snygga matchade stövlar
och våran tradition på julbordet, grisfötter!

nu är det lov, det ska utnyttjas till max!

Jag vet att det inte varit någon vidare uppdatering, men nu är det äntligen jullov och jag ska försöka göra massor av grejer så jag slipper datorn för ett tag (det lär bli en hel del när jag väl sätter mig ner och börjar på mitt historia arbete). Denna helgen till exempel, trodde jag att jag skulle börja skriva min historia om den industriella revolutionen, men så blir/blev inte fallet. Nu sitter jag här med mössan på och ska alldeles strax åka iväg mot Borås med "die ganze Familie", måste shoppa mig ett par skor till juldagen och kläder till självaste julafton! Systra min ska åka skridskor på torget, vilket kan vara bra för då slipper man höra klassikerna "jag är hungrig, jag måste gå på toa, kan vi inte åka hem eller ett raseriutbrott". Jag kan säga att raseriutbrotten inte är någon höjade, man skämmer nog ut sig ganska rejält, eftersom min stubin och ilska är ganska svår kontrollerad (gillar inte att erkänna det men det gjorde jag nyss tydligen).

Gårdagen var också väldigt trevlig, vad jag trodde skulle bli en seg dag slutade på topp. Jag sätter mig på eftermiddagen framför tvn och kollar på en tre timmar lång film om Hitlers liv (ja jag har köpt den själv), den var hur bra som helst och rekommenderas varmt (Hitler the rise of evil). Jag är ingen filmrecensent, men jag tror att även om du inte är så intresserad (som jag faktiskt är) av vad som hände Adolf Hitler som liten och hur han kunde ta sig till makten och varför folket blunda för det han gjorde ... Denna film var riktigt bra, och jag kan aldrig få nog av andra och första världskriget, du får gärna tycka det låter skit löjligt när jag 16 år säger det, men det är ju så sjukt spännande! Någon som håller med mig?
måste åka nu, mamma och pappa tutar som galningar i bilen utanför, vi ses!

all kärlek;
Hanna Claesson


Sverige, mitt trygga land, var tacksam!

Denna dagen har varit ganska så slapp om jag får uttrycka min mening. Historia på morgonen, sedan lång-lunch och idag bjöds det på julmat (och vi är besvikna på att dom inte hällde i julmust i mjölkmaskinen). Jag börjar äntingen få lite julkänlsa, den började igår. Då vi på tyska lektionen lyssnade på tysk julmusik och åt inte så gott tyskt julgodis (eftersom jag fått lära mig att det inte finns någon mat som är äcklig), jag tror dock dom flesta slängde kakorna innan vi gick mot idrotten. Där fick vi lyssna på alla julklassiker samtidigt som vi spelade volleyboll, oj så taggad jag blev av det (eller jag är nog alltid taggad när det gäller volleyboll)

Sita lektionen idag var geografi och som avslutning fick vi se Blood Diamond (hjälp vad het Leonardo DiCaprio är) och jag ljuger om jag säger att den är dålig. Det var en riktigt bra film, men så hemsk! Vi har nämligen fått en ny kille i klassen som är flyktng ifrån Sierra Leone, just där filmen också utspelar sig. Jag tror att alla fick sig en inblick i vad han (och alla andra flyktingar) verkligen gått igenom. Så ja, den var verkligen hemsk.

Att vi i Sverige, och resten av alla andra rika länder inte kan inse hur bra vi faktiskt har det. Jag anklagar ingen, eftersom jag själv klagar på när jag måste gå från tvn till köket för att hämta något i kylskåpet eller då man en regning dag måste gå från bilen in till skolans lokaler (okej detta var nog en aning överdrivet). Men jag tror jag kanske inte försen nu insett vad fan det är jag klagar på, efter faddergalan i lördags och filmen idag ska jag sluta klaga på grejer som egentligen man ska vara så otroligt tacksam över. Rent vatten i kranen, mat i kylskåpet, familj, tak över huvudet, fred... så egentligen varför klaga när man har det så bra som man har det, att vi inte kan förstå, att jag inte kan förstå! Egentligen tror jag att vi aldrig kommer att förstå det heller, inte försen vi väl fått uppleva det själva. Jag bestämde idag (samtidigt som jag såg filmen) att jag ska dit, jag ska till ett fattigt land för att verkligen få förstå vad det handlar om.

all kärlek;
Hanna Claesson


tack för livet gud,
om det nu var du!

Jag har överlevt en veckas hysteriplugg - och jag är trött!

Inte en sida till ska jag läsa i gleerups reflex denna terminen och det ska bli så otroligt skönt, har suttit nu i en vecka och bara försökt få in det där om samhällsekonomi (som nog trots allt är ganska viktigt) så på fredag kommer ett väl behövligt jullov vilket jag tror vi alla är ganska överens om.

Jag är nu bokstavligt talat helt slutpumpad, uppstigning 06.00, prov i två timmar, bevis på min trötthet var när jag och Anna gick mot idrotten. På whiteboardtavlan läste jag upp högt vad vi skulle göra idag. "Vi får välja mellan basket, volleyboll och simning i hallen" Jag går bort mot omklädningrummet för att byta om och ropar till Anna som kommer strax bakom mig "Vem fan tror dom är så korkad så dom har med sig badkläder och väljer simning, i hallen dessutom" Anna börjar skratta och säger "Hanna! Det står samling i hallen". Ja ni kanske inte förstår det roliga nu, men just då var jag så otroligt trött så jag hade nog till och med skrattat åt "det var en gång två tomater historian".
Till råga på allt så blir den sista engelska lektionen till att kolla på film, först någon kalle anka grej sedan sätts Mr Bean firar jul på (eller vad den heter). Jag säger bara att klassen var nog ganska trött på mig efter mina skratt-attaker!

Varför regarear man så otroligt olika när man är trött? Jag menar, antingen skrattar man åt allting, ja då menar jag verkligen ALLTING, eller så sitter man bara där som om man hade autism. Ganska så fantastiskt egentligen, varför är det så? Det måste jag nog ta reda på. Sköt om er tills vi hörs nästa gång!

all kärlek;
Hanna Claesson


fick en kommentar om att jag borde ha mer bilder, så jag ska väl försökta med detta.
Denna bild var den torsdagen som spenderades i Göteborg med SP klasserna.
Den spenderades ännu mer med mina favoriter Britta och Frida.
Jag och Frida då vi efter en kall stadsvandring ska surpla i oss varm choklad med grädde och marshmallow på ett alldeles mysigt café.

min studiemotivation är på topp, och jag klagar inte? vad har hänt?

Kära bloggläsare, jag skulle vilja rapportera att jag lever!
Varför jag inte är aktiv har två förklaringar:
1. Min begåvade pappa råkade med sin lastbil (som han förövrigt hämtade mig med efter skolan i tisdags, plus att han hade grus på flaket. Gissa vem som skämdes) att riva ner telefonledningen. Så vi har inte haft internet eller telefon på två hela dagar. Detta var dock väldigt bra eftersom att då har jag fått tid till mitt pluggande utan att behöva känna "data-behovet" (ja ni förstår vad jag menar?).
2. Pluggandet är alltså den andra faktorn till varför jag inte bloggar i dessa dagar. Vi har prov på tisdag, man kan dock få göra det efter lovet om man vill men jag ser det som "skönt att ha det gjort". Så jag sitter bokstavligen och RÅPLUGGAR, timme ut, timme in dag efter dag. Så jag kommer från och med tills på tisdag den 16 december inte att ha något liv. Eftersom min hjärnkapacitet inte är den bästa är detta välbehövligt för mig, och att bara nu de kommande dagarna nöta in allt som står i gleerups "reflex" om samhälls ekonomi och politisk ekonomi. Visst låter det intressant?

Så, ska åter till böckerna. Vi ses efter tisdag mina vänner, då kommer en rapport om jag har överlevt!
Så jag säger så länge, ha en bra helg med lucia och allt, glöm inte äta pepparkakor, knäck och annat gott. Du vet väl att det inte beror på vad du äter mellan jul och nyår utan mellan nyår och jul? (den är gammal jag vet, men änså så otrolig sann och bra)

all kärlek;
Hanna Claesson
"pluggis nr.1"


jag är från och med nu experten själv på att skjuta saker framför!

goddag...
Jag vill börja med att be om förlåtelse för min dag som inte har varit min dag för fem öre. Jag har varit så otroligt trött, sur och arg. Inte ens Brittas försök med att köpa en pepparkaka till mig ihopp om att bli snäll hjälpte inte, men Britta du är så gullig som ville offra din sista krona till mig (haha).

Det var i vilket fall underbart att få komma hem efter det förbaskade moped turen (regnar, kallt och dålig sikt). Tanken var så klart att plugga men saken är den att jag har blivit mästare på att göra andra saker under tiden. Jag börjar med att ringa till Simon (som för överigt är "sjuk?", men krya på dig!) efter jag har pratat med honom ett tag är maten klar och jag äter sådär extra mycket och länge för att dra ut på tiden och slippa plugga. Sedan fixar jag också lite fika till mig och sätter mig ner och gör lite tyska (helt otroligt att jag kom till skott med det). Såklart var tanken att fortsätta i samma stil med samhällskunskapen (samhällets ekonomi, dö svårt och prov om en vecka). Men då börjar jag med att "städa" skor, packa väskor och prova kläder (som är jätte roligt att göra när man borde göra annat) tillsist hamnade jag här och skriver nu detta meningslösa blogginlägg.

Jag är hemskt ledsen att det är så dålig uppdatering och tråkiga inlägg nu på senaste tiden, jag ska försöka skärpa mig och komma igen! När alla prov är över och jullovet står på glänt lovar jag att komma med bättre. Sköt om er mina vänner och bloggläsare, ni är underbara!

all kärlek;
Hanna Claesson


mina vänner är otroliga!

godmorgon!
egentligen vad gör jag uppe, har haft fyra underbara vänner här inatt och vi låg och prata långt in på natten tills vi allihopa plötsligt somnade. Klockan ringde 7.30, upp gick vi åt frukost och sedan for allihopa hem. Förklaringen till den tidiga uppgången är att mina vänner har ett sådant shopping behov och kunde inte missa bussen till Göteborg. (Själv får jag väl sitta hemma och läsa om samhällets ekonomi).

Kvällen var i alla fall toppen! Vid åtta tiden anlände dom, vi åt sushi (För Johannas del var det första gången och hon var nog spyfärdig, tur att jag var så generös så hon fick lite yogurt och flingor, kul mat en fredagkväll). Jag kan säga till alla som vill prova sushi, ge det mer än en chans, det är inte gott första gången!

Vi bädda ner oss bland madrasserna, babblade på om verkligen allting. De är det som är så underbart med dom människorna att man kan säga precis vad som helst och i förtroende. Det är dom jag umgåts med allra längst och jag är glad att vi försöker hålla upp kontakten så mycket som det bara går. Det måste bli mer sådana här kvällar!

all kärlek;
Hanna Claesson







julklappar, check!

Idag har varit en riktigt trevlig liten dag. Jag och mina söta vänner gick en aning tidigare från samhällskunskapen för att sedan stressa oss till den stressiga julhandeln i den stressiga staden Borås. Jag fick köpt alla mina julklappar så jag känner mig riktigt nöjd att vara klar i så god tid och slippa stressa in i det sista. Här avslöjas inga julklappar men jag kan ju säga att det är väl ändå tanken som räknas? Dagen har fört med sig en hel del goa skratt, tyvärr blir det ju inte lika roligt när man återberättar det här, men jag säger bara fan vad vi är lantisar!

Nu saknas bara julklappsrim på klapparna. Jag försökte börja men insåg ganska snabbt att jag var ur dålig på det, kanske kan mina kreativa kompisar hjälpa till imorgon då vi ska ha "sovaöver-kväll". Det kommer att bli toppen, det är madrasser, täcken, kuddar, filtar, pyamas, sushi, godis i mängder och tonvis utav tjejsnack som gäller.
enjoy your friday!

all kärlek;
Hanna Claesson




oväntade pengar, perfekt såhär i juletid!

Imorse när jag klev upp ur sängen min mådde jag inte prima vill jag lova. Lillasyster vaknade också med en hejdundrandes feber. Så eftersom jag inte varit sjuk på två år så är det väl dags för mig att bli det också snart. Hur som helst jag gick till skolan, eller jag gick inte jag åkte bil (vilket är väldigt skönt speciellt när man skruvar upp rump-värmen på sexan). Väl i skolan var jag nog en aning tjurig fram tills idottslektionen gick av stapeln, jag ska inte gå in på den tror jag. Efter lektionen blev jag nog lika tråkig och sur igen, enda tills jag kommer hem. Tjoho, ett brev till Hanna från mitt sommarjobb, SEMESTERERSÄTTNING! (jag vet egentligen inte vad det betyder bara att jag fick en summa pengar) Hur underbart är det inte att få lite pengar bara sådär som man inte hade en aning om att man skulle få, perfect timing! 

Jag tänkte då att jag skulle hålla min gladhet uppe så jag for till friskis för att träna, idag blev det två stycken pass. Ett styrka medel och ett danspass, första gången jag körde dans, jag kan ju bara säga att jag är välidigt glad över att ingen såg mig. Kvällen avslutades med ett avsnitt Despetare Housewives!

all kärlek;
Hanna Claesson
 


det borde ske mer ofta att man får pengar bara sådär.
tack sommarjobb!


tjena, det är faktiskt vinter iår igen!

hej vinter!
Idag fick jag världens aha-upplevelse, det är faktiskt 1 December vilket betyder att det är vinter. Jag har inte tänkt på det innan, att det är vinter nu alltså. Det blev väldigt konstigt för min hjärna att koppla. Den har varit så inställd på höst hela tiden. Jag har en förklaring till varför jag kom på just idag att det är den mörkaste årstiden på året. Som alla vet börjar julkalendern första December, vilket jag alltid följer, tyck att det är barnsligt, I don't care, det är tradition! Också har min otroligt begåvade mor bakat skurna pepparkakor (vilket är mycket godare än dom på burk även om dom också lätt slinker ner i matsäcken). En liten mugg med glögg till och det är inte så konstigt att jag har upptäckt vintern och att det börjar närma sig juletid.  

Påtal om juletid är det kanske dags att börja införhandla julklappar, varför är det lika svårt varje år? Årets julklapp ska tydligen vara en upplevelse, och det vet jag att jag att år 2009 kommer att bjuda på. Jag har lovat mig själv att 09 ska bli ett toppen år, det lovade i och för sig jag mig förra året också men det gick åt skogen med det, så jag ska ta igen allt jag gick miste om 2008 och göra 2009 till ett dubbelt så bra år (det kan inte vara så svårt egentligen). Fast det finns en hel del góbitar från 2008 också (resumé kommer i slutet av december). Med närmare eftertanke ska man nog inte heller ha för stora förhoppningar, då blir det nog bara dåligt. Nej jag utvecklar inte det mer än så!

En snabb kommentar om årets julkalender bara innan jag avrundar måndagens inlägg. Min första tanke "vad fan är det här?!" (ursäkta ordval) Är det någon framtid vi ser in i eller vad? Nej fy och urs för miljön och tråkiga skådespelare. Nej, jag hoppas på förbättring annars mister SVT en sådan trogen julkalender tittare som jag faktiskt är. De senaste julkalendrar kommer aldrig att bli sådana härliga klassiker som "mysteriet på greveholm" (som förövrigt är den bästa någonsin) eller "trolltider" (pappas favorit eftersom han har suttit i baren tillsammans med karaktären "kotte", det är han mycket stolt över). Jag ska börja skissa på nästa års kalender och skicka in, jag vet vad barn (och kanske sådana som jag) vill se, håll utkik nästa år blir inte bara ett toppen år det blir också en bra julkalender.

all kärlek;
Hanna Claesson
 


ÖSTERRIKE FEBRUARI 2009: 68 DAGAR KVAR!

RSS 2.0