Liten kort uppdatering om vad som händer!

Hej gott folk, jag hatar att jag är sämst på att uppdatera. Men just nu är det väldigt mycket jobb på schemat. Idag har jag tillbringat 11 timmar på McDonald´s jag kan lova er att det känns i kroppen. Men tummen upp för att jag snart kan det mesta i köket och att jag aldrig tycker det är tråkigt (okej när Sandra bad mig "städa" avloppen blev jag kanske lite skeptisk). Jag jobbar hela veckan så egentligen behöver jag lite sömn just nu så jag kan "på´t igen" imorgon.
 
Det läskiga är att jag börjar drömma om hamburgare på nätterna, jag måste verkligen hitta på något nu innan jag går och lägger mig så jag får tankarna på något helt annat.



Också två härligt bilder på min superduber bästa vän Britta som jag saknar så in i norden!

Jobb i ett 50 graders varmt kök är inget att rekomendera!

Lika bra väder idag så jag ska nog iväg och lägga mig vid någon sjö innan det är dags för att jobba ikväll igen. Igår var det inte meningen att jag skulle jobba men jag fick helt enkelt hoppa in och jag jobbade också över en halvtimme, trodde jag skulle iväg senare på kvällen men så blev det inte så jag kunde lika gärna ha jobbat lite till egentligen. Men det går inte ändra något man redan gjort! Nu har jag en hel jobbvecka framför mig och på fredag kväll åker jag antagligen med Elin och två andra tjejer till varberg och är där lite.

Nej nu ska jag inte sitta inne längre, hoppas ni förstår varför bloggen inte är särsklit uppdaterad nu för tiden!

Underbara Sverige och sommarvärme!

Jag antar det inte bara är jag som älskar att kolla på när sveriges U-21 landslag spelar. Även om de förlorade semifinalen igår mot England igår känns det som en vinst. Landslaget hade aldrig klarat att vända ett 0-3 underläge. Nej nu ska jag sluta leka sportanalytiker, jag kan inte mycket inom detta området så lika bra jag slutar innan jag gör bort mig.

Alltså kan det vara såhär bra väder i Sverige? Det är helt sjukt vad underbart det är ute, känns underbart att vara ledig i helgen när jag har en hel jobbvecka framför mig. Okej jag jobbar visserligen inte så länge men det är ändå ett avbrott från att få vara ute eller med friends.

Sitter just nu och lyssnar på Michael Jackosn på Spotify, ska alldeles strax ge mig ut i solen är tanken men två avsnitt av gossip girl måste man väl ändå hinna med? Nej urs vad jag inte tar vara på vädret, men än så länge lär ju inte solen gå i moln.

Heja Sverige!

Det är toppen väder ute och jag ska alldeles strax iväg och jobba. Bara 4 timmar så jag klagar inte alls, hinner med en hel del både före och efter egentligen. Jag hade ställt min väckarklocka för jag tänkte att jag skulle ge mig ut på en liten promenad på morgonen men jag orkade aldrig pallra mig upp när den ringde så det fick helt enkelt bli sovmorgon istället. Klockan 18.00 ikväll sitter jag bänkad framför tvn när Sverige möter England i U21 EM semifinal, heja heja!!

Sedan som säkert ingen har missat är Michael Jackson är död, om jag ska vara ärligt så har jag aldrig varit något fan av honom och jag kan knappt säga en enda låt han har gjort. Men det är väl hemskt att han har dött som med alla andra människor som dör i tidig ålder, 50 är tidigt.



torsdag, 25 juni

Känns som om ingen är hemma? Är dom inte i tyskland så jobbar dom eller så är dom i Varberg. Som tur var rädda Johan min dag när jag var som allra sugnast på glass, lycka att han har fått kökort! Vi åkte och köpte oss varsin mjukglass och sedan vidare till Ekelund för sol och bad, men eftersom Johans tålamod är likamed noll blev det inte särskilt långvarigt.

Nu har jag precis dragit i mig världens godaste smothie och ska alldeles strax åka för att spela match, har ingen lust för fem öre. Men det blir nog min sista match för jag har i stort sett bestämt mig för att sluta.

biotips: the hangover

Jag är ledsen för att min uppdatering är sämst just nu. Har haft fullt upp de sista så jag har inte hunnit sitta vid datorn någonting å ena sidan vem vill sitta framför datorn när det är såhär bra väder? Igår kollade vi på bio, baksmällan, se den säger jag bara! Och redan där sprack min "nyttiga vecka" när jag både vräkte i mig godis och pizza.

Jag kom hem från träningen för ett tag sedan, fick reda på att jag har match imorgon, känner mig inte alls motiverad. Känner mig inte motiverad till fotbollen längre över huvudetaget. Så jag får se om jag fortsätter efter sommaren, jag gillar nog mer träning på egen hand, inte en massa tider att passa eller ett lag att ta hänsyn till och så vidare. Känns som det får blir ett "total" kort på friskis istället vilket betyder: jympapass, spinning och gym.


Polis polis potatisgris?

Jag sitter nu framför datorn (som ni antgaligen redan förstår) i morgonrock och surplar på min fruktiga smothie. Okej smothien blev misslyckad så det bara skriker om det. Men hur som helst, jag känner mig frisk som en mört. Jag vaknade och tänkte att jag skulle ge mig ut på en powerwalk, men när jag väl satte in ipoden så blev det naturligt att jag sprang istället. Jag sprang så långt jag orkade och sedan gick jag en bit, väl hemma körde jag styrka och efter det cyklade jag till bygget och tog årets första härliga dopp, har ju badat innan klart men detta var första doppet man kunde njuta av.

Nu fick ni full rapport om min morgon, så jag kan ju lika gärna fortsätta. När mor och far kommer hem ska vi bege oss till polisstationen för att göra nya pass, det känns som om det är det enda polisen i Kinna har att göra på dagarna. Så varför om man är polis väljer man att jobba i Kinna? Hur kul kan det vara att göra pass, leta upp en liten stackars vilsen tonåring som snott en cykel eller ta fast femtonåringar som äntligen fått moppe och "råkat" trimma den liten för mycket?  


Hallonsmothie 


Hemma igen efter en lyckad (mat) helg.

Ingen dator med i Espevik så därför inte heller någon uppdatering. Nu är jag i alla fall hemma och har varit i cirka en timme. Jag är hur trött som helst så mest av allt vill jag bara gå och sova. Men inte, här ska bytas om och åka till jobbet, jobbar i fyra timmar ikväll så det är väl inget att klaga på egentligen.

Midsommar blev tillslut väldigt lyckat tycker jag. Det sämsta med midsommar är att man äter så sjukt äckligt mycket. Jag vill inte ens tänka på vad jag stoppat i mig. Men nu är det tack och lov inte midsommar på ett år men man hittar ändå alltid massa andra skäl till att äta saker som man egentligen inte borde, "det är sommar nu, man lever bara en gång, jag måste få unna mig idag eftersom jag..."  Ah jag och Britta satt förra veckan och tänkte ut massa skäl, vi är störda det är väl bara käka det man är sugen på?

Påväg mot Espevik för ytterligare ett midsommar.

Jag har "typ" gett upp träningen för tillfället, det finns ingen motivation till att snöra på mig skorna och i med ipoden för att springa. Och jag tror faktiskt jag gör rätt som har ett "break" från träningen i några dagar. Jag läste det i en tidning i alla fall: om det inte finns någon motivation, lägg träningen åt sidan ett tag och den kommer snart att komma tillbaka. Jag tror absolut det stämmer så jag satsar på det.

Under förmiddagen har jag kollat på dubbelavsnittet av Desperate Housewives som mamma så snällt spela in eftersom jag missa det i tisdags. Jag har också packat min stora resväska för helgen i Espevik/Varberg (Varberg blir det om vädret tillåter, så de håller vi tummarna för såklart). Jag tror jag nämnde att jag har en tendens till att packa alldeles för mycket i ett inlägg i februari (vilket minne jag har). Resväskan är lika stor som den var till cypern förra året. Den enda skillnaden är att då var jag borta två veckor nu ska jag vara borta tre dagar.

Hoppas ni får en fin midsommar allihopa och ät mycket jordgubbar, jag kommer troligtvis inte blogga under helgen, men jag vet inget så håll gärna ögon och öron öppna som vanligt!



Äntligen första dagen gjord

Då var den första arbetsdagen på McDonald´s avklarad. Tre timmar gick rätt fort och jag tror att jag alldeles snart kommer in i rutinerna. Snacka om ett svettigt jobb, det var hur varmt som helst där inne och det värsta var när handledaren sa "Vänta du tills högsommaren då blir det 50 grader varmt här inne". Urs fy och blä, det ser jag inte fram emot. Idag har jag i alla fall lärt mig göra hamburgare, cheeseburgare och BigMac och efter ett antal misstag i början flöt det på rätt så bra i slutet.

Sedan fick jag använda mina apostlahästar och gå hem, det tog lite mer än en timme så nu är jag helt slut. Men jag hoppas ändå på att det kan dyka upp något skoj att göra. Imorgon blir det i vilket fall shopping i Göteborg med Britta. Nej nu ska jag duscha av mig all hamburgeos. Ha en bra dag vänner!




Från och med imorgon; "Donken Hanna"

Det bästa med sommarlov är att man får sova ut, okej kanske inte det bästa med absolut med på topp 5! Blev ingen sväng till bibblan idag, har haft fullt upp på annat håll. Fotbollsträningen var sjukt jobbig, jag har ingen kondition för fem öre. Måste sätta upp ett mål precis som Olivia, då bli man klart mer motiverad till att träna också för min motivation till träning ligger på minus 10 just nu. Hon ska förresten springa göteborgsvarvet nästa år, mycket hurtigt tycker jag!

Imorgon är min första arbetsdag på Mc Donalds och jag är sjukt nervös, vet inte vart jag ska ta vägen. Men som Frida skulle ha sagt till mig "ta ett djupt andetag och räkna till tio". Så innan jag kliver innanför dörren på min nya arbetsplats får jag göra detta och sedan kommer det säkert gå hur bra som helst. Bara ingen idiot kommer dit och kör värsta krångliga beställningen på 87 cheeseburgare, men som jag fått lära mig måste man alltid ha ett leende på läpparna oavsett vad man tycker om kunderna. Hur som helst håll en tumme för mig imorgon och önska mig lycka till, men jag tänker inte säga tack för det ger otur!

Aldrig har jag varit mer "trötter och sleeten".

Bloggandet går inte så bra för mig nu för tiden. Men just nu denna senaste timmen är första gången sedan vi sluta skolan i torsdags jag verkligen bara kan sätta mig ner och försöka slappna av lite och insé att det faktist är sommarlov. Det har varit fullrulle dygnet runt sedan i torsdags! Men sådant gillar jag i och för sig för jag blir så fruktansvärt rastlös annars. Men nu inser jag verkligen hur "trötter" och "sleeeten" jag är som man säger på marbodialekt. Så ikväll ska jag inte göra någonting. Jag ska nu laga till något och käka och sedan slå på en film, det är precis vad jag behöver!

Ska försöka hinna iväg en sväng till bibblan imorgon och låna en bunte böcker, måste komma igång med "nöjesläsning" som Gunborg kallar det. Det kommer helt klart få mig att inte vara så sjukt stressad som jag är.


Tror jag behöver komma iväg, är så avundsjuk på My och Alexandra som åkt till Cypern. Snart ett år sedan vi var där nu!

 

Sommartider hejhej sommartider ...

Ja, då har man tillbringat torsdgaskvällen i Varberg och i Elins stuga eller "partystugan" som vi snart får börja kalla den. Skolavslutningen blev över mina förväntningar (det blir alltid bäst om man inte har några innan). Ikväll blir det fest igen, det gäller att fira ordentligt nu, aldrig har ett sommarlov kommit så lägligt som detta och jag ska njuta av varje dag.

Jag känner mig riktigt duktig nu, jag och Elin gick upp klockan sju (efter att ha sovit i tre timmar) och städa hela stugan, GRUNDLIGT. Jag låg nästan i mikron och skrubba, ja då fattar nu hur noggranna vi var. Sedan fanns det dom som bara satt och kolla på, jag nämner inga namn för att vara snäll. Nej nu ska jag umgås med mina trevliga vänner. Hoppas ni får en bra dag.


Elin och jag har kommit fram till att vi var som tanterna i "rent hus" på tv4 idag när vi städa. En karriär att satsa på kanske? Vi var duktiga i alla fall!

Inte alla som har privattaxi!

Världens bästa vän och ovän, min broder (och numera taxi) har idag fått körkort!
GRATTIS JOHAN!

För dom har tagit studenten!

Jag känner att bloggen inte är lika högprioriterad som innan, men har fullrulle just nu med massa andra saker. Så skönt att allt som heter skola och plugg är slut så man kan ägna sig åt sådant som är kul. Idag var jag och några vänner och kolla på studenterna, ni anar inte hur mycket man själv önska att det var vi som sprang ut nu och vi som fick åka omkring på flak. Det såg hur som helst jävligt roligt ut! Men det är två år kvar så vi får allt vänta. Jag, Britta, Elin, Johanna, My och Matilda bestämde oss i vilket fall för att fika efteråt, sagt och gjort, en torr baguette senare sitter jag här!

Planerna för kvällen är att träffa Elin och Britta, det blir sushi, tjejsnack, film (fotboll?!), mjukiskläder och säkert massa onyttigt! Sådant gillar vi!

Imorgon är det i vilket fall skolavslutning och första året på gymnasiet har gått läskigt fort. Vi åker ner till Varberg ett gäng och stannar där tills på lördag, jag känner på mig att det blir toppen skoj! Om Elin har med sig sin dator lovar jag uppdatering!

Ha det gott så länge..


Jag träffade också Madde i Kinna idag, mycket längesedan och i sommar måste vi verkligen ses!

Du missar 100% av alla de skott du inte skjuter.

Efter helgens alla onyttigheter som frölich, ben and jerry´s gånger två, tårta, godis ja allt man kan tänka sig, var det riktigt skönt att precis komma hem från min lilla springrunda på 25 minuter. Okej den var inte skön någonstans, det tog emot, jag ville bara ge upp och spy ungefär. Men jag hatar att ge upp så jag tog mig allt igenom den, har aldrig mått såhär bra efter! Skönt att vara igång med träningen igen!

Tränaren ringde mig igår, så jag får hoppa in och spela DM match idag i Nittorp klockan 19.00, kul plats kul tid klart! Men jag ska inte klaga, det ska bli skoj att spela och nu är det vinst som gäller inget annat! Jag börjar bli laddad!


alla älskar helg!

Det är första söndagen sedan vi börja skolan förra året jag inte har drabbats av den hemska sjukdomen "söndagsångest". Min snälla mor och jag har shoppat hela dagen i Kungsbacka, det tog rejält på krafterna så alldeles strax ska jag slänga mig framför tvn med en Ben & Jerry´s half baked. Det blev en riktigt lyckad shoppingdag med en bikini från stadium, två linnen från MQ, lite smycken från glitter och lite andra behövliga saker som mascara och läppglans...

Helgen i övrigt har varit toppen (förutom den suuura förlusten mot Danmark) så nu är det bara att stå ut fram till på torsdag då vi blir "fria" fram till augusti igen..  Hoppas ni har haft en lika bra helg som jag!


espeviks sand ;)


6 juni 2009

6 juni, sveriges nationaldag men också mina kusiners 10 års dag, ett stort grattis till dom! Ska alldeles strax åka till Borås för att fira Elin, Ida och Sara!



Surt att inte ha kanal 6 ikväll när Sverige möter Danmark, den matchen vill man faktiskt inte missa! Så vi får se vad som händer. Hade ju inte varit helt fel med massa chips, tjejsnack och en plan fylld med snygga svenska och danska fotbollsspelare.

lite onödig uppdatering..

Gårdagens match vill jag inte prata om, så fruktansvärt pinsamt! Ingen höjdare att spela i åskskurar heller, blev rätt kallt.. Och jag och Frida som hade tänkt att bada efter matchen (vi spelade på Lygnevi). Sitter nu i skolan och precis som det alltid brukar vara i slutet innan sommarlovet, en massa håltimmar och inställda lektioner, då får man fördriva tiden på "bästa" sätt.

Jag är så sjukt sugen på att träna egentligen, men har ingen motivation till att snöra på mig skorna och springa idag, en fredag! Helgen ser ut att bli lyckad.. vi hörs fans! 


Nu är de det sista vi gör!

Idag börjar vi inte innan 14.00, men eftersom jag är sämst i köket så ska jag träffa Britta i skolan tidigare så ska vi "luncha" innan det är dags att göra det sista provet innan sommarlovet, åh vad jag hoppas att det kommer gå bra så man kan "fira" när man kommer hem. Jag ska fira genom att inte göra någonting, ska slänga mig i bikini och steka enda tills det blir dags för fotbollsmatch ikväll. Blev så glad när det stod att jag skulle vara med trots att jag inte tränat på två veckor!

Äntligen är allt som heter plugga slut och jag kan komma igång med träningen igen, det är hemskt att vara inaktiv i hela två veckor, har inte rört en fena, men som tur är har inte vågen rört sig heller, haha.

Nej nu ska jag strax åka mot skolan och träffa världens bästa vän, håll tummen för oss snälla!




yeey, tidsfördrift! såhär kul hade vi påvägen hem från Varberg i vintras!

Virrpannan själv!

Jag trodde jag skulle dö imorse, trött som aldrig förr klev jag upp och gjorde "det gamla vanliga" duscha, käka, etc. När jag väl kommer till skolan (stressad som vanligt) är INGEN där! Vad är det nu jag missat tänkte jag, såklart hade vi fått sovmorgon och skulle egenltigen börja klockan tolv (jag var där halv nio). Men det var inte bara jag som hade missförstått, det slutar med att vi är fyra stycken som sitter och pluggar samhällskunskap.

Och såklart blir det aldrig så mycket gjort när man är fler och pluggar så nu måste jag sätta mig ner och rå läsa i två timmar tills jag ska åka hem till Britta. Vi ska kolla på alla treor som har bal idag, jag säger som så många andra "man måste ju få inspiration tills man själv går i trean". Vi får hålla tummarna för att det inte blir regn!

Men nu börjar paniken stiga i ryggraden, måste börja läsa om brott och straff, massmedier och vardagslivet!


"balen" i nian förra året, jag skämms så grovt över min tant-frisyr!

Kvick sand är en ren myt!

Då var historiaprovet gjort och jag är fruktansvärt lättad, det var inte alls svårt så det ska nog inte vara några bekymmer  med att få bra betyg! Men nu är det bara att öppna böckerna för det sista samhällsprovet också, jag vill ha torsdag eftermiddag nu, då allt är över!

För att fördriva tiden medan vi väntade på att kopiatorn skulle bli ledig satt vi i bibblan, och jag nördig som jag är bläddrade igenom ett nummer av "illustrerad vetenskap". Alltid som liten var jag livrädd för kvick sand, ni vet sådan leraktig sand som man sjunker ner i om man skulle råka trampa i den. Jag hade riktig fobi för det och jag vet inte hur många gånger jag trodde jag skulle dö då jag klumpigt nog trampat och fastnat. Men i detta nummer av tidingen stod det att det är en myt, man kan inte sjunka ner i den helt och hållet och drunkna och dö som jag trodde. Varför kunde ingen sagt det tidigare? Då hade jag inte behövt vara livrädd den gången när Samira förjäves försökte dra upp mig då jag fastnat med båda benen och inte kom upp. 


 


RSS 2.0