kalkon och kanon!

Idag är det torsdag om någon skulle ha missat det. Varför går tiden aldrig såhär fort då det är vanlig skolvecka? Mycket skumt tycker jag. Denna dagen lär bli seg som sjutton. Jag ska nämligen försöka lära mig lite prefix, både i matte och i svenska. Min största fråga är: "Till vilken nytta?" Jag tycker det känns helt fullkomligt onödigt, men det är väl bara att sätta sig ner och försöka börja mata in det i hjärnkontoret (jag kan inte skjuta upp på det mycket längre till). Snart sitter det väl där och då kan man briljera genom att säga "mikro betyder, tio upphöjt till minus sex", inte för jag tror att någon skulle bli särskilt imponerad, så varför ska man egentligen kunna det? Jag lär inte ha någon nytta av det senare i livet ändå? Om jag inte ska bli matematiker vill säga, och det är uteslutet sedan länge eftersom jag fortfarande inte lyckats lära mig gångertabellen. Och det är ju faktiskt en sådan där viktig grej man borde kunna och som man har nytta av, så jag förstår inte varför den inte kan sätta sig i hjärnan på mig. Nog snackat om skolan och matte.

Jag tror att jag kanske hastigt nämnt det, men för en vecka sedan köpte jag ett par nya skidor som ska invigas vecka sju (om inte tidigare?). Jag och far åkte till varenda sportbutik i hela mark för jag är så himla kräsen, varför är alla skidor blåa med blommor på? Jag är så trött på det (har ett par nämligen), efter att den ena skidan efter den andra antingen var för lång eller för kort eller kanske för hård, eller en nybörjarskida hittade jag konstigt nog ett par som jag ville ha. Han som jobbade på team sportia påstod att det var en bra skida. Äntligen! En bra skida, anpassad efter min längd och kroppsform. Kan knappt bärga mig tills jag får ge mig ut i de österrikiska alperna!

Jag slänger med en bild på skidorna och min otroligt goda glass jag åt igår. (Det är ju lov och igår var det också lill-lördag som jag vanligtvis brukar fira med min vän Frida och en chocklad-/negerboll!)

all kärlek;
Hanna Claesson




Underbara (korta) lov!

någon mer än jag som avgudar lov?
Det är så underbart att stiga upp på morgonen och slippa fara iväg mot skolan. Det är en veckas lov, jag stortrivs! Denna morgon var väldigt härligt, går upp vid klockan 09.00, gör mig en härlig frukost och slår på gårdagens Desperate housewives avsnitt (som mor var så snäll och spela in för jag var hos grannen och kollade på step up 2, igen!). Måste säga att det känns väldigt konstigt nu när dom hoppat fram i tiden, men man kanske vänjer sig och gillar serien lika starkt som innan.
 
Lov, lov underbara lov! Man gör saker som man aldrig hinner med annars och det är så himla härligt. Igår var planen, Gekås. Men jag hade ingen som helst lust för jag kände ett "shopping-sug" av kläder utan dess like. Så istället åkte vi mot kungsbacka och kungsmässan, där det blev en hel del shopping, avslutade dagen med ett friskispass och film med grannen (som jag nämnde innan). Alltså fullrulle hela dagen, det gillar jag, när det händer saker och man inte bara sitter och inte gör något, rastlöshet är det värsta som finns! (såklart inte det värsta men hemskt är det).

Tiden går så otroligt fort, efter frukosten blev det en dusch och provning av gårdagens inköp. Sedan hamnade jag framför min bästa vän burken, samtidigt som jag skrev en "to do list". Fem saker blev uppskrivna endast en och en halv är slutförda däribland röjning av pinalerna på mitt rum (som ännu inte är klart) och ett besök hos frisören. Eftersom jag (troligtvis) ska låta mitt hår växa ut en bit fick hon efter min order endast ta lite lite på topparna! Efter jag frågat om färgning och andra grejer har jag nu bestämt mig, nästa torsdag ska jag tillbaka och göra slingor, bruna! Jag är nervös som sjutton, men behöver en förändring. Hon sa också att om jag skulle bli helt missnöjd kan jag efter ett tag få tillbaka mitt "hel blonda" hår. Så det lugnade väl nerverna en aning. Sköt om er mina vänner!

all kärlek;
Hanna Claesson

Andreas är tillbaka

Jag är glad så glad!
Efter "fiaskot" (som jag egentligen inte vill kalla det) i melodifestivalen då han sjöng tillsammans med Carola tog han ett break. Ingenting har vi hört om honom sedan dess, inte en enda spelning på hela sommaren? Men nu ÄNTLIGEN! är han tillbaka, imorgon släpps hans nya Jazz cover skiva,"rediscovered" och han är både med på tv och i radio igen, gissa vem som är mer än glad att äntligen få se och få höra på något nytt från sin idol. Andreas Johnson är tillbaka! Senare släpps också en ny pop-platta, om jag ska vara helt ärlig så är det den jag mest ser fram emot att få höra, Andreas är ju för mig pop, och inte Jazz som jag tidigt i min uppväxt uppfattade som väldigt tråkigt då jag dansade på mariannes dansstudio till denna musik. Men Andreas är Andreas, och han gör det mesta grymt bra så jag tror absolut på detta skivsläppet lika mycket som på tidigare.
Till er som kanske inte lyssnat mer på Andreas än låtarna som; "glorious", "sing for me" och kanske "a little bit of love" till er vill jag säga, lyssna! Och en sak till, han är dubbelt så bra live som på skivan! Hjälp så glad jag är (haha) kan knappt hålla mig till jag åter igen får lyssna på denna topp musik, ge mig nu!

all kärlek;
Hanna Claesson



hälsodag?

hej måndag och första lovdag!
vaknade upp klockan 08.00 av ingen anledning alls. Upp gick jag, på med underställströja, joggingbyxor & tjocktröja, snörade på skorna och gav mig ut på en 60 minuters powerwalk (låter kanske töntigt i dina öron, men det är toppen härligt, speciellt nu när solen tittade fram). Sedan blev det också lite styrka med den nya träningsbollen (vet inte ritkigt vad sådana kallas men du förstår säkert vad jag menar) När jag kom hem gick jag över till farmors hus och snodde lite äpplen, här ska göras en "hälsofrukost" tänkte jag. Och det blev det också,100% fullkornsbröd á la Pågen, yougurt med skivad frukt och ett glas apelsin juice. Sedan var tanken att fortsätta min "duktiga linje" och städa lite i mitt rum, det behövs ett röj i garderoben min, ut med gamla kläder, skulle helst behövas fyllas på med nya. Jag håller tummarna för shopping någon dag framöver. Men istället för att städa hamnade jag här, framför min bästa vän, burken! Måste skärpa mina vanor framför datorn!

Ikväll blir en trevlig kväll, jag och mina "vänninor" tar tåget in till Borås. Det blir grekisk mat på Oliven, och vi avslutar kvällen med bio. Vilken är ännu inte bestämt, vi brukar för det mesta ha delade åsikter så det kanske slutar med att vi sitter i varsin biosalong. Förhoppningsvis blir det inte så, men jag håller tummarna att de flesta är på min sida och vill se "Patrik 1.5" Eller det kanske finns någon annan som har ett biotips? Måste bara tillägga att denna gången är det inte jag som har kollat upp biotiderna, ja om ni följer min blogg vet ni hur det slutade sist. Nej nu ska jag ta ett stadigt tag i kragen och börja kasta ut gamla kläder. Auf wiedersehen!

all kärlek;
Hanna Claesson


vintertid

Godmorgon alla söta!
I dagens inlägg vill jag börja med ett film tips (jag antar du redan sett den, jag är alltid sent ute vad det gäller filmer! Men jag tipsar ändå). Jag blev kär i hela filmen; step up 2 the streets.
Sedan vill jag också hälsa till min bästa farmor och önska henne en trevlig resa med mycket sol, bad och avkoppling. Jag vet att hon behöver det! Farmor ha en underbar vecka i Turkiet!
Visst är jag avundsjuk på alla som flyger till varmare breddgrader, Emeli och Jenni till exempel som har landat på Cran Canaria. Men jag får istället tänka på de två veckorna i somras när jag var på Cypern och hade det hur underbart som helst. Om jag ska vara helt ärlig så vill jag allra helst ha skidåkning nu! Jag längtar snart ihjäl mig efter det. Och att få provköra mina nya skidor (tack pappa du är allt för snäll!). Det blir inget innan vecka 7 antagligen då vi åker till Österrike, fast jag och Johan har ju snackat om en weekend i Ulericehamn (obs skämt!) vi får helt enkelt se hur det blir med det. Detta var allt för mig idag, ha en underbar, härligt och regning söndag.
Förresten glöm inte ställa klockan till vintertiden, fast det har ni väl antagligen inte glömt eftersom vi alla tjänar en timmes sömn!

alla kärlek;
Hanna Claesson

  

från landet till storstaden!

I dagens inlägg vill jag börja med att gratulera Emil som fyller 18. Dansken från Cypern. Så "Tillykke" (grattis) till dig, som det heter så snyggt på danska.
Dagen han spenderats i Göteborg med min underbara barndomskompis/"bror" Johan. Måste tacka dig så mycket att du ville följa med. Och att du ville vänta på mig när jag skulle köpa allt mitt smink, men du vet hur vi tjejer är (även om du tycker att jag är maskulin) vi måste kolla på allt och sedan tar det tusen år att bestämma sig, men du stod ut och jag är glad. Tanken var att vi skulle kolla på bio, när vi väl stod i kön och skulle köpa biljett insåg vi att vi hade läst fel på bio schemat. Ja, det är inte lätt när man kommer ifrån landet och kommer in i en stor biohall med massa olika salonger, filmer och flera olika popcorn menyer. Det är annat tillskillnad från bion i folketshus här hemma, här är det en salong, en film och en storlek på popcorn kartongen. Så vi besluta oss för att strunta i bion och istället hyra film på hemmakväll (som det så klitchigt heter nu förtiden) när vi kommer hem. Vi går istället och kollar i lite affärer, jag köper det jag är i behov av sedan sätter vi oss ner och avnjuter en härlig lunch på ... Ja, jag minns faktiskt inte vad det heter, men gott var det och mätt blev man.

Det märktes mer än väl att det var lönehelg denna helg, det var smockat med folk och jag insåg ganska snabbt att med en kille som inte är så shoppingsugen och flera minuters väntekö till alla provrum var det ingen idé att ens känna på kläderna. Men dagen blev toppen ändå, vi tog bussen hem, steg av i skene, traskade till hemmakväll (jag gillar verkligen inte namnet, känns som ett skämt när man säger det) hyrde tre filmer och köpte alldeles för mycket godis. Jag var så otroligt generös och köpte Johans favoriter tänkte knappt på mig själv (vilket är väldigt ovanligt). Sedan traskade vi hela vägen till husen där vi bor, 3km är väl gångavståndet skulle jag tro, det var riktigt härligt med friskluft och lite motion.

Snart blir det sushi, med familjen och Johans härliga familjemedlemmar, efter det avslutas kvällen med film-maraton och godis i mängder. En riktigt Johan och Hanna dag! Sköt om er mina små kycklingar!

all kärlek;
Hanna Claesson


        

historia "helvetet" över, lov nästa!

godkväll mina vänner och bekanta!
Timme efter timme dag efter dag? Nej inte riktigt men i stort sett, har jag suttit med den där jävla historian rent ut sagt! De första högkulturerna, Antiken, Feodalismen ja gud vet allt! Det har inte bara velat sätta sig i huvudet på mig. Men nu är provet gjort och jag tror alla som gjorde det är ganska så överens om att det var helt KONSTIGT .. och svårt? När man dag ut och dag in har suttit och pluggat på de viktigaste grejerna (enligt mig) så är det klart som tusan att det inte kommer. Istället får man en fråga på .. haha! minns dom inte ens längre. Jag sa ju att dom var konstiga.

Det är i vilket fall väldigt skönt att ha det gjort och jag hoppas och tror att jag lyckades skrapa ihop poäng till ett Godkänt och det är väl huvudsaken. Historian var det sista innan vi nu går på höstlov eller vad man vill kalla det! Det är ett väl behövligt lov och jag ska försöka att sova länge kombinerat med att göra massor av roliga grejer man annars inte hinner med. Så nu är det bara att ta sig i kragen och slutföra målen!

all kärlek;
Hanna Claesson

     
i allt regn och rusk behöver man piggas upp av lite färgglada och minnesvärda bilder!

en (o)vanlig morgon i mitt liv!

Goddag alla trogna läsare?
Igår kväll fjäska jag till mig så att jag idag kunde få åka bil till skolan. Tack Mor! Det är på tok för kallt (och pinsamt) att köra moped nu. inte ens dubbla fleecetröjor räcker, och jag tänker inte ta på mig min ultratjocka vinterjacka, den är ful och hemsk, den används endast i nödfall! Eftersom jag också får åka bil tänkte jag "då kan jag sova några minuter längre, TOPPEN!" Klockan ringer 6.30, jag tror alla agerar på samma sätt när klockan ringer;  "första tanken är: ånejfan, klickar på snooze och somnar om en sådär fem sex minuter, tills det där irriterande ljudet tränger in i skallen igen och man plötsligt inser att man tryckt alldeles för många gånger på snooze-knappen och kravlar sig upp" Så ser det ut för mig i alla fall, men upp ska jag och upp kommer jag. Hoppar in i duschen och duschar sådär riktigt kallt några sekunder för att också kroppen ska vakna till liv. Likadant varenda morgon efter morgon, månad efter månad, år efter ... ja ni förstår principen. Vart vill jag då komma i min berättelse? Jo denna morgon insåg jag inte att jag var sen, försen jag satt där vid frukostbordet i godanro och skulle ta ett jättebett av min otroligt goda smörgås (nytt bröd från pågen "äntligen subs" hur gott som helst, prova det!) och mamma ropar på mig; du börjar nu vi måste åka!! Gissa vem som fick panik, jag är sådan, jag kommer gärna inte försent! Ganska bra vana egentligen. Så jag fick snabbt snabbt leta upp alla grejer som skulle med och det var i sista sekund jag kom på min macka, haha! Så där sitter jag i bilen, äter frukost och mamma kör snabbt genom "byggden" för att jag ska hinna fram i tid! Jag vet att detta var ett väldigt onödigt inlägg och väldigt ointressant också för den delen, men jag måste tillsist tala om att käka frukost i bilen var riktigt mysigt och det rekommenderas varmt, haha! Det är väl så dom gör i USA? och allt som kommer från USA är väl väldigt trendigt har jag förstått!? Jag vet inte vart jag vill komma med detta inlägg, antar du har slutat läsa det för längesedan .. Så jag slutar också här, bättre inlägg kommer, jag lovar .. sköt om er mina vänner!


all kärlek;
Hanna Claesson



lill-lördag

Som jag tror varenda människa vet så är det onsdag idag (kan kanske vara bra med en påminnelse?) men det är inte bara onsdag egentligen heller. Gamla traditioner säger lill-lördag? Varför inte bevara denna härliga tradition. Det är precis vad jag och min vän Frida har gjort (Britta är tråkig och vill inte vara "onyttig" på en helt vanlig onsdag). Vår lill-lördags-tradition är att äta en chokladboll/negerboll (kalla det var du vill!), gott är det i alla fall! Löjligt kanske du tycker men jag ska då tala om för er att det är väl behövligt. Onsdagar är den mest fruktansvärda dagen på hela veckan! Tror dock inte jag ska berätta i detalj vad det beror på men jag lovar er, man är inte långt ifrån att somna på dagens lektioner .. så tråkigt är det! Därför kan blodsockerhalten behöva höjas några grader, så jag säger; tack för att lill-lördagar finns, och tack till den som uppfann chokladbollen!

Denna dag har inte varit min dag (precis som de andra dagarna denna veckan) har kommit med dumma/blonda kommentarer och tillråga på allt gjorde jag bort mig total när jag försökte vara snäll och hjälpa den nya engelsktalande killen i klassen. Min engelska är så otroligt dålig (trots mitt vg på provet, *MKT STOLT!*) men mina vänner fick sig ett gott skratt och vad gör man inte för att försöka liva upp någon annan. Detta beror heltklart på min sömnbrist, så ikväll ska jag lägga mig i tid så jag orkar! Men som sagt det har varit många härliga skratt idag trots att jag (enligt Britta min vän) såg helt "drogad" ut!

jag kan avsluta detta inlägg med att påpeka, som ni säkert redan märkt, att bloggen ser trist ut, förhoppningsvis blir detta ändring på inom en snar framtid, jag håller tummarna för att Calle min vän vill kan och har lust att hjälpa mig. Nej nu får jag ta och avrunda, historia prov på fredag (inte så lite heller) måste återgå till böckerna! Bjuder på några bilder för att det inte ska bli bara massor av text!

all kärlek;
Hanna Claesson


Välkommen till min blogg!

Hjärligt välkomna ska ni vara till min blogg!
Jag har efter många om och men tagit beslutet att börja blogga, igen! För cirkus två år sedan la jag ner min dåvarande blogg. Men nu är beslutet tagit och jag ska åter igen börja blogga om mitt vardagliga (och kanske det mest ointressanta) liv. Jag har beslutat att skriva för min egenskull, men ska dock försöka få det lite intressant för er också. Vi får helt enkelt se hur det går! Kanske tröttnar jag lika snabbt denna gång, det vet man aldrig försen man har försökt.

Så detta var mest ett intro till mitt nya blogg liv (skämt och sido) men imorgon (hoppas, vill och tror jag) börjar jag på allvar att skriva om livet enligt mig. Sköt om et tills dess!

all kärlek;
Hanna Claesson


mest för att få lite

RSS 2.0