Bambi på hal is..

Nu är jag trött på rea, shopping två dagar i rad, men det var trevligt med en tripp till Göteborg igår med riktigt trevligt sällskap. Idag lurade Jonas på mig ett par skridskor och ut på isen, "bambi på hal is" är mitt nya smeknamn. Trots många blåmärken var det riktigt härligt att få komma ut och röra på sig lite, promenader och springrundor har blivit rätt överskattade för min del det sista.

Imorgon är det nyårsafton och allt verkar ha lösts sig till sist, inte som förra året ändrade planer in i det sista. Känns riktigt bra! Nixpix nu ska jag hitta på något skojigt.. hihi.

 


mellandagsrea vart man än går..

Fyfan vad sjukt det är med mellandagsrea, alla är som galna, precis som på ullared. Mycket folk i alla affärer men det slår inte när vi gick in på gina tricot. Brutal kö till provrummen och tre kassor öppna där också mega köer. Sånt orkar jag inte med, bara att försöka komma fram bland alla människor utan att få en armbåge i magen och hitta utgången. Plus att det lukta förjävligt där inne också. Gör ett nytt försök imorgon fast i Göteborg. Risken är väl att det är ännu värre där. Fick i alla fall köpt mig ett par jeans som dock inte var någon rea på (brukar alltid dra mig till "nyheter" när det vankas rea), en klänning och skidsockar!


julen är vorbei..

Julen är över och jag har inte gjort något vettigt idag liksom alla andra dagar på detta lov. Bara jobbat, visserligen är det rätt vettigt. Nu är det bara ikväll och imorgon kväll kvar innan jag är helt ledig från jobb också. Idag är det också exakt en vecka kvar till Norge och det ska bli härligt att äntligen få åka lite skidor. Nix nu ska här bytas om till McDonald´s kläder och hoppas på att jag kan stå ut i fyra timmar, känner inte alls för detta idag. Men det blir ritkigt härligt i Januari eftersom jag jobbat över i stort sett varje dag denna vecka som gått. 

 


Poliser är det bästa jag vet, men mest rabarberkräm. - Pippi Långstrump

På något vänster är det alltid jag som råkar ut för poliser, bluffakturor och böter.. Tro sjutton att det skulle komma in en till sak på listan innan detta året är slut. Det är en halv timme kvar på mitt arbetspass och det kommer in 4 killar med någon konstig dialekt, tykna! De sätter sig längst ner i ett hörn och börjar kasta stolar och grejer, nyktra var dom förresten inte heller. Vi säger såklart till dom. Det slutar med att det dyker upp två killar till några går ut och börjar gapa högt så hela mark skulle kunna ha hört, sedan börjar den ena kille slå den andra, dunka han hårt hårt mot glasrutan och många knytnäveslag. Vi larmar polisen och dom hinner såklart sticka innan polisen kommer fram, så jag får svara på lite frågor och berätta vad jag sett, tyvärr så kunde dom inte göra något åt saken. 


Bussar genom Haby tack!

Sitter i skolan, slutade för två timmar sedan plus att jag nu måste vänta två timmar ytterligare på skjus hem. Började traska men möttes av världens kyla. Väntar hellre två timmar på skjus än köldskador. Snälla västtrafik inse att det behövs bussar genom Haby, det är många som skulle åka. Imorgon är det i alla fall äntligen ett välbehövligt jullov, det börjar vi fira med en tripp till Göteborg. Sedan är det jobb hela veckan lång ända fram till julafton.


"den tragiska människan"

Plötsligt blev jag sugnast i världen på att lyssna på James Blunt
I Really Want You
1973
Carry You Home


söndagens filmtips


julbord

Jösses vilken härlig dag, precis kommit hem från en walk med mammi. På något vänster lyckades vi gå vilse i skogen också, hur man nu kan göra det när man bor i Haby. Nu ska jag också svälta mig själv till klockan fyra då det bär av mot Mölnlycke för julbord. Har hittat en super billig iPhone, klarar inte av min sony längre den är helt förstörd och bara 3 månader, bra kvalité! Vi får se hur det blir annars får jag lämna in den på lagning helt enkelt..

bilder från midsommar.. julmat och midsommarmat är ju nästan samma..


fredagsmys

Yepp uppdateringen har gått i kras. Hur som helst fredag helg och alla är lika glada över det som vanligt. Snart kommer Anna och eftersom vi inte är så begåvade på det där med mat blir det pizzakit (färdig deg man rullar ut och lägger på det man vill ha, praktiskt som sjutton ;D). Som pricken över iet så avrundar vi med b&j halfbaked och idolfinal! Fredagsmys gillas.


tomten, jag vill ha burton i julklapp..


Min vanliga otur..

På någon vänster är det alltid jag som råkar ut för betalningsanmärkningar och böter. Igår var jag inte långt där ifrån igen. Egentligen var det mitt eget fel men att vissa personer kan slirka sig ur så lätt..
Jag Anna och Britta hoppa på spårvagn 10 mot Valand i Göteborg och precis innan sa jag och Anna "vi struntar i att betala, ingen annan gör ju det". Britta sa då att "Ibland kan det faktiskt komma kontrollanter". Både jag och Anna sa "Vadå kontrollaner?!?! Det finns väl inga.." Men våran vän Brittus hade såklart rätt, en kontrollant kom, tog mig av från spårvagnen och sa att detta blir 1200 kr i böter och börja fylla i massa lappar och grejer men på något sätt så hann han ändra sig och skickade mig istället till närmaste pressbyrå där jag fick fylla på busskortet och sedan inget mer med det förutom en rejäl utskällning. Även om jag hade gjort fel så blev jag så fruktansvärt arg på människan, han trodde att han var någon diktator eller polis från insatsstyrkan, vafan killen du jobbar på västtrafik, bete dig!

Anna och Britta skylde bara på att dom var från landet och inte visste hur dom skulle göra när dom klev på spårvagnen, yeah right aldrig åkt buss eller tåg innan då eller? Istället fick jag ta all skit och nästan en ny bot i samlingen, vilka härliga vänner. haha.


Hemsedal i januari..

Yihoo, det blir skidåkning innan den 14 februari. Första veckan i januari åker vi till Hemsedal i Norge och det ser just nu lovande ut, 94 cm snö och 17 backar öppna. Och sist men inte minst har jag lurat med mig Jonas, han påstår vara bättre på mig i allt, upp till bevis nu!

Efter inte en blunds sömn inatt och några ipren mår jag förvånandsvärt bra. Ska pallra mig bort till farmor, här ska göras slingor och sedan det jag älskar mest av allt, plugga turism.


RSS 2.0