Välkommen Valborg!

Jag vill bara höja tummen för det fina vädret och för att ikväll blir det Varberg med många härliga vänner. Denna helg kan inte starta så mycket bättre. Jag antar det blir dåligt med bloggandet under helgen. Men jag är snart igång med det igen.
 

Någon mer än jag som bara blir brun utomlands eller i ett solarium? Varför är det stört omöjligt i Sverige?

Inget sommarlov än inte ...



Jösses vad varmt det har varit idag egentligen. Jag gillar värmen men på ett sätt är det jävligt jobbigt också (man kan inte sola i skolan när man har smink på sig, i-landsproblem!). Jag och Britta gjorde det enda rätta, tog våra ben och gick till MM för att köpa varsin glass. Det kunde inte ha blivit mer sommar känsla tills Britta sa "åååh nu ska vi in och ha naturlektion med Gunborg". Allt kändes som om vi hade sommarlov, men inte de inte. Vi for också på studiebesök till Rydals museum. Om jag ska vara helt ärlig tyckte jag det var rätt intressant och inte dödens tråkigt som kanske resten av klassen tyckte? Joo lite nörd är jag allt .. 

Jag hoppas på att det fina vädret håller i sig denna lååång helg!

Spå besök i Hyssna!

Besöket hos spådamen var väldigt givande faktiskt. Hon strukturerar upp allt så bra så även om jag visste det förut gör hon allt mycket klarare för en. Svårt att förklara men jag hoppas ni förstår. Jag tänker dock inte avslöja vad hon sa har jag kommit på, behåller det för mig själv. En sak kan jag säga, jag vet nu vilken färg jag ska ha på min balklänning när jag slutar trean!

Jag som hade hoppats på en bra tisdag..

God morgon allihopa. Jag vaknade upp med världens förkyldning och halsont, inte kul alls! Nu missar jag seriepremiären idag, jag som var så laddad för den matchen. Jaja det är inte mycket att göra åt, de är ju fler än en match i serien. Men jag ska i vilket fall titta på när vi vinner mot Allingsås. Medan jag ändå håller på att klaga så måste jag bara meddela att jag lever med världens i-lansproblem, nämligen ett stukat lillfinger. Det låter som en piss i oceanien men det gör faktiskt fruktansvärt ont. 

Nu ska jag alldeles strax till skolan och efter det kommer farmor och hämtar mig och vi åker till spådamen, uppdatering om det besöket kommer senare ikväll. 

Måste också säga att vi fått vrååål snygga uppvärmningströjor till fotbollen, dock kommer man inte kunna ha dom när det är 25 grader varmt ute, dom är tjocka och svarta, men trycket klagar jag inte på!

Tisdagen blir förhoppningsvis en bättre dag med mycket..magi?..

Tråkigt, är det rätta ordet för måndagar, man är så trött så man inte vet vart man ska ta vägen. Men det är ju tur att jag har så roliga klasskompisar som livar upp det emellanåt. Jag ger dagens roligaste kommentar till Niklas, tyvärr blir den så tråkig att återberätta så jag tänker inte ens ge mig på ett försök.

Som grädde på moset slutar man klockan fyra denna urtrista måndag vilket gör en ännu mer trött. Men nu ska jag inte klaga mer, snart är det fotbollsträning och det ska bli lattjo. Och hur skönt som helst att jag är klar med min gnägg-inlämning.

Imorgon gäller det, jag ska på ett nytt besök till spådamen från Hyssna. Jag var där för ca tre år sedan, det är verkligen på tiden att gå dit igen och se vad hon säger för spännande denna gången. Ska också komma ihåg att anteckna ner allt hon säger så jag inte glömmer. Så efter skolan imorgon kommer farmor och hämtar mig så åker vi dit tillsammans. Kanske en aning läskigt, men mest spännande. Rapport om besöket kommer såklart imorgon, efter den svåraste matchen i serien.


sedan vill jag ge en liten krya-på-dig hälsning till min vän Brittus...

degarsöndag ..

Tänk att söndag kan gå så fort utan att man egentligen gör något vettigt. Jag har inte gjort ett hantag idag och ändå är klockan redan över fem. Egentligen skulle jag gjort en naturinlämning men den har jag inte kommit till skott med. Ska försöka ta mig orken lite senare. Dock har denna söndag blivit en riktigt ohälsosam dag men kakor, chokladbollar och ostkaka. Men imorgon ska jag troligtvis få mig en riktig genomkörare på fotbollsträningen, det var till och med jag själv som bad om det.

Jag har precis kollar på filmen PS. I love you, en riktigt bra film faktiskt. Den är väl rätt gammal (2007) men jag är alltid så seg gällande filmer, så helt ny för mig. Nej nu ska jag skrapa av det sista på tallriken av ostkakan och lyssna på James Blunt, ha en fortsatt bra segsöndag.


Fullspäckat schema hela helgen.

Ledsen för dålig uppdatering under gårdagen. Men schemat var riktigt fullspäckat hela dagen lång, sådant gillar jag! Efter skolan begav vi oss mot Öxabäck till våran vän Frida. Tråkigt att Emilia blev sjuk och inte kunde följa med, krya på dig vännen. Men jag, Britta, Anna, Veronica, Linnea och Frida hade en riktigt trevlig eftermiddag mitt ute i ingenstans.

Vi har under hela veckan planerat att vi ska rida på Fridas hästar, mycket riktigt det var precis vad vi gjorde. Jag och Veronica var livrädda i början men när jag väl satt mitt på hästen en gång blev jag lite smått kaxig och ville bara rida mer och mer och mer.... Jag är ingen djurmänniska för fem öre men idag fick vi se nya sidor hos alla. Jag kommer lägga upp massvis av bilder så fort jag får tag på dom (det är inte lätt när man inte har en egen kamera).  

På kvällen begav jag mig hem till Anton och träffade bland annat Dennis och Madde. Mycket trevligt! Nu ska jag alldeles strax möta upp min vän Britta i Kinna, vi ska nämligen fixa lite saker inför ikvällen, då blir det hem till Johanna för att träffa alla "skenebrudarna", det ser vi fram emot.

ha en bra lördag..

Vad är egentligen den stora skillnaden mellan LCD och plasma?

Det var verkligen skoj att Olivia följde med mig på träningen igår, och det blir fler gånger. Efter våran träning gick vi bort till matchplan och kolla när Örby mötte Skene (där vi också gjorde bort oss något mycket, mer än så säger jag inte). Jag blev så otroligt sugen på att spela själv, tur att vi har seriestart på tisdag nästa vecka och då tydligen mot seriens svåraste lag, det gäller att vara taggad. Dock alltid när min hjärna är taggad till max vill inte resten av kroppen så jag ska nog försöka och inte tänka så mycket på det ändå.

Just nu är jag inne hos farmor. Hon har fått för sig att köpa en ny tv. Då var den stora frågan LCD eller plasma? Eftersom jag är den sämsta människan inom den tekniskavärlden fick jag helt enkelt använda mig utav allas bästa vän, google! Och skillnaden var väl bara att plasma tvn tydligen ger bättre bild? Ah jag blev inte så mycket klokare faktiskt, det handlade mest om olika ratios och specifika pixlar vilket inte gjorde mig ett dugg smartare. Jag tror dom i affären kan förklara det bättre. Om ens dom fattar?

Nu ska jag alldeles strax sätta mig och skriva en rapport om gårdagens vandring i Skene. Dödstråkigt verkligen, men snart är det helg och den ser hittills ganska fullspäckad ut! 


jag hittade också en jätte snygg bild på mamma mig och annie. precis innan jag ska åka mot Beijing, i sommar är det två år sedan.

"Hette det gnägg?!?!?"

Goddag allesammans. Idag är en sådan seg dag när benen bara inte vill göra som hjärnan säger åt dom. Det började med att jag nästan försov mig, hur kan man nästan försova sig? Jo jag hade det stressigt som sjutton men jag kom tillslut i tid till skolan (tur att slidern är sååå snabb). Väl i skolan gör man inte så mycket som vanligt, sitter mest av tiden och lyssnar. Idag var också tanken att vi skulle åka till Rydals museum för alla kolla på något som har med el att göra (eftersom det är de kapitlet vi håller på med), men såklar tar våran mentor fel på tiden och vi missar bussen.

Så istället får hon den brillijanta idén att vi ska gå runt i Skene/Assberg och kolla in olika bergarter, fåglar och träd. Lagom kul! Men det var tur att Anna förgyllde min dag genom att fälla kommentaren "hette det gnägg?". Hallå? Hur dålig kan man vara på bergarter, alla vet väl att dom vanligaste i Sverige heter Granit & Gnejs? Anna jag menar inte att du är dålig på någotvis, jag hoppas du fattar vad jag menar (jag vet att du läser detta). Jag hade i alla fall himla kul åt det och skrattade hela vägen hem, jag var/är nog en aning trött också.

Om cirkus en timme kommer min vän Olivia hit och vi ska åka och träna fotboll, äntligen har jag tvingat med henne. Efter vi tränat blir det att kolla när Skene möter Örby på Örby arena. Allt som heter plugga skjuter vi upp tills imorgon?


Olivia och Hanna

längst till höger har vi Anna "Gnägg" Larsson .. som jag från och med nu kommer kalla GNÄGG för all framtid ;)

Räcker det inte med NP i årskurs 5 och 9?

Äntligen, äntligen är ordet! Nu har jag skrivit klart den där tyskan som egentligen skulle vara färdig idag men det var ingen annan som var det heller som tur var. På torsdag är redovisningen och då ska jag snacka tyska inför hela klassen, jag ska prata om saker som jag själv inte förstår, hur ska då dom andra förstå det?

Det är väldigt lugnt i skolan för tillfället, dock har vi nationellt prov i engelska på fredag så jag ska kolla igenom lite grammatik nu tänkte jag. Hallå? Räcker det inte att man har nationellt i årkurs fem och nio? Ska man nu behöva genomgå detta hemska en gång till .. och i tvåan .. och i trean? Jaja det är bara att bita ihop det finns inte så mycket mer man kan göra.

Jag och mina vänner har också smidit lite planer inför fredagen. Först åka till Frida och rida på hennes hästar (jag kommer aldrig att våga) och sedan på något vänster ska vi ta oss till Anna (båda bor på var sin sida om Marks kommun) och bada badtunna. Om vi får ihop detta kommer det bli en toppen fredag känner vi alla på oss..


En bild från grillkvällen i fredags, kallt men trevligt!

tiden går fort..

Hallå alla fans. Jag sitter just nu hos min farmor vid hennes "goa" laptop. Jag har hjälpt henne med att fixa hem en skiva, nu när Ipred-lagen har trätt i kraft måste man ju vara så ärlig och köpa hem musiken man vill lyssna på, dum lag! Sedan har jag också lärt henne hur man lägger in bilder från kameran in till datorn. Och i kameran fanns många gamla bilder från "förr" som jag lagt upp några utav. Och farmor som alltid tyckt det varit komplicerat med att lägga in bilder sa nu att det var busenkelt. Jag är beredd att hålla med, windows vista är riktigt effektivt. 

Nu ska jag strax kila in till mig efter en seg skoldag behövs det fotbollsträning, det ska bli skoj! Skönt också att det inte är så mycket plugg de kommande veckorna. Och idag när datorkunskapsläraren ställde upp planeringen fram till skolavslutningen insåg vi nog alla att det inte är långt kvar, kämpa kämpa kämpa, det klarar vi!

 

Johan Palm?!?!?!?

Inte trodde jag efter jag sett idol med alla fjortis-tjejer skrikande efter Johan Palm att jag själv skulle söka på hans namn på Spotify. Men idag när vi åkte hem från matchen (som slutade oavgjort) spelades en låt på radion som jag fastna direkt för. Efter låten spelats säger dom "Emma-Lee av Johan Palm" jag trodde jag skulle sätta tungan i halsen. Det kunde omöjligt vara han? Det lät ju hur bra som helst. Men tydligen var det han och jag sitter nu och lyssnar på låten helatiden, den är rätt grym faktiskt.


Hans singel släpptes 8 april och plattan kommer 20 maj, ska bli mycket intressant!

saker och ting förändras ..

God morgon säger jag eftersom jag nyss har vaknat upp. Och igår nämnde jag att jag var morgonmänniska? Jaja man kan inte alltid vara pigg på morgonen. Nu ska jag alldeles strax kila iväg för att packa väskan. Idag har vi match mot västramark, jag känner mig riktigt taggad så det ska bli skoj att spela. Pappa började skratta när jag sa vilka vi mötte "Fan dom har alltid varit så jävla dåliga, vi vann alltid med 20-0" .. men saker och ting förändras visst? Men en liten tumme kan man ju alltid hålla för att han har rätt.

En till sak som förändrats är min parfym, haha. Den var så otroligt god när jag köpte den i somras på flygplatsen. Men så råkade jag en gång spraya för mycket och sedan dess har jag lagt undan den för jag "kräktes" när jag kände doften. Så idag tog jag fram den och sprayade lite försiktigt och jag måste ju bara säga att den har varit bättre. Sjuttongubbar också jag som älskade "Eternity by calvin klein"..

nej nu ska här packas och pluggas lite matte så kan jag glädja Gunborg också .. ha en bra söndag alla!

kom inte på någon kul rubrik ..

Igår blev det grillning vid sjön och det var mycket trevligt. Blev dock väldigt kallt så vi cyklade hem till Elin allihopa. Hur kan det gå så fort, ena sekund höll jag på att dö av värmeslag och den andra sekunden trodde jag att vi levde på istiden. Hur som helst var det mycket varmare hos Elin. Sov där gjorde jag också vilket också var väldigt trevligt eftersom vi inte umgåts med varandra på ett tag.

Både jag och Elin är väldiga morgonmänniskor så det blev en tidig hemfärd för att jag skulle hinna med allt plugg jag har att göra. En jävla (förlåt uttrycket) tyska skit som jag inte fattar ett strunt på. Anyway det kommer lösa sig som med allt annat. "Det löser sig alltid" den inställningen är väldigt go!

Ikväll är planen att jag ska med min familj på ett 40-års kalas. Det är Ulle som fyller år så det är bara att önska ett stort stort grattis (även om den stora dagen är imorgon).


.. och här har vi födelsedags barnet ;)

varje vecka är det helg..

Fredag och äntligen helg, kan man inte alltid vara ledig på måndagar? Det går så mycker snabbare då! Idag var sista dagen på FN - rollspelet och det var mycket intressant att höra alla debatter idag igen. Frida som är sjuk kommer också till skolan för att hämta sina böcker, det har varit så tomt utan henne så det var kul att få snacka en stund. Det första Frida säger om mitt hår var att jag var mycket snyggare nu. Det är det som är så bra med Frida för hon är alltid ärlig, men just nu visste jag inte om jag skulle skratta eller gråta. Men Britta höll med henne så jag får väl bara tacka och ta emot och alltid vara blond.

Vad händer ikväll gott folk?

Här har vi bilderna från våran cykeltur!


här har vi hela cykelhjälmsligan!

min vän britta och jag .. jag ser dock ut som en .. nää kom inte på vad!

jag och hercules, cyklen alltså, från andra världskriget, den har dock blivit lite pimpad!

förresten? har ni märkt att jag gillar att använda ordet: dock?

"Det inskränker på FNs suveränitet" .. ??!!??!?!?

Även om jag inte är med i mgmun är det kul att kolla på alla uppklädda människor (framför allt killarna som är ruskigt snygga i kostym) och se vad alla har för åsiker i de politiska frågorna. Vissa går in för det mer än andra och dagens "hatobjekt" har varit Iran. De tjejer som representerar det landet är inget annat än duktiga och insatta i sitt lands poltiska frågor. Dock är dom trippelt mer insatt än alla andra så det blir bara dumt, när den ena tjejen reser sig upp och säger "blablabla ... det inskränker på FNs suveränitet...blablabla" kan ingen hålla sig längre, först ser alla ut som ett frågetecken men sedan brister vi alla ut i skratt. Ni kanske inte fattar riktigt vad jag menar nu men det var helt sjuuukt roligt och jag tänker/kan inte förklara mer ingående.

Idag har jag äntligen klippt och gjort blonda slingor i mitt hår. Blev kanske lite för blont, men man vänjer väl sig som med allting annat. En stor eloge till min frisör Johanna på Salong Roland som är väldigt duktig i alla fall.

Bilderna jag lovade från vårat studiebesök kommer jag lägga upp så fort jag får dom skickat till mig...

Allt blir så mycket roligare när man använder cykelhjälm.

Jag har precis kommit hem från min tredje träningsmatch i min "nya karriär", det blev förlust men jag får säga att jag är rätt nöjd ändå.

I skolan idag började det berömda FN - rollspelet mgmun, så förmiddagen tillbringades med att kolla lite på det och på eftermiddagen hade vi ett studiebesök på Kungsfors vattenkraftverk. Vi fick låna skolans cyklar och cykla dit. Det roliga var att alla tvingades bära hjälm (trots att vi är över 15) så det var väl bara att ta på sig den "snygga" hjälmen (bilder kommer imorgon). Alla var rätt anti hjälmarna men jag tänkte att vi får göra det till en kul grej! Så när alla protesterat går jag fram och tar på mig första bästa hjälm och sedan delar ut till resten av klassen.. alla struntade helt plötsligt i hur dom såg åt!

Det bästa var när vi mötte polisen på vägen hem och jag hade fått på mig två hjälmar på huvudet, jag måste varit deras idol resten av den dagen. Så alla där ute vill ni ha en rolig studiedag använd hjälm!

sa jag att bilderna på våran snygga klass kommer imorgon?

Dags att tänka mer på miljön?

Första skoldagen efter lovet var riktigt riktigt seg. Undra om jag någon gång varit så seg i skolan som idag. Nu är i alla fall samhällsprovet ur världen och det känns så skönt, nu är det bara på nästa, tyska muntligt. Vi ska stå och snacka på tyska i tio minuter för klassen, rädda mig!

Nu ska jag alldeles strax hoppa på min gamla cykel och trampa ner mot Skene för att träna på friskis. Jag känner mig inte bara hurtig efteråt utan också väldigt miljövänlig, haha. Nu tänkte ni säkert: vilket über tönt som tänker så på miljön men jag ska säga er att jag faktiskt är en gnutta orolig över dessa miljöförstöringar, ingen mer som är? Jag menar tänk om man bara om några år inte kan åka skidor längre.. Det vore ju för hemskt!


Nu har jag för första gången på länge ett riktigt mål med träningen...

För första gången känner jag inte panik och ångest inför ett prov. Det måste nästan firas, helt otroligt jag fattar inte varför. Jaja ska inte klaga, det är väl toppen att det är så. Är precis hemkommen från fotbollsträningen, alltså det är så otroligt roligt och jag är hur glad som helst att jag börjat igen. Vi fick också prova ut storlek till de nya uppvärmningströjorna, jag var den enda medium, känns förvånansvärt bra! En stor målvakt är vad som behövs haha, och idag sa också Sven att jag gjort framsteg från första träningen, sådant blir man glad av. Men det är mycket mycket mer träning som behövs.. Det går inte ens beskriva hur seg jag är i fötterna, det är skrattretande, jag låg ner på konstgräset och asgarvade åt mig själv i säkert fem minuter!

Sedan ska jag också säga det att min mamma är bäst, imorgon ska hon fixa klipp och färgningstid till mig hos frissan (äntligen ska jag bli riktigt blond igen) sedan ska hon också hjälpa mig att ändra mitt friskis & svettis kort så jag både kan gå på gym och spinning plus jympa. Just nu har jag vara jympa kort och det börjar bli lite långtråkigt. Behöver verkligen massor av kondition och styrka nu till fotbollen, det är så mycket roligare att träna när man har ett mål med det. Okej att alla har ett mål med sin träning men jag har mest tränat innan för att må bra och orka med skolan, nu kan jag träna för att bli bättre i fotboll, skoj!


En mycket gammal bild från när vi vann serien för andra säsongen i rad.. ååh vad jag saknar detta laget!

Då var man tillbaka i Mark igen.

Det har inte varit någon vidare uppdatering från min sida när jag varit i Sälen. Det har varit riktigt trevligt och jag ångrar inte att jag åkte med. Nu har detta påsklovet gått och fort gick det också. Idag är sista dagen och den ska tillbringas med att plugga politik eftersom jag knappt öppnat böckerna uppe i Sälen, ganska väntat! Ikväll blir det fotbollsträning och det ska bli skoj en hel vecka sedan sist nu ju.

Bilder kommer när jag lagt in dom på datorn, ha en bra annandag påsk och njut av den, det kommer inte jag kunna göra.


Nästa år vänner, då är det våran tur att åka till Sälen!

Godkväll alla bloggläsare. Idag blev det skidåkning trots att vädret på morgonen inte var särskilt lockande. Dimma, dimma åter dimma. Men ibland ville också solen tränga sig igenom dimman så det har varit helt okej på väderfronten. Dock är underlaget i backen likamed strösocker. Nej nu ska jag inte klaga mer, jag har det super trevligt här uppe i Sälen.

Dagens afterski var ritkigt riktigt stor, och jag säger bara nästa år vänner, då åker vi hit! På afterskin träffade jag också Calle, en kille från Katrineholm som jag snackat med i många år på msn. Det var jätte kul att äntligen få träffa honom. Nu har han och sina kompisar lurat med mig till snowparken, så imorgon ska jag åka där tillsammans med dom och Jossan. Riktigt kul!

Förresten var Charlotte Perrelli här och uppträdde på afterskin, Lasse Kronér också men det behöver jag inte säga mer om. Annie, min mycket begåvade lillasyster var sååå häääär nära på att springa ner lilla Charlotte på ICA. Det hade ju inte varit något annat än roligt om det blivit så. Inte för att jag tycker illa om henne för hon var verkligen bra.

Nej nu ska jag hoppa in i duschen, trots att inte solen lyser är det många plusgrader och svetten älskar att rinna på ryggen. Okej det lät inte så jätte fräscht men ni som känner mig vet att jag gillar att överdriva. Ha en fortsatt trevlig långfredag.

Ingen skidåkning första dagen...

Det har varit dåligt med skidåkning idag. Vädret har inte varit det bästa så jag valde att stanna inne. Kanske ger jag mig ut lite senare, det skulle tydligen vara kvällsåkning idag. Egenltigen har jag haft all tid i världen att plugga inför mitt jävla samhällsprov men det så otroligt tråkigt och jag förstår mig inte på det, antar det blir en hel del rå plugg på måndag, dagen innan provet, bra planering Hanna!

Men vad begär dom egentligen? Att man ska sitta på sitt lov när man är uppe i Sälen och plugga politik, det skriker ju bara nööööörd om en! Jaja allting brukar ju lösa sig tillslut så antar detta också gör det.

Tanken var att vi skulle åka till Trysil (Norge) och åka idag, men vädret ändrade alla planer som sagt. Men familjen Brännmar och Eriksson begav sig väster ut och jag skickade med en beställning på Kvikk Lunsj, norsk choklad. Visserligen smakar det nästan likadant som Kitt Katt fast bättre.

Dagens Bantingstips á la Lars-Eric:
Undvik Majs och Bananer, ät Nutella och Glass!


Färdig packad och klar, snart bär det av mot Tandådalen!

Idag bär det av mot Sälen eller närmare bestämt Tandådalen. Klockan 15.00 åker vi och det känns väldigt konstigt att åka så sent. Alltid när vi åker antingen för skidåkning eller solsmester brukar man få stiga upp med tuppen. Men inte idag, jag vaknade vid tio och då började jag också att packa eftersom jag inte orkade det igår. Helt otroligt vilken liten väska jag har och allt fick plats, sensation! Nu blir nog pappa stolt! 

Om jag förstått allt rätt så ska det nog finnas en dator där så jag kan blogga och hålla er uppdaterade precis som när vi var i Österrike. Och när jag tänker på Österrike känns det som om det var igår vi kom hem därifrån, tiden går så otroligt fort, jag vet att jag minst sagt det hundra gånger innan men det är lika läskigt varje gång man tänker på det.

Nix nu ska jag inte sitta här så mycket längre till, måste plugga lite inernationell politik innan vi åker.


Mitt otroligt smidiga jag och Johnny Ponny i Österrike!


Hurtbullen Hanna tillbaka?

Britta min vän fick med mig till gymmet idag. I hela 45 minuter körde jag både armar och ben tills jag blev så otroligt sugen på ett jympapass, så då "svek" jag Britta och gick in till salen och körde ett strykamedel. Jag cyklade till och med fram och tillbaka till friskis vilket blir 6 km. Oj så hurtig jag är idag, dock mådde jag inte lika bra efter allt godis jag tryckte i mig innan träningen. Så nu ska jag verkligen försöka trappa ner på mitt sockerberoende.

Jag har också gått runt hela dagen och sett fram emot ett avsnitt av Desperate Housewives, men så ersätter kanal fem det med att sända en hockeyfinal, hallå vad tänker dom med? Jaja, jag får väl försöka börja packa lite smått istället, jag har fått stränga order från pappa att bara ta med mig det allra nödvändigaste. Jag har nämligen förmågan att alltid ta med mig dubbelt så många trosor eller fem tjocktröjor när jag bara använder två på hela veckan. Och nu är det ju bara fyra dagar...

 


Jag hatar mitt datorberoende..

Jag är så stolt över mig själv idag. Jag har insett att jag sitter alldeles för mycket framför datorn. Det första jag gör på morgonen är att sätta mig här en stund. Men inte idag, jag käkade lite frukost samtidigt som jag kollade på något program om växthuseffekten och efter det tog jag mig i kragen och börja plugga internationell ekonomi. Måste plugga på en hel del idag så jag slipper rå läsa uppe i Sälen. Helt otroligt att jag klarade det utan att sitta framför datorn en timme. Men nu har jag paus och då är det tillåtet att sitta här en stund.

Fotbollsträningen igår måste också nämnas. Jag fick nu efter några träningar prova på lite mer jobbigare övningar. Som snabba fötter, helt galet jobbigt för en människa som mig som bara har kondis till att springa en längre sträcka. Men det var väldigt roligt. Men jag känner mig som världens klump och segfot. Tränaren tyckte dock att jag såg väldigt smidig ut i mina slängningar. Tur att det ser bättre ut än vad det känns då. 

Nej nu ska jag steka lite kyckling pyttipanna till mig, önksa mig lycka till!


Vill också tacka mormor och morfar så mycket för det härliga påskgodiset, efter det ska jag försöka låta bli att käka godis fram till sommarlovet.. Det är inte så länge, de borde man väl klara?

 

sommar sommar sommar .. ?


Jag tog precis min gamla cykel och cyklade ner till Skene där jag träffade Elin. Vi invigde micke´s kiosk och jag köpte mig den traditionella daimstruten. Den sitter aldrig fel. Det var riktigt härligt och nu längtar man bara ännu mer till sommarlovet.

Till min förvåning har vi nu ändrat fotbollsträningarna, så idag har jag visst träning. Det ska faktiskt bli riktigt skoj att träna på enbart konstgräs nu, grus är så himla vintrigt, grått och tråkigt. Nu ska jag äntligen försöka slutföra mina Policy Statement... 

Hanna, mästaren på pizzabak!

Det var så härligt att vakna och se när solen trängde sig igenom den lilla springan mellan fönstret och persiennen. Min första tanke var påsklov! Men så slog det mig ganska så fort, policy statement. Jag tänker inte förklara vad det är men jag kan säga att jag behöver några timmar framför datorn innan jag är klar. Men så fort de är färdigskrivna ska jag slänga på mig lite härliga sommarkläder och sätta mig mot en vägg och steka. Och såklart plugga samtidigt, ni tror väl inte jag slipper undan bara för jag är klar med en grej. Åå vad jag älskar att gå i skolan ibland!

Igår fick Johan med mig ut på en promenad (min andra för dagen) och det var riktigt trevligt att prata med honom eftersom jag inte gjort det på så otroligt länge. Efter promenaden blev jag så otroligt hungrig (inget ovanligt, jag är hungrig jämt) och då kom Johan på den brillianta idé att vi skulle baka pizza, hans specialite.

Johan bad mig på att steka bacon, och där stod jag som ett fån med baconen i handen och hade inte en aning om hur jag skulle göra. Då kollar Johan lite skumt på mig och säger "Hanna för i helvete, kan du inte steka bacon?!". Nej det kan jag faktiskt inte, men är det så konstigt då? Hur ofta trodde han att jag stekt bacon i mitt liv? Men nu har jag lärt mig, ännu ett nytt moment på min meritlista för matlagning.. Jag kan också klippa skinka i lagom stora bitar och lägga ost på pizzan, det var jag helt grym på!


Malin, Jag & Johan i Tyskland! Påvägen hem från Österrike..

vårinspiration..

Gårdagens väder var ju verkligen toppen, hade hoppats på samma solsken idag så man hade kunnat ägna några timmar i solen och försöka bättra på sin solariebränna. Men inte då, nu kommer jag sitta här framför datorn med skolarbeten istället.

Men för att uppehålla vårkänslan så har jag fixat i mitt rum, eller mamma har fixat i mitt rum. Äntligen lite nya gardiner och tyger, kuddar.. grönt är skönt! Som ni ser har också bloggen fått en ny design, jag tackar Emelie så himla mycket för det.

Det händer inte så mycket intressant nu för tiden..

Gårdagens shopping i Kinna bjöd på smink och en skinnjacka. Så jag slipper helt enkelt klicka hem den jag kollat ut på bubbelroom. Jag är verkligen inne i någon slags shoppingfas, hittade en väska igår som jag bara måste köpa, får dock vänta tills nästa studiebidrag.

Dessa dagar fram till onsdag då jag åker till Sälen kommer bestå av plugg, plugg åter plugg. Eftersom lovet kallas studielov och inte påsklov så är det väl bara att lyda. Det är ju faktiskt inte så långt kvar till sommarlovet och det ska bli så otroligt skönt. Tänk att snart hela ettan är gjord, helt otroligt. Det var inte längesedan vi satt i arenahallen och fick reda på klasserna.

Nej nu ska jag försöka få ihop fyra stycken policy statement, har inte riktigt förstått vad det är ännu men det löser sig. Ha en bra söndag alla.


Skolavslutnignen förra året, tiden går verkligen fort!

Då var det lördag igen..

Gårkvällen spenderades hemma hos mig tillsammans med Elin och Linn. Det var mycket trevligt och vi hade en hel del att prata om. När jag vakna i morse trodde jag att jag hade försovigt mig, men sedan slog det mig ganska snabbt att det är helg och lov, underbart! Nu blir det en tripp till Kinna, byn med det höga utbudet. Även om man efter en kvart i Kinna kan konstatera att det inte finns något att ha är nog ändå Kinna den del i Mark med flest antal affärer. Det förklarar verkligen vilken håla vi bor i. Jag trivs faktiskt väldigt bra ändå, men självklart ligger ju planerna att bo i någon större stad samtidigt som man läser vidare sedan. Fast i dom tankarna behöver jag inte tänka än på några år, skönt!

Jag tror jag shoppat lite för mycket det sista, men jag är inne i en sådan period där jag alltid hittar något och då får man en "kick" efter varje gång man köpt något, ingen som håller med? Idag ska jag i alla fall köpa lite smink och se om jag hittar någon jacka innan jag bestämmer mig för att beställa hem skinnjackan från Brooker. När jag kommer hem blir det plugg i massor, måste få bort lite innan jag åker mot Sälen på onsdag.



våååååååår skor

Skolan gick som en dans måste jag säga. Jag valde att inte göra det feta samhällsprovet idag, gör det efter lovet istället. Någon som gjorde det och vill säga om det var svårt eller inte? Detta lovet kommer inte bli ett lov, har så mycket plugg så jag inte kan hålla reda på allt i skallen längre. Tur att mitt liv, kalendern, alltid finns vid min sida, den sviker aldrig.. haha 

Efter skolan åkte jag, mor och lillasyster till Visko, jag hittade mig ett par vita converse. Min mamma är bäst, hon tyckte att jag varit så duktig det sista så hon köpte dom åt mig. Tack mamma jag blev jätte glad! Sedan åkte vi till skroten och där hittade jag lite tyg till mitt rum som nu ska förvandlas från dystra vinter till glada vår/sommar färger. Grönt är det som kommer regera i mitt rum några månader framöver.

Ikväll ska jag träffa lite vänner och ha det allmänt trevligt, ha en bra helg alla!




dessa skor blev det ..

Ett steg närmare mästerkock?

Idag var jag kry nog att gå till skolan men i halsen spökar det fortfarande. Vännerna mina tyckte nog att jag snacka lite väl mycket idag, men hallå? Vet dom inte att det är hemskt att ligga hemma två dagar och bara umgås med datorn och tvn jag behöver socialt umgänge! Men Frida hon tyckte det var härligt att ha mig tillbaka "Det är skönt att du är tillbaka, jag har saknat dina skämt och skrattanfall". Tack Frida det värmde!

Nu har jag precis lagat mat, helt otroligt men med farmor och lillsyrran till hjälp gick det fin fint. Renskavsgryta och lååång pasta från Theds frukt. Farmor fick mig tillslut att lägga ifrån mig mobilen och vi satsade allt på matlagningen. Med rix fm i bakgrunden kunde inget gå fel, vi dansade, sjöng och såklart blev maten kanon god. Tack farmor för hjälpen (jag måste ju verkligen lära mig att laga mat). Förresten har nu farmor också bestämt att vi ska börja ta buggkurs.. kanske vore det en bra idé?


Det är väl tur att man inte äter med ögonen, då hade jag inte heller gillat det!

shopping shopping shopping .....

Som sagt, när man bara går hemma så blir man jävligt (om man får uttrcka sig så) uttråkad i längden. Idag gick jag till och med så långt att jag installera the sims, spelade inte ens i fem minuter innan jag stängde ner och insåg att det bara gjorde situationen ännu mer tråkig.

Så har jag också kollat runt på diverse sidor för att hitta en skinnjacka. Har velat ha en för länge, så nu försökte jag alltså ta mig i kragen och leta upp en. Är dock väldigt kräsen men så hittade jag denna på bubbelroom som mest sålda. Kanske kan det vara något? Lämna gärna en kommentar!


Trogen tvins tittare..

När man är sjuk tröttnar man väldigt fort på tvins tvshop, det går till och med så långt att man skulle vilja köpa allting. Ja så är det för mig i alla fall, jag är lättlurad! Tillslut orkade jag inte kolla när dom för tredje gången visade swivel sveeper den mirakulösa tysta damsugaren. Eller H2O Vac damsugaren som får allt kliniskt rent med hjälp av vatten. Jag bestämde mig då för att baka. Jag hittade ett recept på kladdmuffins. Som jag nämnt innan är jag ingen höjdare på det där med matlagning. Men trots att jag blanda äggen och sockret direkt med alla torra ingredienser blev dom riktigt goda, kanske lite för kladdiga bara.

Resultatet kanske inte ser sådär jätte festligt ut men jag får skylla på kameran, det ser mycket bättre ut i verkligheten. Nej nu ska jag fila naglarna och läsa markbladet. Vilken hemmafru jag blivit.. haha



hipp hipp hurra ...

Ny månad, första April, var beredda på att ni kan bli grundlurade allihopa. Även om jag alltid är mycket medveten om det går jag oftast på det ändå. Men nu har jag bestämt mig för att verkligen vara uppmärksam, inte så svårt med tanke på att jag är hemma idag kanske. Men dagen till ära har vi också två stycken födelsedagar att fira.

Hipp hipp hurra säger jag till min barndomskompis Johan som fyller 18 bast..

Grattis säger jag också till Linn som idag blir 17, garttis grattis!

RSS 2.0