januari är ingen shopping månad.

Åter igen helg, veckorna går så otroligt snabbt som jag kanske skriver rätt så ofta. Gårdagen bestod av shopping i Borås, jag hittade ingenting, kan en shoppingrunda bli tråkigare? Men jag hade bra sällskap så jag är nöjd ändå. Idag tog jag mig en sväng till Kinna ihopp om att finna ett par jeans där. Men icke då. Jag hittade i och för sig massa men antingen var dom för små, förstora eller för gula eller för ljusa. Jag tror jag är för kräsen helt enkelt.

Jag får ta den kära bussen och åka in till Sveriges näst största stad Göteborg istället, men det får bli efter jag kommit hem från Österrike (7 dagar kvar). förhoppningsvis har det då kommit in lite mer vårnytt i affärerna, jag HATAR rea!

Ikväll blir det party så nu är det lite saker som ska fixas innan dess. Har också endel plugg att sköta. En bok på 360 sidor bland annat som ska vara klarläst på måndag, jag har inte ens läst hundra sidor än, panik eller vad? Nu måste jag kila mina kära bloggläsare .. Sorry för dålig uppdatering!

all kärlek;
Hanna Claesson


jag i min smink outfit.
pappas gamla t-shirt och ett "urläckert" hårband från Grekland.


dagens humör: GLAD!

godafton ..
Vill bara meddela att min mamma är snällast i världen. När jag kommer hem från skolan så ligger den där, inpackerterad, min alldeles egna nya plattång. En bra denna gången! Eller jag har ju i och för sig inte hunnit testa den ännu. Men jag har läst bruksanvisningen en gång framlänges och en gång baklänges. Den verkar ju bra i alla fall. Resultatet märker jag imorgon (har ändå i vilket fall alltid håret i en toffs nu eftersom det har blivit på tok för kort och jag ser ut som en tant). Men som alltid, det växer ut!



Sedan skulle jag också vilja meddela mina bloggläsare en "ny" (i vilket fall för mig) och rolig träningsform. Gym! Körde igenom kroppen idag med min "PT" och det var riktigt skoj och det kändes väldigt bra efteråt. Kul att man upptäcker nu att det finns uppförsbackar på springbandet också, tusen gånger jobbigare, tusen gånger skönare i efterhand! Nu ska en gymkort införhandlas och min kondition och styrka börja byggas. 



all kärlek;
Hanna Claesson
 


Håret är en tjejs bästavän?

morgondagens disaster: ingen plattång!
Förklaringen följer som lyder, igår när jag skulle börja platta mitt (fötjävliga hemska) hår (väääx ut!) gick inte plattången igång, gissa vem som fick panik? Jo rätt, det var såklart jag och ingen annan. Med sedan upptäckte jag att det var glapp i kontakten som går till själva plattången, så då var det bara att lirka på den lite. När håret var så gott som färdigplattat skulle jag lägga ner min kära vän. POFFF! EXPLOSION!! .. okej där överdrev jag lite som vanligt, men det var inte en liten smäll och det var inga små gnistor. Jag blev livrädd! Följden till detta, ingen ström! Lyckad morgon helt enkelt.

Hur löser man då detta i-landsproblem? Jag fick såklart ta min gamla "Babyliss" där man kan byta ut plattorna så jag kan få allt från vågit till platt hår. Det börja med att det tog fem minuter att byta ut dom plattor som redan satt på mot dom platta plattorna. Riktig högkvalité!

Vilken tur att Frida min vän just fått en ny plattång och lova att ta med sin gamla till mig. Men om jag känner Frida rätt så har hon glömt det. Jag menar, jag har ju inte fått tillbaka mina skor som hon snart har haft i tre månader. Fast jag klagar inte, hon får så gärna låna dom! Bara jag får tillbaka dom till helgens happening.

Nu ska jag till skolan mina vänner, vi hörs!

all kärlek;
Hanna Claesson


Cypern 2008

förintelsedag

goddag alla snygga människor!
Är nyss hemkommen från skolan. Tack till Lennart, Brittas far som körde mig. Underbart att slippa vänta på bussen(eftersom jag inte kan läsa tabeller visste jag inte heller när nästa buss skulle komma). Dagen har varit slapp, till och med så slapp att jag fått huvudvärk, går det ihop?

Nej nu vet jag varför huvudet är helt sprängfullt. Idag är dagen till minnet av förintelsen. Så vi har "firat" det eller hur man ska uttrycka sig. Efter olika uppträden, en utställning (som folket på skolan måste jobbat väldigt mycket med) och alldeles för lång rast är jag helt slut. Lustigt, jag har ju inte ens behövt anstränga mig. Sedan var det movietime inne i arenahallen och det sluta med att jag kolla i 20 minuter, konstatera att den var tråkig så jag och Britta gick där ifrån. Hallå, var det inte en förintelsedag? Varför handlade filmen inte om det då? Man vet ju aldrig, den kanske gjorde det efter jag gått min väg. Någon som såg klart filmen och kan svara på den frågan? Jag själv skulle inte kunna tänka mig att den gjorde det, för då hade jag stannat kvar.

Förintelsedagen i nian var mycket intressantare, då fick vi också lyssna på en jude som suttit i koncentrationsläger och en avhoppad nynazist. Men jag ska inte klaga för folket som hjälpt till att fixa och grejja har gjort ett bra jobb. Då är det bara så otroligt omoget av vissa människor och sitta och skratta och klaga, vet inte hur jag ska beskriva deras beteende men man kan ju inte tro dom går på gymnasiet i vilket fall.  

all kärlek;
Hanna Claesson



bilder från koncentrationslägret Auscwitz i Polen!

26/1-09

DAGENS LÄRDOM:
ATT SKRIVA SÅDANA HÄR "COOLA" TYSKA: Ü
TACK TILL "PJ" SOM LÄRT MIG!


hej å hå vilken bild!

all kärlek;
Hanna Claesson

nu börjar vi blicka framåt!

Hola som dom säger i Spanien
Jag sitter just och trycker ner en smörgås, varför ska jag alltid fortsätta äta när jag är mätt? Svar: Jag älskar mat, hur mätt jag än är så får det alltid plats lite till. Ni har väl hört talas om efterätts-mage?

I vilket fall så räknade jag ut på matten idag att det är 20 veckor kvar till sommarlovet. Jag räknade inte ut det bara för det var en mattelektion utan det slog mig just då att jag längtar efter en lång ledighet från skolan. Och när jag kommit fram till 20 veckor insåg jag att det är ju inte så jävla länge (ursäkta ordval). Så då plockade jag fram mitt liv (det vill säga min kalender) och kollade vad som hände för 20 veckor sedan och se hur snabbt tiden har gått fram tills nu. Ganska smart va? Det var till en stor besvikelse, det var verkligen vrååål längesedan dom sakerna hände. Men det är bara att kämpa på vi har ju två lov och minst två "röda dagar" så det är ju egentligen bara 18 veckor kvar, vilket låter så otroligt mycket mindre än 20.

Nej nu ska jag, mattegeniet,  kila från datorn och göra lite nyttiga grejer som att städa i garderoben. Underbart att det inte är något prov förrens efter lovet, jag är lycklig!

all kärlek;
Hanna Claesson


jag håller tummarna och hoppas ..


Johan min vän var här nyss och vi börja leta lite skidresor inför påsklovet. Sportlovet och Österrike har inte ens varit än men jag hoppas på att vi hittar något trevligt inför vecka 15 också, vi kan ju hålla tummen för att det är lika trevligt för plånboken. hoppas hoppas hoppas!

all kärlek;
Hanna Claesson

hipp hipp hurra..

GRATTIS SIMON 18 ÅR (24/1)



all kärlek;
Hanna Claesson

vi har ett starkt bevis på att bensin inte fungerar i en dieselbil!

äntligen helg ..  en välförtjänad sådan!
Och det händer inga större saker i helgen så som planerna ser ut. Dagen har spenderats i skolan och sedan i Kinna med några av mina alldeles fantastiska vänner. Att jag var så anti klassen i början kan jag inte förstå, underbara människor. Vi kanske snart borde splittra gruppindelningen som uppstått? Lättare sagt än gjort. Men jag stor trivs och det känns mycket lättare att gå till skolan när man vet att vi alltid har så skoj.

Nu har jag tränat, underbart att vara igång igen efter julens allt för mycket stillasittande och godis/julmat. Denna veckan ser också ut att inte innehålla så mycket plugg vilket jag är tacksam över, kanske finns det då lite extra tid till sådant man vill hinna med på vardagar som man annars inte gör. Det blir att se i veckan.

Om två veckor sitter jag i en bil på autobahn om inte pappa gör samma miss som förra året och tankar bensin i våran dieselbil. Då sitter jag nu i ett tysktgarage och en bärgningsbil har just hämtat våran kära audi och vi blir timmar försenade. Men man gör väl inte samma misstag två gånger?




all kärlek;
Hanna Claesson


wir fahren nach Österreich

15 DAGAR KVAR, INNAN FÄRDEN MOT ST:JOHANN IM PONGAU




suget efter skidåkningen är lika stort som jag har ångest över provet imorgon. (Oj vad jag tjatar om det där provet, men jag lovar imorgon är det gjort och jag ska aldrig mer nämna geografi)

all kärlek;
Hanna Claesson


ge oss helg


vilken plugg-dag, aldrig har jag varit med om dess like.
vad blir resultatet av en heldags geografiläsning?
PANIK PANIK PANIK ..

dagens mest klockrena händelse.
- en lång tystnad på över 15 minuter, inte ett ljud har skymtats från ett enda hörn då jag och Britta tragglar geografi.
då jag plötsligt utbrister - fan vad skönt det är att plugga i sådanhär tyst miljö.
då jag i samma stund säger miljö börjar mobiltelefonen att ringa.
var inte den timingen läskig?

dagens glädje tjut.
inga 93or på kullaberg

all kärlek;
Hanna Claesson

dagen kortfattat i text och bilder!

DET HAR ÄNTLIGEN BLIVIT LITE POWER I BRITTA



VÄRLDENS TRÅKIGASTE GEOGRAFI (ELLER VAR DET NATURKUNSKAP?) LEKTION



JAG HAR KLIPPT MIG (DE TAR ETT TAG ATT VÄNJA SIG?)



FRIDA ÄR MARKS STÖRSTA FJORTIS



JAG HAR ÄNTLIGEN BESTÄLLT KLÄDER OCH ANNAT UR HM KATALOGEN!



nej nu får jag inte skjuta på det längre, prov på fredag, här ska pluggas geografi! 

all kärlek;
Hanna Claesson


20/1-09

DAGENS ILANDSPROBLEM:
VART TAR ALLA HÅRNÅLAR VÄGEN?



all kärlek;
Hanna Claesson


visst var det modigt att ringa till friskis?

Hejsan alla glada!
Dagen blev inte som tänkt eller kvällen blev inte som tänkt. Meningen var att jag skulle bege mig och träna lite på friskis. Så jag packar allting då menar jag verkligen allting. Allt som behövs för en moppetur (jo jag tar faktiskt moppen, vågat, men det är ju plusgrader och regn ute) klär jag på mig, underställ, mjukisbyxor och regnbyxor. Väskan med alla saker är packade som behövs och som jag har sprungit runt i hela huset för att få ihop. Jag har plockat fram min tjockaste vinterjacka och dylikt. Precis innan jag ska sätta ner hantaget till dörren och bege mig ut i allt rusk bestämmer jag mig för att kolla på internet om det finns platser kvar på passet. DET ÄR FULLT!

Jag tog till och med telefonen och slog en pling dit för att kolla (fast jag egentligen tycker det är jätte jobbigt att ringa till folk jag inte känner, därför fick också mamma beställa min klipptid idag, imorgon blir det till frisören). Nej då inte en endaste liten liten plats fanns det för en träningssugen Hanna. Så det är väl bara att börja plocka tillbaka allt på sin plats och återigen få på sig plugg-outfiten (mjukisbyxor & linne). Fixar lite kvällsmat och nu hamna jag här. Ska snart åter börja plugga Geografi. Men just nu är pappa och stökar i köket (jag brukar göra mina läxor där) och han gör sina berömda pannkakor han gör varje tisdag och torsdag (ja det är faktiskt tjatigt nu). Det luktar pannkakor i hela huset så om ni undrar varför det stinker pannkaka i skolan imorgon så är det för att lukten har satt sig fast i allt i vårat kära lilla hem. Lyckat! 

Vilken inriktning förresten? Ekonomi, Samhäll, Kultur eller Språk? Det lutar mot ekonomi. Vad väljer ni?

all kärlek;
Hanna Claesson


Här har ni honom, pannkakornas mästare!
nämnde jag i ett inlägg att han aldrig tränar?
det syns ju inte ens ;)

hejdå sockerberoende välkommen karaktär!

Yes, snart är måndagen över och då brukar resten av  veckan gå väldigt fort också.
sitter nu här och lyssnar på lite musik, jag är egentligen sämst på musik. Fick världens snyggaste ipod förra julen och den är inte sådär överanvänd om man säger så. Men jag älskar den de få gångerna jag lyssnar i den. Som nu till exempel när jag ska till Österrike (18 dagar kvar) så är den väldigt bra att ha. Så just därför har jag börjat skrapa fram lite härlig musik. Och jag håller och på att skriva en lista med lite mer jag ska försökta skrapa fram innan vi beger oss mot alperna. Det är en väldigt bra sysselsättning att ha under bilfärden då man inte kollar på någon film eller käkar godis, fast godis kan man ju käka samtigt i och för sig (jag är ju faktiskt tjej och kan göra två saker samtidigt).

Förresten har jag gjort mig själv ett litet löfte för att få tillbaka min braiga karaktär. Inte en godisbit tills vi åker. Okej tänker ni, det är bara tre veckor jag ska klara att hålla mig, men jag kan då tala om att tre veckor är en evighet för Hanna Claesson då hon inte får något godis. Kan det möjligtvis vara så att jag är sockerberoende? Så jag får väl sitta här nu i tre veckor och käka minimorötter, det är ju också gott (haha).
 
all kärlek;
Hanna Claesson


en uråldrig bild på mig och min söta och intensiva lillasyster.
denna bild bara för hon har en storasyster som är väldigt avundsjuk på att hon får ett så läckert rum!
men snart är det min tur också!


DAGENS LÄXA: KÖR INTE MOPED PÅ VINTERN!

En power walk på 60 minuter hade inte det räckt? Nej då, jag var sugen på friskis så jag bestämde mig för att ta mopeden och åka iväg, trots halka och grus. Det är ju som gjort för att något ska ske, men eftersom jag alltid kör så försiktigt och det har aldrig hänt mig något innan (förutom den gången då jag hade glömt chocken och mopeden dog då jag stod mitt ute i ödemarken, tur att pappa och mobiltelefoner finns) tänkte jag att det skulle gå fint. "Kör nu försiktigt Hanna" var det sista mamma sa innan jag åkte och hon fick svaret "Jag kör alltid försiktgt". Jo visst ja, i kurvan innan man svänger mot Skene så vill inte moppen min fästa i den asfalterade vägen längre och jag flyger av samtigt som mopeden glider iväg.

Min första tanke var "fan hur gick det med moppen" för den såg helt tilltryckt ut. Sedan blev jag livrädd jag fattar inte varför för det gjorde inte särskilt ont alls, eller förresten jag var nog bara chockad. Sedan går jag haltandes mot mopeden som ligger fem meter längre bort och med darrande händer lyckas jag få upp den tillslut samtigt som det kommer en bil och frågar om allt har gått bra. Allt gick bra både med mig och mopeden (tror jag). Jag åkte vidare till friskis och tränade, kanske inte det bästa men så förfärligt ont gjorde det ju faktiskt inte.

Sådär nu ska mitt svullna knä och jag pallra oss mot köket för att hitta något ätbart sedan blir det geografiplugg. Ta hand om er och för gudsskull kör inte moped på vintern, det kommer jag i alla fall inte göra någon mer gång.

all kärlek;
Hanna Claesson



Jag lider av beslutsångestsjukan!

Söndag och jag har faktsikt ingen som helst ångest över det vilket jag jämt annars brukar ha, skönt.
Meningen var att jag skulle gått upp klockan 08.00 idag för att sedan åka till IKEA med familjen och våra bästa grannar. Men jag insåg igår kväll att jag skulle behöva denna sovmorgonen för att finjustera det sista på historian, börja plugga geografi (prov på fredag) och hinna med lite träning. Hittills har jag inte gjort något av det men jag ska strax ta mig i kragen.

Tråkigt att missa IKEA dock, ska nämligen tapesera om på mitt rum och köpa en ny fåtölj/stol. Fast å ena sidan har jag inte valt någon tapet till min kära fondvägg ännu. Så det blir väl fler gånger vi åker dit. Eftersom jag har Sveriges största beslutsångest så kan det ta ett tag innan tapeten är vald och köpt dock.

Varför ska det alltid vara så svårt att bestämma sig? Det är alltid så med mig, när jag ska köpa glass till exempel, det tar 20 minuter innan jag har bestämmt mig för antigen en daim eller piggelin. Och ändå väljer jag alltid fel så det spelar egentligen ingen roll vad jag väljer! Så är det nästan alltid när jag ska köpa något och det börjar bli riktigt jobbigt. Tänk om det är någon sjukdom? Beslutsångestsjukan! Vad är i sådana fall medicinen? Någon mer som känner igen sig?

all kärlek;
Hanna Claesson


förresten, om exakt tre veckor åker jag skidor just nu
eller som lars-inge sa igår, om fyra veckor är vi hemma igen, vilken glädje dödare!


ikväll blir det 'svensson' kväll!

swisch, fredag igen och snabbt har det gått.
Skönt att veta att samhällsprovet redan var gjort när alla andra satte sig idag en fredagseftermiddag och jag bara kunde glida hem och käka godis (haha). Men helt ärligt så får ni skylla er själva att ni sköt upp det, helt och håller erat val! (urs, var jag taskig nu?). Men nu är det gjort för er också så nu behöver ingen hålla på att klaga på det någon mer, fast med närmare eftertanke hade jag nog varit den som klagat mest om jag sköt upp det, jag är klagarnas mästare!!

Nu är det fredag och jag ska göra en äkta svensson fredagkväll! Först och främst blir det träning, jag bojkottar medelpasset idag och kör istället skivstång med Britta min vän och Victoria min mor. Efter det blir det kyckling (är det inte en typisk fredagsmat tätt följt av tacos?), sedan antar jag att det blir mys framför tvn med smarriga saker (jag tänker bara på mat jämt) sedan hoppas jag Simon kommer och håller mig sällskap!

Sådär nu ska vattenflaskan fyllas (kan behövas), och mot Skene ska vi fara. Vi hörs kära bloggläsare!

all kärlek;
Hanna Claesson


söta kusin & coola mamma!!

15 januari, kväll!


påväg hem från bussen fick min härligt varma vinterjacka hänga på armen, jag trodde det var vår. äntligen tänkte jag men så slog det mig ganska snart att jag prommenarat två kilometer i rask takt inte konstigt det är varmt. Men det förstod jag nog inte riktigt förren jag var hemma och kollade extra noga i almanackan, ja det är bara den 15 januari! Suck!

Fast en fördel finns det med vinter eller kanske två tre stycken förresten...
- skidåkning
- julen
- man slipper ha dåligt samvete att man sitter inne framför datorn eller tvn.
vad visas på tvn idag gott folk?

all kärlek;
Hanna Claesson


Käre gode Gud, låt mig bli bra på att åka buss!

Härmed utnämner jag mig själv till världens sämsta busstidstabellsläsare! (Eller hur man nu ska stava till det).
Vi fick sluta redan 11.40 idag, vilken tur man har vissa dagar. Som jag nämt så har jag börjat åka buss till och från skolan och jag är AMATÖR! Jag kan ju i alla fall låtsas att jag har koll? Men jag ska säga er att det är omöjligt att försöka kontrollera något som är så okontrollerbart.

Jag kollade på min kära tidtabell för att hitta en lämplig buss hem och jodå det skulle gå en 12.19, och det är ju ändå inte sådär farligt att vänta i 40 minuter. Det är det faktiskt värt istället för att riskera en död efter att ha gått 6 kilometer (med jobbiga skor, tung väska och min värdelösa kondis). Så jag sitter där och väntar tillsammans med min vän Frida. När klockan är 12.15 skulle vi börja gå ut, men då tar jag en snabb kik på tabellen igen och upptäcker att jag kollat helt galet fel! Så det är bara att vänta i över en timme tills nästa buss kommer.

Men nu när jag kommit hem kände jag mig så knäckt så jag var tvungen att kolla upp detta åter en gång (på internet). Tro sjutton att det gick en buss 12.19 ändå, ibland fattar jag inte vad jag får saker ifrån. Men nu är det som det är och jag ber till Gud att jag kan få bli en rutinerad bussåkare snart!

all kärlek;
Hanna Claesson
 


en liten bild från Kina för det var det mäktigaste någonsin!
och idag saknar jag det så mycket som jag kan göra ibland!

BIOTIPS!

God eftermiddag alla älskade bloggläsare.
Igår blev tyvärr inget inlägg och orsaken var att jag hade fullt upp med historian (som jag nästan är klar med) plus att jag var i Göteborg. I Göteborg blev det bio tillsammans med Simon och filmen var ingen annan än Wallander Hämnden. Den var riktigt bra och därför är detta blogginlägg ett biotips ifrån mig, även om jag är kass på att gå på bio. När man kom in där i Filmstaden kunde man lika gärna tro att man var på Landvetter och skulle checka in sin väska, för så många olika köer och skärmar är det överallt (nu överdriver jag visst lite som alltid). Jag har dock redan berättat om min bioskräck i tidigare inlägg "från landet till storstaden!" du hittar inlägget i oktobers arkiv.

Sådär nu ska jag åka iväg till friskis och utföra ett medelpass (hoppas jag slipper vicka på höfterna för mycket. My du är modig som vågar!). Så glöm nu inte för Guds skull att kolla på den nya Wallander filmen.

all kärlek;
Hanna Claesson


"..och på skärmen står det ERROR med stora bokstäver"

Måndagen har gått smärtfritt (bortsett från alla NYA läxor vi fått) och snabbt gick den också, lika fort som Usain Bolt sprang 100 meter vid OS i Beijing i sommar. Alltså med andra ord, vart tog dagen vägen? Nu sitter jag hemma och har precis tagit mig igenom Tyskaläxan och ska alldeles snart komma igång med historian. Först vill jag bara berätta om min morgon.

Igår (alltså söndags) var jag så otroligt nervös eftersom jag visste att jag skulle behöva cykla 2 kilometer och sedan stå och vänta på en buss som jag skulle åka med till skolan. Inget att vara nervös för tycker ni men jag blev så nervös att jag inte visste på vilken sida av vägen jag skulle ställa mig. Så imorse tog jag den gamla haggan (farmors farmors cykel) och med mycket skakiga ben började jag trampa mot busskuren. Det första jag gör är att möta ett rådjur. Gissa vem som höll på att skita ner sig av skräck (skämt och sido, min humor är på låg nivå när jag är såhär trött). I alla fall visste jag inte vart jag skulle ta vägen, men efter några sekunder insåg jag att det var mig han/hon var rädd för. Och trampar vidare.

När väl bussen kommit skulle jag stoppa ner mitt kort i den där apparaten (som ni kanske förstår åker jag inte buss så ofta och har ett sådant där KORTET, eller vad det heter). Såklart är jag helt vimsig i bollen och tar upp fel kort och stoppar istället ner mitt bankomarkort, apparaten börjar låta sådär konstigt och på skärmen står det ERROR med stora bokstäver. Jag skämms och provar istället mitt vanliga kort, INGA PENGAR såklart! Som tur var låg det en hundralapp gömd mellan alla kvitton. Jag är glad att jag äntligen är inne på bussen och jag antar busschaffisen var lika glad att slippa tampas med mig något mer.

Så åter till pluggandet, det känns att skolan dragit igång igen.

all kärlek;
Hanna Claesson


cypern, sommar, inga bussresor, inget plugg!
ge oss sommar lov (cirkus 21 veckor kvar)!

Jag vägrar skaka rumpa med "medelålders kvinnor"!!

Äntligen är jag igång, mitt nyårslöfte som gick så åt fel håll den första veckan börjar sätta sig på sin plats. Okej jag kanske överdriver lite nu med tanke på att idag var min första träning på detta året så jag kan ju inte påstå att jag är igång men jag är på god väg med andra ord. Inget godis heller på hela dagen, otroligt för att vara mig. Så nu ska jag få slut på dålig vanor och varje gång min hjärna säger godissugen så ska min hand istället säga fruktstund! Yes, jag tror faktiskt det kommer gå bra. Jag slutar ju inte med godiset helt, så länge jag har levt har alltid fredagar och lördagar varit godisdagar och varför ska man bryta på den härliga traditionen?

Hur gick då medeljympan på friskis idag? Med min förkyldning och enorma vilja tog jag mig igenom hela passet och gav inte upp en enda gång, okej där ljög jag. Jag vägrar köra dom övningarna när man ska skaka på höfterna och armarna samtidigt och typ skrika ut .. helt sjukt! Svårt att förklara men det är riktigt skämmigt måste jag medge. Jag förstår att inte alla "medelålders kvinnor" (haha) tycker det, den perioden är förbi, de slipper skämmas, så sa mor min i alla fall och hon brukar ha rätt. Härligt jag vill också slippa skämmas men jag vill inte bli "gammal".

Nej nu är min hjärna väldigt sugen på en marabou digestive men min kropp ska pallra sig ner till köket för att hämta en apelsin, god vana!

all kärlek;
Hanna Claesson


jag bjuder på denna bilden, bli inte rädda!
beachen 2009, here we come.. (jösses vad har jag gett mig in på)

varje vecka är det helg!

Varje vecka är det helg, och nu har också denna helgen gått som smör i solsken. Fast med närmare eftertanke är det ju söndag klockan är cirkus två och jag har många timmar framför mig innan det är dags att krypa till sängs igen för att imorgon gå till skolan, jag orkar inte!

Men vi får göra det bästa av söndagsångesten och kollar lite tv, sitta vid datorn, träna (som jag inte har gjort sedan dagen innan julafton men nu jävlar är det satsning inför beachen 09) och plugga. Urs så tråkigt allt det lät men jag har haft en toppen helg och man kan ju inte ha det bra hela tiden? Tack för helgen Simon. Jag känner att jag inte har så mycket mer att komma med idag så det är lika bra jag avslutar här innan jag uttråkar er ännu mer, förresten ska jag ge ett musiktips också (jag är kass på musik men denna låten är grym, dock dansk men cool).

Nik Og Jay- I Love Ya!

all kärlek;
Hanna Claesson

      


Tillbaka i vardagen!

första skoldagen är avklarad, och slapp var namnet!
Igår fick min moder något slags ryck, utan att jag ens hann med att blinka var julen borta, stjärnor, tomtar, gardiner, ljusslingor med framför allt granen! Med snöblandat regn och slask utanför ser det ut som att vintern börjar lida mott sitt slut, men hallå det är ju bara januari? Vi får nog hålla ut denna månad och nästa innan vi ser spår av vårtecken. Kan knappt bärga mig. Men på samma gång har vi (eller åtminstonde jag) inte fått uppleva någon vinterstämmning för fem öre (mitt nya favorit uttryck), visst är det tråkigt men jag är ändå helt säker på att jag kommer få det, detta året också, Österrike vecka sju ligger och bara väntar på mig. Mina ben bara sprattlar av längtan, 30 dagar kvar! Och om jag har tur hinner jag med en liten tripp till Ulericehamn för att inviga de nya skidorna!

För att riktigt ta farväl av 2008 års juletid gör jag ett sista hejdå här (brukar inte vara så fixerad över jul, men denna gick för fort! Så just därför).


all kärlek;
Hanna Claesson
 


julaftonsmorgon
 
hos kusinerna i Borås

gitarrproffset själv, helt ärligt så blev jag riktigt förvånad över min morbrors talanger!

men som sagt så är julen över och det är tillbaka till vardagen som gäller.
riktiga rutiner, faktiskt ganska skönt annars hade jag förätit mig på godis!

MITT HA-BEGÄR JUST NU!


Dålig kvalité och liten bild, jag vet. Men detta är vad jag vill ha ur H&Ms vårkatalog!
Jag är ingen modebloggare för fem öre men som ni säkert märkt så skriver jag om det mesta och då är det ju inte förbjudet att lägga ut en bild på önskat tillskott i garderoben (haha). Nu är det bara att invänta nästa studiebidrag (skaffa mig ett jobb) och sedan beställa hem sakerna! Det kliar i fingrarna!

all kärlek;
Hanna Claesson


skolstart med feber?

uppstigning 11.30!
Vad har hänt med mitt morgonpigga humör? Från att vara helt död på kvällarna och upp med tuppen på mornarna är det nu som att någon vänt på en hand. Datorsittande och tvtittande långt in på natten (för att vara mig i alla fall) sedan djup djup sömn fram tills mitt dåtida lunchdags som nu för tiden heter frukost! "Tur" är det väl att skolan börjar imorgon så att jag får koll på gamla rutiner igen. Har ju också lovat att börja med mitt nyårslöfte, träna mera, när skolan börjar. Men nu när väl skolan ska börja har jag åkt på feber och förkyldning, och då kan man ju inte träna?

all kärlek;
Hanna Claesson

sanningen om dagens lärare?

idag är ingen bra dag.
tisdag, två dagar kvar till skolan börjar var har detta jullov tagit vägen? Jag är livrädd för att sommarlovet ska gå lika fort. I vilket fall är det inte sommarlov än på ett tag så det behöver man inte oroa sig för ännu. Lagom kul är det att jag efter två år utan att vara sjuk vaknar upp i morse och känner mig helt dassig. Tänk att man efter två år har glömt av hur det känns att vara sjuk, jag borde inte klaga, ska istället vara tacksam över att jag lyckats få ett så bra immunförsvar. Fram tills nu!

Idag blir det matteplugg med ekvationslösningar. Lagom kul tycker jag efersom jag aldrig fått lära mig det fram tills nu, ettan på gymnasiet. Lite synd är det om mig ändå. Tänk er själva, under fem veckor ska du lära ekvationernas grunder och bra ska du kunna dom också eftersom alla andra har haft två till tre år på sig att traggla dom. Gissa vem som ligger efter? Jo du anar rätt, det är jag! Hur har lärarna tänkt på högstadiet egentligen, bara för att jag läste enklare matte ska jag då hoppa över ekvationer som verkar vara det viktigaste du ska kunna. Hallå, jag ska läsa "enda" upp till matte C, hur ska jag klara det utan ekvationer? Det är tur att jag har min vän Britta som står ut med mig och mina utbrott då jag inte förstår och försöker hjälpa mig. Tack min vän!

Vad har hänt med de flesta lärarna? Läxor och prov kan dom ge oss men kan dom lära ut? Eller är det vi elever som är allmänt tröga? Ge mig ett svar på den frågan! Det var nu inte meningen att hoppa på alla lärare för det finns faktiskt dom som vet vad dom håller på med också. Även om inte jag har stött på så många. Nej nu känner jag mig elak så jag avrundar här.

all kärlek;
Hanna Claesson


  


namnsdag, ett oviktigt påfund!

HANNA, 5 JANUARI!

Hanna är ett namn av hebreiskt ursprung som då skrivs Channa och betyder den nåderika eller den lyckliga. Namnet har använts i Sverige sedan 1500-talet och var som populärast i slutet av 1800-talet. År 1901 kom det in i almanackan. Antalet namnbärare är omkring 42 600, av dessa har runt 28 400 det som tilltalsnamn.

så jag säger GRATTIS alla Hannor även om detta är en dag att inte fira!

all kärlek;
Hanna Claesson




historia på ett jullov, hemska händelse!

Har suttit i cirkus tre timmar med historian, kör bara fast och kommer ingenstans. Så det lär bli en lång kväll så jag snart kan lämna in det. Är inte i närheten av en inlämning än. Vill bara bli klar, det är så skönt när man sitter med inlämningen i handen, färdigskriven och rättad. Keep dreaming! Vad hände med allt "glöm det som varit och se framåt". Ers jag får skylla mig själv det var ju jag som valde samhäll och då får jag mycket vackert läsa historia! Så nu ska jag återgå till köket som är översvämmat med papper och böcker! Njut av ditt lov!

all kärlek;
Hanna Claesson



ge mig fotboll tillbaka!

JAG SAKNAR DET FÖR MYCKET NU!


efter serievinst andra året irad. 2006?
'
gothia cup sommar 2007

hemsk damlagsmatch mot kronäng 9september 2007. Vilka tabbar!

gothia cup och första mötet med lillasyster efter kinaresan.

också gothia, det bästa minnet med det bästa laget!

så när är återföreningen?

all kärlek;
Hanna Claesson


vinter och vår på samma gång, det är möjligt!

tjo alla fans.
Vakna upp hos Sajmon, trött som sjutton och massa snö utanför, jiho! For hemmåt och Simon i vidare riktning mot Göteborg och Gothia cup. Lycka till! Väl hemkommen upptäckte jag att den nya HM katalogen för våren har kommit, så innan jag börjar plugga idag (helt otroligt att jag skjutit på det så länge) lär jag väl bläddra igenom den ett antal gånger. Härligt! Men idag ska jag verkligen sätta igång måste ha kommit någon vart med Matten och Historian eftersom jag kanske far till Ulericehamn i veckan för att inviga mina skidor. Nu går det inte hålla sig längre, helt omöjligt.



all kärlek;
Hanna Claesson

 
ÖSTERRIKE 35 DAGAR KVAR!


mästerkockarna!

god förmiddag tror jag.
Igår kväll blev det en liten tjej kväll med flickorna som var så hjälpsamma på nyår, tack! Vi käka sushi (såklart), "lira" lite guitar hero (som jag förövrigt börjar bli skapligt bra på, äntligen hela låtar på easy) sedan var vi så sugna på någonting så vi gick för att baka en kladdkaka (jag klara inte ens mitt nårslöfte i en dag), såklart var cacaon slut så det blev inget med det. Men då slog vi våra kreativa hjärnor samman och kom på den brillijanta idén att baka en paj. En egen skapad. Vi hade tänkt oss att göra en exotsik paj, så vi la i apelsin, äpple och mango toppat med citrondressing (kanske inte så exotiskt men visst låter det gott?) över alla frukter la vi såklart på smuldegen. Då vi skulle slänga in pajen i ugnen insåg vi att den inte var tillräckligt varm. Så medans vi stod och vänta på det slängde vi på massor av saker som vi tyckte verka gott, cocos, aprikoser, russin, nötter, kanel och massor av mer. Resultatet? Ska vi inte prata om men jag kan ju säga att glassen vi hade till var god.

Samtidigt som vi åt våran egen uppfunna paj kollade vi på klassikern Notting Hill, oj så bra den är! Jag undrar hur många gånger jag har sett den nu och den är lika bra varje gång samtidigt som man hela tiden upptäcker nya saker. Sedan får vi ju inte glömma låter "When you say nothing at all" av Ronan Keating, den är bäst! Klockrenast av alla repliker igår "Let´s go crazy and buy orange juice".

all kärlek;
Hanna Claesson





RSS 2.0