Äntligen fick jag "tummen ur röven".

Grattis farsgubben 46 fyllda år idag, ett stort Grattis och ett stort tack för smörgåstårtan och fikat. Det ligger nu som en klump i magen eftersom jag hoppat över allt som heter mat idag. Det är inte likt mig för fem öre, jag älskar mat jag lever för mat (det finns inget bättre än att prova på nya maträtter). Varför nu denna matstrejk? Jag skulle gissa på stress, för tillfället är jag vädligt stressad över allt som har med skola och annat att göra. Jag förstår att det inte är bra eller jag vet att det inte är bra, "folk stressar allt mer i dessa dagar" hur många gånger har man inte läst det i tidningarna? Men ändå finns stressen och pressen där, att prestera bra på prov att uppnå alla kriterier att försöka vara "perfekt" inom allt helt enkelt. Man orkar inte tillslut och det har jag märkt denna veckan men en sak är konstig, jag har inte börjat stor gråta än som jag gör då allt är i botten och det inte ser ut att finnas någon utväg. Men den sista droppen kanske inte är fälld ännu. Frågan är ju inte om jag bryter ihop frågan är när.
 
Men det brukar alltid lösa sig tillslut jag minns när jag gick i fjärde klass och låg på köksgolvet och skrek "JAG KOMMER ALDRIG LÄRA MIG GÅNGERTABELLEN!!". Men tillsist satt den där men jag har dock glömt av den nu men jag klarar mig rätt bra utan också.

Sedan vill jag också tacka min farmor som hjälpte mig att få "tummen ur röven" och komma ett steg närmare sommarjobb. Nu ska här skrivas ett CV så får vi se hur det slutar. Tack världens bästa farmor (och tack för i tisdags, men det är våran hemlis).

all kärlek;
Hanna Claesson


min farmor är den bästa farmor i hela världen!

var tog alla semlor vägen?

I dagens GP sista sidan del 3 i PS rutan var det en smart kille som har skickat in det här: "Apropå alla dessa bloggar - Aldrig har så många med så lite att säga skrivit så mycket för så få" Jag skrattade lite för mig själv när jag läste det för oj så rätt han har. Tänk så många bloggar det finns där ute som inte är lika stora som blondinbella (jag följer henne troget dag ut och dag in i början störde jag mig men nu tycker jag att hon är en riktig grym liten tjej) eller kenza. Jag är en utav alla dessa bloggar som bara försvinner i mängden. Men jag tycker det är riktigt skoj att driva min lilla blogg där jag varje dag får dela med mig av tankar och annat och endel verkar ju gilla att läsa den också, det syns på statistiken, vilket är väldigt roligt för mig. 

Som alla vet har dagen till ära kronprinsessan Victoria och Daniel förlovat sig. Vad ska man säga om det? Helt ärligt så förstår jag inte innebörden i det hela om dom gifter sig eller inte. Jag tror jag får fråga vår kära samhällslärare detta imorgon, han har koll på sina saker. Grejen är den att han har för bra koll så om man frågar en endaste liten fråga så får man ett föredrag på det i 20 minuter innan någon argt säger att vi borde gå vidare. Men han är snäll så jag ska inte klaga för mycket.



Förresten så är det också fettisdagen och jag har inte sett en semla på hela dagen? Tur att det är lill-lördag imorgon då kan man fira den med en chokladboll istället som också är mycket godare än semla. Men visst borde man införa en chokladbollsdag? Det finns ju en dag för kanelbullen varför inte också satsa på en dag där man hedrar den lilla godbiten med kokos. Något att tänka på Reinfeldt!



allt för mig idag..

all kärlek;
Hanna Claesson

En naken människa är det mest naturliga som finns!

Jag vill börja med att be om ursäkt till mina kära vänninor Britta och Frida för att jag varit så uppkäftig och tyken mot er idag. Detta var inte min mening för fem öre det bara blev så helt enkelt. Skolan idag har varit väligt härlig. Vi hade betygsamtal på estetisk verksamhet och om jag nu ligger i med bilden veckorna framöver ska det nog gå hem. Synd bara att jag är sämst i världen på just bild, kan inte ens rita en snygg streckgubbe.

Sedan var det lunch och på engelskan fick vi plugga inför provet som sker på fredag eftermiddag. Engelska är inte heller någon favoritämne men det ska nog gå bra ändå. Teater stod på schemat idag och jag minns inte ens vad namnet var nu längre, så bra var den. Nej dålig kan jag inte påstå att den var men jag förstod dock inte så mycket av själva handlingen. Men vissa "godbitar" minns man allt som när den mystiske mannen helt plötsligt klädde av sig. Jag tror alla reagera? Men det är väl bara att hålla med våran kära mentor Gunborg "En naken människa är det mest naturliga som finns" och visst har hon rätt.

Vill också säga krya på dig till Simon som är sjuk. Håller tummen för att du ska bli frisk. Nu är det strax läggdags känner jag min kropp orkar inte mer denna måndag.

all kärlek;
Hanna Claesson

söndagar är sämst.

Här med utnämner jag söndagar till veckans sämsta dag. Det finns helt ärligt inget bra med söndagar. Sista dagen på helgen och sista dagen innan man åter ska till en hel veckas skola med plugg. Dessutom måste man kanske också plugga på söndagar vilket jag måste göra idag. Det finns alltså inte något som är positivt med en söndag. Okej en och annan grej kan man säkert luska fram. Simon åkte precis hem och nu blir det plugg, träning och en och annan semla kanske? Vi får ju inte missa att det är fettisdagen på tisdag. Men det är väl ingen som har missat, jag gissar på att alla redan tjuvstartat. Det har i vilket fall jag redan gjort. Nej nu har jag bestämt mig för att sluta skjuta saker framför mig. Hej då dator hej historiabok!

all kärlek;
Hanna Claesson


jag har fått några bilder från Österrike in på datorn. Här har vi mig precis efter ett offpiståk, det kommer en stor hög kulle men jag hade för lite fart och kom inte upp vilket Jossan tyckte var väligt roligt och såklart åkte kameran upp i en hastig fart.

Men det är inte bara jag som gör misstag (men det är ju då man lär sig). Här har vi Johan och Viktor som vurpat mitt i all lössnö! Jag gillar bilden.


EMD


Jo jag gjorde det faktiskt, jag ringde och röstade två gånger till och med. Jag känner mig som en fjortis som avgudar dom mer än något annat. Kanke blev jag smittad av min kära syster (8 år) som säger "ååh dom är så söta" Dom hade helt enklet en bra låt och ett bra "performance". Så jag säger skicka Baby Goodbye med EMD till Moskva!

En lördag med min underbara vän i Varberg.

Det blev ingen bio men istället många goda skratt och härliga inköp dock inte lika trevligt för mitt visakort. Det är bara att ta sig i kragen och våga gå och höra om någon är intresserad av sommarjobbare. Jag är feg, jag vet! Dagens inköp blev inte riktigt vad jag hade tänkt mig men när jag kom hem var jag ett par solglasögon en skjorta en kajal och ett värmespray (för scandinaviskt hår) rikare. Jag och Britta hade väldigt skoj med att prova mina nya brillor på vägen hem. Mammas reaktion var "Men Hanna du skojar med mig? Sådana hade ju vi när vi var i din ålder dom är ju vrål fula" Nej mamma, dom är så fula så att dom blir snygga, enligt min åsikt.

Nu blir det mys framför melodifestivalen och snart kommer Simon ha en bra lördagskväll alla.

all kärlek;
Hanna Claesson



lördag & äntligen helg


Nu åker jag till Varberg med denna snyggingen. Det blir shopping god mat och Bio. Ikväll kommer Simon! Toppen Lördag! Detta behövs om morgondagen ska bestå av träning och plugg! Vi hörs ikväll trogna bloggläsare!

all kärlek;
Hanna Claesson

Från att bojkottat Anna Skipper till att ta till sig.

Äntligen helg, veckan gick fortare än förra veckan måste jag säga trots att roligare saker hände då. Men jag vill inte klaga för mycket på skolan när min klass är så himla bra som den är. Jag trivs!

Igår kväll slog jag på kanal tre och kollade på du är vad du äter med Anna Skipper. Jag har verkligen tyckt att hon varit så överdriver och jobbig för man måste faktiskt få unna sig kakor och godis ibland (se bara på denna veckan). Men igår så sa hon en grej som verkligen ettrade sig fast i min hjärna och som jag verkligen tog till mig (även om det inte syntes på min portion i skolan idag). Hon sa de att hjärnan är hungrigare är magen. Jag minns inte exakt hur hon formulerade sig men det var så hon mena och jag kände "det där måste jag ta till mig". Min specialite är nämligen att äta på tok för mycket när jag väl äter. Jag brukar alltid vara mätt när jag ätit min första portion men då ska jag alltid envisas med att käka en lika stor eller om inte större portion till. Så från och med nu är det en portions reglen by Anna Skipper som regerar!

Nu ska jag börja njuta av helgen. litteraturprovet, check! Till helgen blir det shopping, bio och dessvärre plugg.

all kärlek;
Hanna Claesson


magsjukavirus och pluggperiod!

Precis hemkommen från en "tuff" förmiddag i skolan, lektion på lektion men som ni märker så slutar man tidigt vilket jag inte heller tackar nej till. Sitter nu och surplar i mig en stor kopp med citronte, går inget annat än att älska den smaken. Min tanke var att ta mig en powerwalk eftersom jag för en gångs skull skulle haft tid med det och alla dess läxor men vädret lockar mig inte precis. Snö och halt det är inte bara kallt farligt också. Man vill ju inte riskera bryta ett ben eller två.

Men te är ju också nyttigt? I vilket fall blir jag nog en aning pigg och orkar traggla mig igenom det sista till morgondagens prov. Åh vad jag vill ha helg nu så man slipper tänka på litteraturen. Inte för jag tror helg blir så mycket pluggfri men jag kan åtminstonde sova bort min trötthet och hitta på andra kul saker.

Sedan en liten hälsning till min söta lillasyster som ligger i magsjuka. Krya på dig världens bästa Annie!

all kärlek;
Hanna Claesson


18 februari 2009

Frida är ett nordiskt namn som betyder den älskade.



Grattis på namnsdagen min underbara vän!

Det är bara att intala sig själv, så fungerar det!

Godkväll alla i vårat avlånga land (även om dom flesta bor i Mark som läser min blogg). Jag sitter nu här med mitt kära Spotify och kan inte sluta fascineras. Har en liten paus från mitt litteratur läsande och jag kan säga er det att detta inte är min första paus. Jag är inne i någon konstig period i mitt liv där jag är trött, trött och åter igen trött hela tiden. Jag satt och läste ett utdrag om den spännande berättelsen när Odyssevs ska ta sig hem från Troja och somnade i stortsett sittande vid köksbordet. Kan de berott på att berättelsen var ganska uttråkande eller är det jag som har någon form av vitaminbrist? Jag chansar på vitaminbrist för om jag ska vara riktigt ärlig så var inte utdraget från boken Odysseén (700 f.Kr.) sådär väldigt tråkigt. Jag har börjat med att försöka intala mig själv saker till att bli roliga som egentligen är tråkiga och jag kan säga er de att det faktiskt fungerar riktigt bra. Tro det eller ej.

Nu ska jag kila och läsa ytterligare litegrann så allting sitter tills på fredag. Bara bita ihop dricka en kopp te och intala sig själv "det här är roligt".

all kärlek;
Hanna Claesson


Vem sa att det är fult att svära? Inte var det pappa i alla fall.

Nu luktar det ungspannkaka i hela huset, min far har varierat sig, från dom tråkiga traditionella platta i stekpannan har han lyckats göra en tjockis med bacon i ugnen. Grattis till honom. I en pannkakstävling hade han tagit hem första pris, tro mig. Eller förresten nu börja det sväras som fan nere i köket "helvetes jävel jag ska inte laga mat längre". Han har glömt att steka baconen innan han la in de tillsammans med smeten i ugnen. Inte för att vara elak nu pappa men: HAHAH! Okej ni kanske inte förstår det roliga, men när min far är arg, då svär han som aldrig förr och kommer på massor av roliga saker att säga. Nej jag tycker faktiskt synd om honom och min lillasyster som skulle käka det till kvällsmat (jag har nämligen redan ätit flingor och smörgås eftersom jag är vädligt trött på pannkakor).

Från det ena till det andra. Idag precis innan jag skulle gå till lunchen tog jag en snabb kik på mobilen. Sms från min vän Josefine Eriksson (som var med i Österrike). Där stod det: "För exakt en vecka sedan satt vi på Grafenberg alm och åt lunch". Gissa vilken flashback jag fick. Sol, pizza margarita, kall coca-cola, milka och ett gäng glada svenskar. Men dagdrömmen försvann ganska snabbt då Frida uttryckte sig "Får jag trycka in min väska i ditt skåp". Det var bara att låta henne göra det, gå till matsalen och sätta sig och äta en pissljummen (men ganska god) morotssoppa.

all kärlek;
Hanna Claesson



Bild från Grafenberg alm förra året. Jag har inte fått några bilder ännu, kommer garanterat ha dom i veckan. Får skylla mig själv när jag ALDRIG tar egna kort.

spotify är greit!



Jag måste bara meddela alla att jag inte orkade plugga litteratur idag (för er som vill anteckna det). Jag känner mig just nu som en dålig människa men imorgon ska jag få ordning på allt är tanken, hoppas bara tanken blir handling. Men jag kan då istället meddela er en väldigt "tuff" nyhet. Jag har gått och blivit hipp som fan. Jag har nämligen lyckats skaffa ett Spotifykonto och det tackvare min snälla kompis Olle. Tack tack och åter igen ett stort tack till dig!

godnatt kram;
hanna claesson

kan man gå upp 6 kilogram på en vecka?

Första skoldagen är avklarad och det känns inte som jag varit i Österrike över huvudetaget. Hur kan tiden gå fort? Men det är bara att ta tag i allt som har med skolan att göra igen. Jag känner att jag skjuter upp allt. Efter hemgång idag började jag med en powerwalk på 70 minuter (är för lat för att springa) fick nämligen panik igår när jag ställde mig på vågen och trodde att jag hade gått upp 6 kilo. Nej jag skojar faktiskt inte vågen visade så men när jag vägde mig nu ikväll har jag gått ner dom kilorna igen. Jag måste vara bantarnas mästare. Varför skrev jag ens det?

Nu hade jag lovat mig själv att sitta framför datorn i 30 minuter så tog jag mig precis en titt på klockan och det har gått 60 minuter. Hallå karaktär vart har jag tappat dig? Men nu ska jag verkligen plugga lite grekisk- och forntidslitteratur, prov på fredag och jag har panik som vanligt. Bilder från resan kommer så fort som möjligt.

all kärlek;
Hanna Claesson


Borta bra men hemma bäst.

Nu star jag här och har gjort veckans sista ak. Sorligt men ända ganska skönt att fa komma hem. Ni skulle varit med idag, vilken offpist akning. Det har varit värdelöst väder snö och den kallaste dagen pa hela veckan. Det har säkert snöat en halvmeter sedan vi vandrade upp pa det lilla berget sist och akte offpist. Ni kan ju gissa er till hur vi sjönk ner i snön när vi gick upp. Det var jobbigt men precis vad jag behövde efter jag vräkt i mig wienerschnitzel och pommes. Det kommer bilder när jag kommit hem och lagt in pa datorn. Jag gjorde nämligen världens vurpa i offpisten jag vet inte hur jag ska förklara men det var ett riktigt trauma.

Nu ska jag börja packa ihop mina saker och fräscha till mig lite inför den sista kvällen här pa Hockkönigblick. Imorgon 06.00 bär det av mot Tyskland där vi ska övernatta pa hotellet med den bästa hotellfrukosten. Vi ses snart vänner och bekanta. Njut av de sista sportlovsdagarna.

all kärlek;
Hanna Claesson

Zauchensee tog kal pa mig, men danskar fanns det gott om.

hej pa er alla.
Nu var det exakt en vecka sedan jag packade det sista. Tiden gar för jävla fort när man har roligt. Men nu ska man inte börja deppa för att det är hemfärd pa lördag. Vi har ju trots allt en skiddag kvar och den ska vi nyttja till max. Idag gjordes den längre turen. Jag tvekade först om jag verkligen skulle aka med eftersom jag gjorde samma tripp förra aret och jag var sa otroligt trött (kan de berott pa gardagens danskjakt?). Men nu angrar jag inte en sekund att jag följde med. Kul att aka i lite nya backar och inte harva i samma helatiden. Vi har till och med tagit oss ner för en världscupbacke. Det är väl kanske nagot att skryta med. 

Strax blir det lite bastubad och rullning i snön kanske? Det borde man ju piggna till av i vilket fall. Hur är det hemma i Sverige?

all kärlek;
Hanna Claesson

danskjakten blev ett tufft ak!

Da var man nyduschad efter ännu en hard dag i backen. Tanken var att vi idag skulle ta den längre turen och aka med buss till ett annat system men efter nagra liftar högre pa berget insag vi att det inte var möjligt. Snö dimma blast och kallt. Sa vi höll oss till det stället som vi brukar vilket är väldigt bra det ocksa (gjorde nämligen den turen förra aret, för vi är pa exakt samma ställa iar).

Nu har jag precis läst ett kapitel i min tyska bok som jag fick i läxa över lovet, det är inte lätt att första kan jag lova er. Det är mycket enklare ute pa alla restauranger i backen, kanske beror det pa att dom enda orden man behöver säga och första är "ein, zwei, und, danke och bitte" svarare än sa är det inte.

Snart ska alla snöra pa sig skorna och ga ner mot byn. Där blir det god mat pa restaurang. Väl behövligt kan jag säga er och jag tror Jossan haller med mig. Sista aket idag var riktigt tufft och vi kallar det för danskjakten. Nej nu ska jag vara social mot "gänget".

all kärlek;
Hanna Claesson

Vi gjorde en grej idag som jag aldrig ens tidigare tänkt tanken att göra..

Goddag alla i Sverige. Jag hade faktiskt tänkt att skriva detta inlägg pa tyska eftersom jag nästan bara pratar det nu och har glömt av svenskan. Men jag ska göra mitt yttersta för att skriva sa bra svenska som möjligt.

Dagen har varit lika bra som igar. Ända säger man ju att tredje dagen är värst. Jag haller nog med om det till en viss del. Det var inte särskilt skönt i kroppen i morse kan jag lova er. Lar och fötter, ajaj! Men det är bara att bita ihop och utnyttja sitt liftkort till max vilket vi gjorde idag när vi var sist upp i en kabinbana.

Dagens skidrapport: Dagen började med lite offpistakning, ingen bra start för mig precis, sa jag akte snabbt ut till det nypistade igen. Men efter ett eller tva ak sa gjorde vi en grej som jag aldrig tidigare ens har tänkt tanken att göra. Vi tog av oss skidorna slängde upp dom lite lätt pa axlen och började vandra upp för en liten bergstopp. Där lag snön helt orörd och det var en upplevelse jag borde gjort för längesedan. Kul att prova pa lite nya grejer inom skidakning, jag har tidigare varit för feg för det. Detta gjordes inte bara en gang pa morgonen utan vi upprepade samma vandring pa eftermiddagen. Jag ljuger om jag säger att jag inte var helt igenomsvettig när det ater var dags att knäppa pa sig skidorna och kasta sig ut i den orörda snön.

Vädret här uppe i bergen är väldigt skummt maste jag säga er. Solen har tittat fram emellanat hela förmiddagen men senare under eftermiddagen sa trodde jag att vi skulle bli fast pa berget. POFF sa det bara och det börja blasa, snöa och det blev helt mulet sa man sag inte en endaste kotte. Vi satt i en liten hütte för att "ta skydd" för det var nagon tysk som hade sagt att det skulle bli "schwerig". Men sa helt plötsligt vänder vädret igen och vi kan ta oss ner för ytterligare nagra härliga ak. Jag var helt säker en stund att "nu blir vi kvar här och dom far komma och hämta oss med hellikoptrar", visst var det överdrivet men man vet ju som sagt aldrig vad som kan hända här uppe i alperna.

Nu blir det dusch och sedan vet man aldrig hur kvällen slutar.

all kärlek;
Hanna Claesson
 


Pisten var pist och offpisten var offpist. Härligt!

Hello Sweden!
Dagen har varit underbar, finns inget att klaga pa. Sol, underlag á la Hanna och snygga danskar. För att uppdatera gardagens inlägg där jag skrev att offpist inte var nagot för mig: Jag har ändrat mig! Efter mycket tvekan följde jag med Johan, Wiktor, Jossan, "Lill-Johan" och Jonas. Det var djup lössnö och lagom brant. Efter första "stupet" sa stannade vi till (det tar i laren vill jag lova) och jag fick byta skidor med Jonas. Jonas har nämligen riktiga offpist skidor och jag säger bara oj vilken skillnad. Det var riktigt riktigt roligt

Vi har allihopa lyckats med manga sköna vurpor, jag lovar att när jag kommer hem sa ska jag bjussa pa dessa kort. Kan nämligen inte lägga ut bilder fran denna datorn. Nu är det dusch som gäller sedan ska jag och nagra till traska ner mot Alpendorfbyn och kika i lite affärer.

Jag fasar för morgondagen, pa väderprognosen stod det mulet och snö. Hur ska denna dagen lyckas toppas? Men vi har knäppt vara händer och bett till Gud för att morgondagen ska bli lika fin (Amen). Vi far se när jag vaknar imorgon, väderprognoser kan ju faktiskt ha fel. Vi hörs senare bloggläsare. Till dess far ni ha det underbart hemma i Svearike.

all kärlek;
Hanna Claesson

här är det offpist i varenda pist!

Nu star jag här och är helt genom dränkt av svett, härligt! Johan (som för övrigt har väldigt liten plats bade i garderoben och pa badrummet) tar sig nu en dusch och jag kan inte bärga mig tills det är min tur. Jag och min "bror" Johan delar nämligen rum vilket är väldigt bra eftersom han är kille och har världens minsta pakning med sig. Jag klagar inte!

Dagens skidrapport: Det började helt okej, visst det var dimma och det snöade för fulla muggar men backarna var ända ganska bra med tanke pa vädret. Visst var det jobbigt i mina otränade lar men det ska kännas lite ocksa? Efter lunch räckte inte min skidakning till, offpist i varenda pist! Stundtals var det riktigt roligt men senare pa eftermiddagen da vi tagit oss lite varmchocklad med grädde insag vi att vi maste bege oss hemmat. Sa nu star jag här och det snöar fortfarande ute. Hur kan det snöa oavbrutet en hel dag, man tycker ju att det borde halla upp nagon gang, men inte da! Sa nu haller jag och alla 21? andra som är med pa resan tummarna för att morgondagen ska innehalla sol, lite kyla och bra skidbackar. Hoppas Hoppas Hoppas!

all kärlek;
Hanna Claesson

första skiddagen, ingen skidakning?

godmorgon alla i Sverige.
Klockan ringde 07.00 och vi har precis ätit klart varan skidfrukost. Havregrynsgröt, ägg och smörgas (okej det var nutella pa, men det är semester och da är det tillatet att vara onyttig). Min lillasyster har piggnat till efter att hon igar fick feber. Nu är det enda negativa vädret. Idag hade vi tänkt att ge oss ut pa en längre tripp pa skidorna men eftersom det är full dimma och stora flingor snö ute blir detta omöjligt. Men efter gardagens happening hade nog inte manga orkat aka med pa det enda? Oj vad jag saknar bokstaven: a med en prick över!

Vi far se om det blir nagon bra skidakning idag över huvudetaget, jag som har langtat sa. 

all kärlek;
Hanna Claesson

HELLO AUSTRIA!

ÄNTLIGEN!
Efter manga om och men är vi nu framme i Österrike. Efter tva timmars försening pa grund av en allvarlig olycka pa autobahn var vi tillslut framme i Regensburg. Men det är ju inte alla som gjort armhävningar eller dansat quickstepp pa den mest traffikerade vägen i Europa. Vilken merit? Nu star jag här och ska alldeles strax packa in allt och sedan ta en dusch. Ikväll blir det revbensspjäll pa en mycket mysig restaurang. Alltsa ingen skidakning idag.

Nu maste jag hjälpa till att bära, kära bloggläsare vi hörs under veckan!

all kärlek;
Hanna Claesson

HEJ DÅ SVEARIKE!

Nu lämnar jag Sverige bakom mig för en vidare färd mot Tyskland, närmare bestämt Regensburg. Där blir det övernattning på hotell och efter lite sömn där, åker vi mot slutdestinationen som heter St Johann Im Pongau, Österrike. Skidor blir det alltså inte förrens på söndag. Det kliar i benen, de vill ut i de nypistade backarna och inviga de splitternya skidorna. Kära bloggläsare, vänner, släkt och bekanta jag ska hålla er uppdaterade.

all kärlek;
Hanna Claesson





Takbox och BH bekymmer.

Nu börjar det kännas, allt eller det mesta är färdigt. Jag känner att jag behöver hålla mig undan. Pappa svär åt katten eller "Hanna sköt du dit så sköter jag mitt ska du se!". Han blir så tyken när han börjar stressa och jag orkar inte med stress. Men han får skylla sig själv. Det tog hela kvällen igår att montera takboxen rätt, först sattes den för långt bak så bakluckan på bilen inte gick att öppna sedan för långt fram men där fick den sitta. Men nu har han också kommit på att det nästan var på gränsen till outhärdligt förra året för det lät så mycket när man körde med takboxen på. HALLÅ? Vi kör i 180 km/h inte så konstigt kanske? Så nu har han fixat en ny takbox, tror han på fullaste allvar att den ska låta mindre? Men som sagt jag ska inte lägga mig i, jag har nog med bekymmer om hur många par trosor eller BH jag ska ta med mig (haha). Det är häktiskt hos familjen Claesson nu. Men bara cirkus 6 och en halv timme kvar innan avgång!

all kärlek;
Hanna Claesson


Förlåt att jag klagar på dig far. Jag är verkligen otroligt tacksam över resan!
Och bilden ja, men den talar väl ganska mycket för sig själv?


kläder, den bästa medicinen mot uttråkning!

Innan jag hoppar till sängs ska jag också bara meddela att min mor överraskade mig rejält idag. Finns det något bättre än överraskningar? Jag satt och pratade med min kära Simon i telefon så kommer mamma upp från nedervåningen med massor av kläder, smycken och saker i sin hand. Kläderna från H&M har anlänt och jag skriker i telefonen! Tur att Simon är så förstående "Det känns som du vill sticka iväg och prova och allt vad ni gör, direkt, vi ses imorgon istället Hanna". 

Kläderna blir super bra, en aning vårigt än bara, så de får väl vila i garderoben min ett tag tills det blir dags. Nu ska jag bläddra i min nya SOLO tidning mamma också var så snäll och köpte till mig. 

all kärlek;
Hanna Claesson
  


tyck inte synd om mig, jag hade ju önskat mig en synonymordbok!

Nu har jag äntligen tid att uppdatera lite.
Dagen har inneburit fullrulle med skola, packning, plugg och alltmänt fix och don. Nu har jag bara en skoldag kvar innan det äntligen bär av. Jag kommer hålla er uppdaterade hela min resa, det är tanken i vilket fall vi får se hur det fungerar.

Jag måste erkänna en sak. Jag gillar skolan! Nu ska ni inte misstolka det hela. Varje morgon när jag stiger upp känner jag aldrig ett stort NEJ! Utan mer, undra vad som händer för "galet" idag. Med detta menar jag inte att det är alla dryga lektioner med allmänt sega/senila lärare jag längtar efter (kan ju dock hända lite småroliga saker på Gunborgs lektioner) utan det är mina en aning udda kamrater. Vi har alltid skoj ihop och vi skrattar i stort sett helatiden (och en aningen för högt ibland). Jag skulle kunna bjuda på massor av citat från dagen men ni skulle ändå aldrig fatta det roliga om jag säger "jag åt upp mina lökringar" eller "det är du och jag mot världen och vi tog dressingen på färden".

Jag måste be om ursäkt för alla mina gamla eller vuxna ord jag slänger till med ibland (eller jag ber egentligen inte om ursäkt). Men jag får väl säga det som Britta alltid säger till mig om jag någon gång låter lite gammalmodig. "Hanna har du lärt dig det där från din synonymordbok eller?" För er som inte vet fick jag en synonymordbok i julklapp och Britta har fått för sig att jag läser den varje kväll innan jag ska gå och lägga mig. Men kära bloggläsare (om ni orkat läsa hit) tyck inte synd om mig, jag hade faktiskt önskat mig en synonymordbok i julklapp.

all kärlek;
Hanna Claesson

en dag närmare resan och inte en strumpa nerpackad!

hoppas ni haft en bra dag alla.
Själv sitter jag här nu och är helt slutpumpad. Jag antar det är kloret från kaskad som får en att bli så otroligt trött. Trots min stora vilja till att inte vara med på den lektionen blev det en riktigt trevlig liten idrottslektion med många skratt och enligt Jessica nära döden upplevelser.

Jag hade tänkt att börja packa ner lite saker idag i min stora hockeytrunk (överlycklig att jag fick en stor väska iår) men till min kanske inte så stora förvåning räckte inte tiden till idag. Det blev träning och väldigt lite plugg istället (var har min ambition tagit vägen?) . Imorgon måste jag i vilket fall börja, det är egentligen ganska skoj att packa ner saker man ska ha med sig det är dessvärre dödens att packa upp allt igen när man kommer hem. Då är ju allt det roliga över! Fast man blir ganska mätt på en veckas skidåkning. Bara att hålla tummarna för att det blir något under påskveckan. Världens sämsta regel att man måste vara 18 eller 20 för att boka eller för att bo i en stuga. Som jag tidigare har sagt: tänk så mycket man kan göra då man är 18.

Nej nu ska jag fixa fram lite skön musik som jag kan digga till längs autobahn. Sköt om er där ute. 

all kärlek;
Hanna Claesson



 


spontana saker borde det vara lag på!

Nu börjar måndagen lida mot sitt slut, underbart! Hur kan man hata måndagar så mycket? Denna måndagen har dock varit väldigt bra bortsett från andra. Inte alls lika seg och det hela blev så mycket bättre när Simon spontant följde med mig hem efter skolan.

Mer spontana saker borde införas på veckodagarna. Eller det kanske bara är jag som är så tråkig och aldrig hittar på något kul på en vanlig vardag? Med närmare eftertanke ser mina veckodagar exakt likadana ut. Upp på morgonen, färd mot skolan, hemgång från skolan, tv/dator, plugg, träning, tv/dator.. Detta låter ju hur torrt och tråkigt som helst, visst gör det?

Så från och med nu ska jag försöka göra mer roliga och spontana saker för då blir det säkert mycket roligare att genomlida den traditionella vardagen också. Imorgon är det dags att börja packa ner lite prylar inför Österrike som vi åker till 02.30 natten till fredag! På söndag ska ÄNTLIGEN de nya skidorna invigas och jag kan inte bärga mig en sekund till.

Jag bara fasar inför bilfärden, inte för att det tar så lång tid som det faktiskt gör utan för att mer än 50% av vägen består av AUTOBAHN! Och för er som inte vet vad det är så kan jag säga att det är olika motorvägar som slingrar sig genom Tyskland. Dom är inte små och det går inte sakta! Hurba, men jag litar på far min som kör bilen. Med Ipod i öronen, eller en go film så ska nog det gå mer än bra.

all kärlek;
Hanna Claesson


RSS 2.0