På skogsäventyr i Rydal..

Teambilding med SPEK 2orna innebar inte så mycket sammansvetsning utan snarare "att lära känna sig själv". En uppgift var faktiskt rätt rolig. Jag, Anna och Britta skapade denna poetiska dikt. Det gick till så att man skrev var tredje mening och man fick bara se den mening som personen innan skrev. Resultatet blev såhär:

(ska läsas med inlevelse)
Blåbären i skogen är lika blåa som hans ögon,
håret är lika brunt som den mörkaste jorden
och den mörkaste jorden är motsatsen till den vitaste svampen.
Fast låt dig inte luras...
Mörkret som syns är farligt
men snart kommer ljuset och då är det inte så farligt längre.
Ljuset kommer lysa upp hela skogens skönhet
och skogens skönhet kommer lysa upp varje trädstam,
vilket slutligen görs om till papper eller något liknande.


Helgens resumé

Kära bloggläsare jag är hemskt ledsen för den usla uppdateringen men denna helgen har det varit fullrulle från och med vi sluta i fredags tills jag satte mig här framför datorn för en halvtimme sedan. Jag kan dra det lite snabbt för er. Efter sista lektionen i fredags blev det först en fika och "shopping" i Kinna. Senare på kvällen frédagsmyyys med sushi, tusen onyttiga saker och sagan om ringen filmen. Varken jag eller Britta hade sett den men vi blev inte särskilt imponerade, kan kanske ha berott på att vi snacka rätt mycket och inte hängde med. 

Igår (lördag) åkte jag och Elin till Borås för shopping, jag hittade väldigt mycket så shoppingen blev mer än lyckad förutom vistelsen på gina tricot (jag berättar det en annan gång). Vid fem tiden begav vi oss till ishallen för att kolla på Hockey mellan BHC - ÅLBORG och senare blev det käk på Jensen bøfhus, det var riktigt gott. Sist men inte minst kom Stefan Johanna och Jonas in och vi kolla på BECK, som får betyget godkänt förutom Gunvald som får mvg som vanligt. 

Idag har jag jobbat heladagen så alldeles strax ska jag krya ner i min sköna säng för imorgon blir det teambilding med SPEK tvåorna och ingen vet vart vi ska ta vägen. Ska också jobba imorgon kväll så kan behöva mycket sömn inatt.


Blondinbella är grym enligt min mening..

Eftersom jag tycker blondinbella verkar vara en cool och smart tjej tillskillnad från alla andra superskinny överblonderade och överbesprutade silkon brudar till bloggare tänker jag härma efter min "idol". Isabella säger att man varje dag ska skriva upp saker man är nöjd över som man gjort, tydligen får man bättre självkänsla då, så därför härmar jag henne.

Jag är stolt över att jag:
- klarade av en hel skoldag 8-16 trots att moroten bara är 1100 i månaden
- pluggade matte när jag kom hem
- kommit på ett ämne och inledning till mitt 5 minuters tal i pedagogiskt ledarskap

okej allt handla om skolan, och om jag skulle göra en lista på "saker jag icke är stolt över" så lär den handla om min dåliga karaktär till fika och godis, men om jag skriver upp det kanske jag bara får sämre självkänsla.



käre gode Gud, ge mig en dell!


snacka om humörsvängningar

Wiiho, igår vann vi mot Rydboholm, jag hade glömt av hur det kändes att vinna, skön känsla! Laget (örbys damjuniorer) har verkligen förbättrat sig både i vilja och spel, jag blev helt chockad där jag stod och vakta målet och inte hade särskilt mycket att göra. Bra jobbat tjejer!

Dagens humör: Har aldrig varit med om detta innan, dagen börja i alla fall med att jag var så jävla jävla sur, ursäkta språket, men tyskan detta året lär inte bli en enkel match i alla fall, något måste göras och det ska jag se till, haha. Efter mitt utbrott var det som att vända på en hand. Jag har skrattat så otroligt mycket, tårarna har sprutat och sminket försvunnit. Och just nu känner jag mig rätt förvirrad vet inte om jag är sur arg glad eller vad sjutton jag är.. Jösses! 


Det är nog bara en engångshändelse..


Jösses, jag som trodde jag slutat spela fotboll.. det hade jag väl också men.. Idag när jag hade packat  ihop alla målvaktssaker (handskar och brallor) begett mig till träningen för att lämna tillbaka allt visar det sig att det är match imorgon. Precis innan jag ska gå frågar dom ifall JAG vill stå. Efter lite tveksamhet tackar jag ja så imorgon blir det match borta mot Rydboholm. Jag är nervös! Jag har inte tränat på hur länge som helst nu tack vare min halsfluss och annat som kommit ivägen.

Nu har jag i alla fall slängt på mig lite träningskläder, laddat ipoden till max och ska ge mig ut på en "powerwalk" runt Haby. Det kommer inte en dag försent, haha!

SNYGGA SKOR ..


Finns på topshop, jag tycker som är coola i alla fall, skulle nog aldrig "våga" bära dom. Bara ett tips till folk som är mer modiga än jag.

lördag

Herregud jag och Jonas vakna klockan 13.00 idag, det får bara inte hända igen, känns som man sovit bort hela dagen och alldeles strax ska jag iväg och jobba. Bara i fyra timmar så jag klagar inte någonstans ska faktiskt bli rätt skönt eftersom alla mina vänner har övergett mig för Borås, Falkenberg eller Stockholm..

Vill bara göra ett förtydligande från ett äldre blogginlägg, detta var väldigt oseriöst:


Att försova sig är en sak, men att råka gå upp för tidigt ?!?!

Godmorgon bloggen och bloggläsare. När jag stod i duschen i morse slog det mig att "jag hade råkat ställa klockan en och en halv timme för tidigt" Inte konstigt jag var trött när jag vakna. Vi börjar ca 10 och klockan ringde 07:00 och jag upp, käka frukost, duscha tills det då plötsligt slog mig att jag kunde legat kvar mycket längre eftersom vi har sovmorgon. Men när man stod i duschen med shampo i håret hade man ingen lust att gå tillbaka till sängen heller. Så nu sitter jag här och slösurfar innan det blir dags för den första dagen enligt det nya schemat. Det ska faktiskt bli skönt att komma igång på riktigt. Jag vet att jag inte kommer tycka det om en vecka men just nu vill jag bara sätta igång igen.


bilden har inget med texten att göra, men jag är verkligen sämst på att ta kort och jag vet att en blogg utan bilder är rätt trist så jag ska försöka förbättra mig men som sagt har jag ingen kamera heller. Detta är iaf från Kina 2007.

Varför är jag ens inne idag..

Jag får riktigt dåligt samvete när jag sitter här framför datorn och lyssnar på spotify, ännu sämre samvete hade jag när jag nyss satt framför tvn och kolla på Wallander, men tyvärr börja filmen hacka precis i slutet så jag fick aldrig reda på vem mördaren var, dagens mest irriterande klart! Men alldeles strax bär det av mot friskis och rykten säger att det är självaste Olivia Brosson som ska vara DJ på passet. Det får man inte missa. Sedan har jag och min gamla vän Britta bestämt oss för att ta ett kvällsdopp, det finns ju inget mer underbart än att gå i skolan och inte behöva plugga. Men det dröjer väl bara en vecka innan böckerna staplar sig på hög efter hög. Men nu ska jag leva i nuet, ha en go torsdagskväll!


sommar 2008, la ut en bild på Annie för att jag "glömde" säga grattis till henne här i bloggen när hon fyllde 9 förra helgen. Så jag säger det nu, grattis kära syster!

Back on track

Nytt schema, nya lärare, ny klass, nya elever allting är nytt fast ändå detsamma. När man gick in i entrén imorse kändes det inte som man ens varit på ett 10 veckors sommarlov. Fast ekonomi inriktningen verkar bra också lärarna och schemat ännu bättre. Så tillbaka till verkligeheten igen Hanna Claesson och miljoner andra människor..  Jag har också fått mitt jobbschema för september månad, det kanske inte var så mycket att hurra för, dom enda gångerna man är ledig och fri från skolan ska man jobba (nästan), men jag ska väl inte klaga för mycket, jag tjänar pengar tillskillnad från många andra och att jobba på donken är faktiskt kul! Det enda minus är att man inte hinner träffa dom man kanske vill träffa allra helst eller något..

ett töntigt inlägg!

Dagen började med att jag sov rätt oroväckande länge, men varför inte ta till vara på den sista lovdagen till max? Efter att min vän skyndat på mig lite var jag duschad och klar för "skol-shopping" så nu är kalender, block suddi och penna inköpt. Om jag ska vara ärlig är det faktiskt ändå lite skönt att skolan börjar imorgon, som mamma säger "nu är det slut på sötebrödsdagarna" hon tycker att jag måste lägga om mina kostvanor och jag kan faktiskt inget annat än att hålla med henne. Det har inte gått en dag på detta sommarlovet utan att jag proppat i mig något onyttigt, och det märks vill jag lova. Men hela mitt "nyttiga liv"  börjar i samband med skolan, det har jag sagt ända sedan vi gick på sommarlov. Och jag känner mig faktiskt riktigt motiverad till ett "friskare" liv, haha! Det hela börjar med att jag ska på gyminstruktion imorgon, det är alltid en början. Jag håller tummen för mig själv!


back to school, spek2a!

jösses vad bra detta albumet är egentligen!


sur som en citron ..

Förlåt folket i min omgivning, jag är på det sämsta humöret någonsin. Fick besked i morse att jag har åkt på halsfluss igen. Ännu en dos av kåvepenin och jag kan inte träna. Jag som tyckte att hals-ontet precis hade börjat gå över och jag som hade tänkt att börja träna igen. Nu måste jag vänta ytterligare, urs fy blä så sur jag är! Plus att skolan börjar på onsdag, kan inte bli så mycket bättre!


SB12 TUGGEMI

Dagens tips som faktiskt fungerar (en liten stund i alla fall).



En heldag i Borås

Gårdagens shopping blev mer än lyckad. Jag hittade riktigt mycket kläder och annat bra ha. Såklart hitta jag saker som jag inte tänkt att köpa, men så är det väl alltid. Vi käka lunch på thai silk och när Lucas kom fika vi på tant grön. Det var en riktigt trevlig dag med Britta, Elin och Lucas och många skratt vill jag lova. Dagens hetaste var helt klart "mina" guld hotpants.


äntligen helg med ..

Jag har faktiskt jobbat rätt mycket det sista (för att vara mig) och om man inte är van vid det hänger inte kroppen med. Åkt på någon konstig "sjukdom", har i vilket fall illröda ögon och svullen hals (tänk dubbelhaka). Hur som helst nu är jag ledig fram tills söndag vilket ska bli riktigt skönt. Imorgon blir det shopping i Borås som har stått högt upp på listan länge, synd bara att lönen inte trillar in en aning tidigare. Men vi ska nog få en toppen dag!


bild från österrike därför jag blev så otroligt sugen på att åka skidor idag..

tummen ner för dåliga tåg/bussförbindelser!

Jag är helt slut efter en heldag på jobbet, första gången jag jobbar öppning också plus att jag stått i kassan hela dagen, jag lär mig mer och mer och hur bra är inte det. Efter jobbet var tanken att vi skulle ta bussen/tåget in till Borås för att kolla på public enemies, men som alla vet är kollektivtrafiken den sämsta någonsin så det blev inget med det. Istället har jag nu gjort mig i ordning för en liten tjejkväll hos Anna med Britta och förhoppningsvis tittar våran toffel-Elin in lite senare (Elin om du läser detta så är det avsett som ett skämt men det förstod du säkert). På schemat står det sushi, tjejsnack och någon film som jag och britta hyrde häromdagen men minns inte vad den heter, women någonting ..

Läskigt att det bara är exakt en vecka kvar på sommarlovet, bäst att ta vara på den veckan på bästa sätt!


jag bjussar på den fräscha bilden från utsparken av kullaberg!

Kåvepenin igen?

Halsen är tjock som jag vet inte vad, verkar som halsflussen är tillbaka. Bäst att låta bli träningen innan det är säkerställt. Ringer till vårdcentralen imorgon om det inte blivit bättre. Urs fy och blä vill inte käka penicillin igen. Risken är rätt stor ändå, Elin min vän är inne på sin tredje penicillin kur på två månader. Måste vara Ping-pong effekten? haha.


sommaren är inte slut än.

Vädret är på topp, det är sol och bad som gäller. Och en hel del jobb, därav dålig uppdatering, igen! Men jag gör så gott jag kan, nu åker jag till jobbet och kommer hem inatt. Jaja, jag säger bara det blir goa pengar i september.

humöret är på topp och jag ska jobba 11 timmar!

Solen rent ut sagt gassar utanför, jag ska åka till jobbet för att jobba 11-22. Jag känner redan nu hur varmt det kommer vara där inne i köket eftersom luftkonditioneringen inte fungerar som den ska. Men jag klagar faktiskt inte, medans ni resten av året lever på era fattiga studiebidrag och solbränna som försvunnit sedan länge kan jag sola "hur mycket jag vill" i solarium tackvare min feta lön, höhö. Så ha de bra gott folk, jag håller tummarna för lika bra väder imorgon då jag faktiskt är helt ledig och ska åka till Kåsa med min kära vän Olivia. Så hoppas vädret är på min sida.

Sedan ger jag hela Elfsborg en lyckospark också som möter Braga idag, hejaheja!


äntligen lite sommarväder

Buhu, solen lyser på klarblå himmel och jag sitter inne! Det är för dåligt, jag vill åka till närmsta strand och sola o bada. Jag försov mig imorse när jag skulle sticka iväg på friskispasset men med nöd och näppe hann jag i tid tills det drog igång (tur att min moppe går så fruktansvärt snabbt). Jösses vad segt det är att träna på morgonen. Men nu är jag pigg och glad som en mört, saknas bara sol och bad så är min dag fulländad, nästan.



min motivation har äntligen kommit tillbaka, underbart!

Imorgon ringer klockan tidigt, klockan 08.30 befinner jag mig på friskis och skuttar runt, jag har redan bokat mig så det finns ingen återvändo. Grattis Hanna, äntligen finns motivation till träning! Allt börja igår då det blev dubbelpass, först en timmes spinning och sedan gym! Mitt andra hem friskis, jag är tillbaka!



dessa träningskläder står med på önskelistan, ännu mer motivation, jag älskar det!

Snart är det slut på sommarlovet

God morgon, jag vakna av att Annie hoppa hopprep och spela vansinnigt hög musik på övervåningen, gissa vem som var irriterad över att gå upp klockan 10.00? Men mamma sa att jag fick se det från den ljusa sidan "tänk så mycket du kommer hinna med idag!" Så vad är det egentligen jag ska hinna med? Jag köpte hårfärg igår så jag kan ju alltid hoppas på att jag hinner slinga håret ännu mer blont, sedan ska jag faktiskt bege mig till bibblan. Jag minns att jag skrev i min blogg i början av sommaren att jag skulle dit och låna massa böcker, jag kom aldrig längre än till tanken då. Men idag ska det faktiskt bli av, jag måste komma in i läsningen lite nu när faktiskt skolan börjar om två veckor och någon dag, det är hemskt vad fort det gått! Detta lov måste ha varit mycket kortare än något annat hittills? De ringde från jobbet i morse också, jag ska jobba ikväll precis vad jag ville faktiskt, behöver skrapa ihop lite fler timmar i augusti.


lite bilder från skolan, mycket bra kvalité från min mobil kamera!

friskis & svettis för glatta livet..


Visst har jag nämnt min telefon-skräck innan? Jag hatar att ringa till folk när man har ett "särskilt meddelande". Men idag övervann jag min rädsla, skämt och sido. Jag har nu i veckor gått och grubblat över hur jag ska göra med fotbollen till hösten. Efter många tankar fram och tillbaka kom jag nu tillslut fram till att lägga av. Jag tog mig modet och ringde till fotbollstränaren idag. Det gick mycket enklare än vad jag kunnat tänka mig. Hur som helst nu är fotbollen förbi och idag åker jag till friskis och svettis för att köpa ett årskort i både spinning jympa och gym. Precis som den "gamla goa tiden", härligt!

Nu när det inte kommer bli fotboll i höst kommer jag ha mycket andra saker att prioritera (förutom friskis träningen), en sak som ligger på listan nu tills skolan börjar är jobbet, jag ska försöka få lite mer tider.


"målvakts-karriären" förbi för andra gången, lite sorgligt ändå!

Donken Hanna i ny post

Min uppdatering är ungefär lika bra som musiken på förfesten igår, det vill säga fruktansvärt hemskt avskyvärt dålig! Förfest hos mig igår alltså, innan vi begav oss till Fritsla där festen ägde rum eller hur man ska uttrycka sig. Kvällen blev helt klart godkänd.

På jobbet idag har jag fått gå från kök till kassa, så nu ska jag försöka lära mig den också. Verkligen skoj att kunna båda, mer variation och sånt gillar jag. Det blev såklart väldigt rörigt vissa perioder men exakt så var det i köket i början också, och det är såklart rörigt i köket ibland fortfarande också men köket är helt klart lättare för tillfället. Som sagt ska bli kul att kunna båda två för då har dom större nytta av mig också.

Nej nu ska jag hoppa in i duschen och åka hem till Jonas, ha det bra gott folk jag ska försöka skärpa mig lite mer med uppdateringen nu så håll bättre utkik.

puss o kram

RSS 2.0